Od 1. februara ce mi Telekom naplacivati 1,5 M oko 1.500 dinara. Sada mi SBB naplacuje 4 M 1.390 dinara. Radi dobro, pa ako tako nastavi onda je i to vec OK. Prilicno veca brzina (2,66 puta) za MANJE para (Upload jednak). A odrzavanje SBB mreze vec placam te placam. Znaci, sustina je u tome da li SBB na nekoj lokaciji ima jake padove ili ne. Ako nema, onda je u prednosti, naravno tamo gde postoje kablovi.
Ja sam uradio neku malo cudnu racunicu, ali je i moj zivot malo cudan, pa ima rezona:
- da sam uzeo od Telekoma 4 M placao bih preko 2.000 dinara
- sada za T + SBB UKUPNO placam / cu placati oko 2.900 dinara - ispada da za neku minimalnu doplatu od 6 - 700 dinara mogu da zadrzim i T i SBB, najjeftinije pakete. Budu padovi protoka, budu spaljeni TV i kablovi, svasta se dogadja u ovo ludo vreme, a ja sam zbog bolesti vezan za Internet kao jedini kontakt sa svetom pa mi se cini da imam opravdanje za ovo "bacanje" para.
Saradjujem u svakom pogledu sa rodjacima iz drugog ulaza u nas soliter, oni su mi i nezvanicni staratelji i snabdevaci hranom, i oni su mi pomogli oko proba modema za SBB (pozajmili mi ga na nekoliko dana) i sad mi se cini dodatno glupo da obe familije ostanu na jednom istom provajderu jer ako SBB crkne njima velika je verovatnoca da ce crci i meni, tako da ce nam ADSL biti rezerva. Oni imaju laptop pa mogu da skoknu do mene da odrade sta imaju i to je to. Trazicu im da mi placaju "pretplatu za rezervni Internet" 1 EUR mesecno

Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!