Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mysql cyrilic ne ide...

[es] :: MySQL :: Mysql cyrilic ne ide...

[ Pregleda: 1323 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zezanje.co.yu

Član broj: 99979
Poruke: 72
*.mbb.telenor.rs.



Profil

icon Mysql cyrilic ne ide...04.01.2011. u 09:33 - pre 123 meseci
Pozdrav,

Imam problem sa nasim slovima tj. cyrlicom koristim mysql server 5.5 pokusavao sam sve vrste Character da postavljam ali mi ne ide da radi kako treba prvo mi je ispisivao rezultat ?????? e sada sam sredio neka slova rade a neka ne naprimer ako otkucam slovo šk - radi normalno a kada unesem slovo ljj ne ide..- ispisuje ???.

Koristio sam sledecete Character

cp1251
cp866
utf8
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15331
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2341 Profil

icon Re: Mysql cyrilic ne ide...04.01.2011. u 10:48 - pre 123 meseci
koji ti je klijent? php? pogledaj: http://www.mysql.rs/2010/07/smece-u-bazi-po-ko-zna-koji-put/

dakle ako je php, moras odma posle konekcije da uradis: mysql_query(“set names ‘utf8′”);

ako je neki drugi, moras da setujes enkoding konekcije na utf8

sto se same tabele tice, koristi utf8_general_ci


 
Odgovor na temu

zezanje.co.yu

Član broj: 99979
Poruke: 72
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Mysql cyrilic ne ide...04.01.2011. u 16:21 - pre 123 meseci
Mysql sam namenio za dephi da koristim ali proslo je nakako najzad.. :) hvala ipak
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15331
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2341 Profil

icon Re: Mysql cyrilic ne ide...04.01.2011. u 18:18 - pre 123 meseci
u delfiju isto imas da setujes enkoding konekcije
 
Odgovor na temu

zezanje.co.yu

Član broj: 99979
Poruke: 72
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Mysql cyrilic ne ide...24.01.2011. u 00:07 - pre 123 meseci
Upspeo sam srediti to sve gore, a sada pri kraju aplikacije zavrsetka desio mi se novi problem opet vezan oko cyrlice to jest. oko pretrage kada u pretragi unesem neki karakter koji zelim pretrazivati rezultat ne izbacuje nikakav a kada unesem taj karakter u bazi latinicom radi.. :(
 
Odgovor na temu

biske86
Ivan Biševac
Zubin Potok

Član broj: 62435
Poruke: 979
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: biske.rs


+39 Profil

icon Re: Mysql cyrilic ne ide...24.01.2011. u 00:30 - pre 123 meseci
Ili nisi dobro pročitao članak na Bogdanovom sajtu ili ne znaš dovoljno dobro Delfi. Treće nema. U delfiju jesi li postavio ispravno enkoding konekcije između delfija i mysql-a. Svojevremeno sam imao taj problem kod jave a to je i Bogdan opisao u članku. Znači nije dovoljno samo odraditi podršku na nivou baze već i u alikaciji se moraju podesiti neki parametri.
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Mysql cyrilic ne ide...

[ Pregleda: 1323 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.