Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno

[ Pregleda: 2153 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

coadjoni
Aleksandar Stojanović
Negotin, Niš

Član broj: 119812
Poruke: 33
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 12:13 - pre 144 meseci
Ovako,

kreirao sam desktop aplikaciju za jednu firmicu. U pitanju je C# i .NET framework 3.5. Baza je radjena u MS Accessu. Kod mene na laptopu sve radi bez greske, imam instaliran windows 7 ultimate. Ta firma ima win xp pa sam tamo kod njih instalirao .NET framework 4 posto je to zahtevala aplikacija. Aplikacija kada se pokrene u firmi cita podatke iz baze i lepo upisuje u combo box-ove, medjutim kada treba da se odradi neki proracun javlja mi gresku: Input string was not correct format. Inace ovo sve super radi na mom racunaru. Jos jedan problem je taj sto kada treba da se iz aplikacije upisu podaci u bazu, klikom na dugme "Unesi podatke" pojavljuje se Box sa greskom u vezi update sql statement-a, ali su podaci ipak uspesno upisani u bazu. E sad, ima li neko ideju o cemu se radi? Da li je potrebno da instaliram jos nesto da bi aplikacija uspesno radila?

Unapred se zahvaljujem svima na odgovorima!
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 13:06 - pre 144 meseci
Ovako na slepo ne mogu tacno da ti kazem. Postavi kod koji ti daje gresku.
Inace greske koji si ti postavio su dosta opisne.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

coadjoni
Aleksandar Stojanović
Negotin, Niš

Član broj: 119812
Poruke: 33
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 16:32 - pre 144 meseci
Evo dve slicice sa error popup box-ovima. U dokumentu se nalazi tekst greske, odnosno tekst koji se ispisuje klikom na dugme Details u error box-u.


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
*.teol.net.

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 16:47 - pre 144 meseci
Imam i ja problem možete li mi pomoći. Kada kliknem na button pojavi mi se greška :(

Kako da to riješim?

Šala mala :)

Kako misliš da ti neko pomogne i bez dijela koda koji očito ima grešku ako ti koji imaš kod kod sebe ne možeš da ga riješiš? Ček da pogledam u grah :)

Bez ljutnje ali pročitaj i sam si sve stavio gore iznad pa ti pokušaj da odgovoriš...

Pozz

 
Odgovor na temu

coadjoni
Aleksandar Stojanović
Negotin, Niš

Član broj: 119812
Poruke: 33
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 17:00 - pre 144 meseci
Nema nikakve ljutnje. Opusteno. Kod je izuzetno veliki i kada bih morao da stavljam, morao bih ceo projekat. Projekat bez greske radi u win7 sa istim kodom, ali ne i u win xp kako treba. Ako neko mozda zna o cemu se radi neka se javi. Mozda se neko susreo sa istim problem.
 
Odgovor na temu

MarkoBalkan

Član broj: 141124
Poruke: 1624
46.188.156.*



+19 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 18:07 - pre 144 meseci
kakav proračun?

 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
*.dynamic.sbb.rs.



+6 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 18:38 - pre 144 meseci
Kao sto ostali rekose, tesko ti mozemo pomoci na "slepo" ipak evo par ideja sta da pogledas.

"Input string was not correct format.": greska koja se cesto javlja pri konverziji podataka(string to int, string to date ...). Posto "kod tebe sve radi", btw. to je omiljena izreka vecine developer-a, jedan od mogucih problema je da aplikacija "puca" prilikom konverzije promenljive tipa string u promenljivu tipa datetime zato sto regional settings podesavanja kod tebe i na drugoj masini nisu ista.
Ipak, sad kada sam pogledao error log vidim da je u pitanju greska pri konverziji string-a u int. To opet moze da bude problem regional settings podesavanja. Pogledaj da li je u pitanju decimalna tacka ili zarez pa uporedi sa tvojim podesavanjima.


"Syntax error in UPDATE statement": Nema sta da se tu prica puno, update sql ima syntax error. Probaj da upises u log sql string koji saljes u bazu (Prijatelj.Data.Execute(String sql)), pa ako ne vidis u cemu je problem post-uj ovde pa cemo pogledati.



 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 18:57 - pre 144 meseci
Stavi breakpoint-ove u kodu gde ti daje gresku, pa sam vidi, koristi try-catch za handlovanje izuzetaka.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

coadjoni
Aleksandar Stojanović
Negotin, Niš

Član broj: 119812
Poruke: 33
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno26.01.2011. u 22:48 - pre 144 meseci
Hvala svima a posebno zeljku. Problem sa sql stringom sam resio. U pitanju je bila forma sql upita. Pod win7 radi upit tipa "update proizvod set cena="+ i +";" pa sam to morao da napisem ovako da bi radilo:
sql_string = "update proizvod set [cena][email protected]";
com = New OleDbCommand(sql_string, connection)
com.Parameters.Add("@a", Convert.ToInt32(txt_cena.Text));

Sto se tice input stringa, moguce je da je do regional settings-a, ali to cu morati da proverim sutra.

Hvala svima jos jednom.
 
Odgovor na temu

coadjoni
Aleksandar Stojanović
Negotin, Niš

Član broj: 119812
Poruke: 33
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno27.01.2011. u 12:06 - pre 144 meseci
I drugi problem je resen. U pitanju su bila podesavanja u Regional Settings. Zeljko hvala ti puno. Hvala i svima ostalima.

@Cola
Vidis kako ne mora da se postavi kod, da bi ljudi rekli u cemu je problem? :)
Bez ljutnje :)
 
Odgovor na temu

Cola
Slađan Čolić
Banja Luka

Član broj: 23736
Poruke: 160
80.87.240.*

Sajt: www.knjigaimena.com


+5 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno27.01.2011. u 12:11 - pre 144 meseci
A što bi se ljutio tu smo da pomognemo :) (ako možemo naravno)

 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
89.216.37.*



+6 Profil

icon Re: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno28.01.2011. u 09:52 - pre 144 meseci
Drago mi je da si resio probleme.

Ipak bi trebali uvek post-ovati parce source code-a da bi ljudi, tacnije siri krug ljudi mogao da ti predlozi resenje. Na taj nacin ces ti, a i svi drugi u kracem roku doci do resenje problema i/ili ces dobiti vise misljenja/ideja kako da resis problem(e).

pozdrav,
Zeljko
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Problem sa C# desktop aplikacijom - hitno

[ Pregleda: 2153 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.