Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

login form flash as2 + php + mysql

[es] :: Flash :: login form flash as2 + php + mysql

[ Pregleda: 1653 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon login form flash as2 + php + mysql24.01.2011. u 21:53 - pre 116 meseci
ne radim puno u php-u vec koristim gotove primere ali za ovo ne nadjoh nista osim na kirupa.com koji iz nekog razloga ili ne mogu da shvatim ili nije lepo objasnjeno
pa sad ovako, moze li mi neko na osnovu koda napraviti ispravnu tablicu kako biih mogao samo da je importujem na moj sajt

Code:
CREATE TABLE auth (
  userid
    int(4)
    unsigned

    zerofill

    DEFAULT '0000'
    NOT NULL
    auto_increment,
  username varchar(20),
  userpassword varchar(20),
  PRIMARY KEY (userid)
);


evo primera ovde
 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql03.02.2011. u 13:42 - pre 115 meseci
moze li neko da mi pomogne oko ovoga?
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql03.02.2011. u 15:35 - pre 115 meseci
Problem je u tome što ne možeš definisati podrazumevanu vrednost za kolonu u kojoj je navedeno automatsko inkrementiranje indexa. Verovatno je u vreme kad je pisan taj tutorijal korišćena starija verzija MySQL-a koja je dozvoljavala tako nešto (čini mi se da je od verzije 5 uvedeno ovo ograničenje). Inače, ovaj skript služi za kreiranje tabele "auth" koja će imati tri kolone:
1. kolona "userid" koja je tipa integer u kojoj će moći da se nadju samo pozitivne vrednosti, a ona je ujedno kolona identiteta
2. kolona "username" je promenljive dužine (do 20 karaktera)
3. kolona "userpassword" je takodje promenljive dužine do 20 karaktera

Preglednije i kraće bi skript mogao da izgleda ovako:
Code:
CREATE TABLE auth (
  userid int(4) ZEROFILL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY NOT NULL,
  username VARCHAR(20),
  userpassword VARCHAR(20)
);

Kada navodiš za kolonu atribut ZEROFILL ona automatski postaje "UNSIGNED", odnosno može samo sadržati pozitivne vrednosti i popunjava sa 0 preostali prostor koji je naveden za tu kolonu prilikom kreiranja tabele. U tvom slučaju bi prvi red u prvoj koloni imao index 0001, drugi 0002, i tako redom, zato što je definisano da kolona zauzima 4 mesta, deklaracijom int(4). To možeš proveriti dodavajući vrednosti u prvi red, na primer:
Code:
INSERT INTO auth (username,userpassword) VALUES ('nikola985','php');

Sada možeš prikazati tu tabelu
Code:
SELECT * FROM auth;

i dobićeš sledeći rezultat:
Code:
+--------+-----------+--------------+
| userid | username  | userpassword |
+--------+-----------+--------------+
|   0001 | nikola985 | php          |
+--------+-----------+--------------+

Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql03.02.2011. u 16:34 - pre 115 meseci
ok,napravio sam,medjutim sad mi ovaj flash nicemu ne koristi.da mozda nemas primer ili gotov za as2?
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql03.02.2011. u 18:19 - pre 115 meseci
Sad sam pogledao taj primer. Izgleda da on uopšte nije stavio tu flash formu u "usercheck.php". Pored toga, koristio je skraćenu varijantu php instrukcije: <? ?> umesto <?php ?> što može napraviti problem ako u php-u na serveru nije uključena ta opcija. Inače, ti bi trebalo da u flash formi unosiš korisničko ime i lozinku, nakon čega se ispituje da li se poklapa sa onim podacima koji se nalaze u bazi. Pre svega treba da u fajlu "newlogin.php" uneseš naziv tvog hosta, korisničko ime i lozinku, a zatim i naziv baze, a zatim da to isto uradiš i u "usercheck.php" fajlu. Naravno, da bi sve ovo funkcionisalo moraš imati virtualni server (WAMP) instaliran na svom računaru ili možeš da postaviš sva tri fajla na web server na kojem su konfigurisani PHP i MySQL, i da napraviš bazu koju ćeš koristiti za unošenje podataka i iščitavanja iz nje pomoću php-a. Ovakav pristup može biti komplikovan jer se koristi više tehnologija koje međusobno komuniciraju, pa ako ne poznaješ php može ti biti teško da razumeš, jer je on glavna veza izmedju flash-a i MySQL baze.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql05.02.2011. u 18:21 - pre 115 meseci
ajmo ovako, sta moze biti problem

