Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Fastreport i varijable

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Fastreport i varijable

[ Pregleda: 1422 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

franjo_tahi
Franjo Tahi
Zagreb

Član broj: 34712
Poruke: 399
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Fastreport i varijable10.02.2011. u 13:44 - pre 127 meseci
Poslušao sam vaš savjet - skinuo FastReport (demo) i pokušao napraviti ispis.
Stvar izgled OK, dosta jednostavna, dok nisam došao do nekih specifičnih ispisa koje koristim.
Zanima me sljedeće:
1. Kako u FR definirati varijablu i kako je puniti iz programa prije ili za vrijeme ispisa?
2. Kako pounit textbox kontrolu na FR iz programa?
3. Kako iz FR vratiti vrijednost u varijablu u programu?

Pokušao sam do promjerima i googlu, nisam našao. Ako netko zna... par linija koda i malo pojašnjenja.
Unaprijed zahvaljujem.
 
Odgovor na temu

marcha
Nikola Marcic
Beograd/Leskovac

Član broj: 6454
Poruke: 108
*.mediaworksit.net.

ICQ: 156892888


+1 Profil

icon Re: Fastreport i varijable11.02.2011. u 10:00 - pre 127 meseci
Za citanje i postavljanje variabli :
Code:

var x:variant;
begin
  frxReport1.Variables.AddVariable('Nekakategorija','MojaPromenjiva', 'NekaVrednost');
  x := frxReport1.Variables.Variables['MojaPromenljiva'];
end




Postavljanje vrednosti iz programa u TfrxMemoView
Code:

var
  frxMemo: TfrxMemoView;
begin
  frxMemo := frxReport1.FindObject('frxMemoNesto') as TfrxMemoView;
  if Assigned(frxMemo) then
    frxMemo.Memo.Text := 'Neki moj tekst';
end;


Citanje vrednost iz TfrxMemoView
Code:

var
  frxMemo: TfrxMemoView;
  s:string;
begin
  frxMemo := frxReport1.FindObject('frxMemoNesto') as TfrxMemoView;
  if Assigned(frxMemo) then
   s:= frxMemo.Memo.Text;
end;

Marcha
-----------------------------------
Pretpostavka je majka zajeba.
 
Odgovor na temu

franjo_tahi
Franjo Tahi
Zagreb

Član broj: 34712
Poruke: 399
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: Fastreport i varijable11.02.2011. u 12:27 - pre 127 meseci
Hvala marcha

još samo jedna stvar:

U kodu koji se može upisivati u fr pri kreiranju, nije klasični delhpi, kako u njemu definiram varijablu 'MojaPromeljiva' koju punimim iz programa i što je 'NekaKategorija'?
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Fastreport i varijable

[ Pregleda: 1422 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.