Code:
<?php
//_________________________________________________________________________________________________
error_reporting(E_ERROR);
//_________________________________________________________________________________________________
$host = 'localhost'; / ovde kucam domen.co.rs
$dbuser = 'root'; / ovde kucam ime baze domen_baza1
$dbpass = ''; / ovde kucam pass za domen_baza1
$dbname = 'chatdb'; /ovde kucam ime baze domen_baza1
$table = 'tabla'; / tabla
$user = 'table';/ tabla 


ovo ne funksionise, u pitanju je chat, polako mislim da nesto nije u redu sa mojim serverom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql05.02.2011. u 20:47 - pre 115 meseci
Iz ovoga što si naveo zaključujem sledeće:
1. Imaš bazu podataka koja se zove "chatdb" (pristupaš joj kao "root" korisnik, naravno sa šifrom)
2. Imaš dve tabele:
a) prva se zove "tabla"
b) druga se zove "table"

Ne znam da li si ovo naveo kao primer ili ti se stvarno tako zove tabela, ali ne možeš koristiti rezervisane ključne reči kao što je table. Takođe, da li si iz ovog primera namerno izostavio završnu oznaku php-a ?> ili je nemaš u kodu? Bez nje nećeš moći da se izvrši kod. Ako hoćeš da utvrdiš da li ti pravi problem MySQL, onda pokušaj da iz konzole (ili iz phpMyAdmina ako se baza nalazi na serveru) da izvršiš upit i vidi da li ćeš dobiti grešku.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql05.02.2011. u 23:03 - pre 115 meseci
ma samo sam nalupao naravno da nije tako. da pojednostavim, ja nisam napradan korisnik php-a, i nikad mi nije isao php mozda je razlog tome sto sam mrzeo tu strukturu koda jednostavno nisam mogao da ga ucim. flash poznajem relativno dobro, vb6 takodje...
login - register primer koji imam ne radi, onda sam iz svoje arhive pronasao jedan chat u flash-u koji mi je ovih dana bio potreban i reko aj da ga postavim, kad ono opet rad sa mysql-om i php-om. evo primera obrati paznju na parametri.php
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: login form flash as2 + php + mysql06.02.2011. u 22:54 - pre 115 meseci
Znači tebe interesuje koje podatke treba da uneseš za konekciju sa bazom podataka:
Code:
$host = 'domen.co.rs';
$dbuser = 'sta ovde ide';
$dbpass = 'sta ovde ide';
$dbname = 'sta ovde ide';
$table = 'chat';
$user = 'chateri';

$host: naziv hosta može biti "mysql" (tako je u mom slučaju), ali to ćeš morati da proveriš na svom serveru u sekciji Database administration i tamo ćeš imati informacije za pristup MySQL-u (MySQL access information)
$dbuser: ovde unosiš tvoje korisničko ime koje koristiš za pristup bazi (na primer "nikola985")
$dbpass: sada sledi lozinka koju koristiš da bi pristupio bazi
$dbname: ovde unosiš naziv tvoje baze podataka (može imati isti naziv kao i tvoje korisničko ime)
Sada ćeš te promenljive kojima si dodelio vrednosti koristiti da bi se konektovao na bazu:
Code:
$db = mysql_pconnect($host,$dbuser,$dbpass) or die("output=false");

a zatim i da bi selektovao tvoju bazu podataka:
Code:
mysql_select_db($dbname) or die("output=false");



Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: login form flash as2 + php + mysql

[ Pregleda: 1653 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.