Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo

[es] :: Visual Basic 6 :: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo

[ Pregleda: 2537 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 14:27 - pre 126 meseci
Kako da mi se na jednom kliku dugmeta nešto desi a kada kliknem drugi put(ne mislim na dblClick!) nesto drugo..?
npr
Code:

'imam "Shape1", "Shape 2" i "Command1";
'e sad kada kliknem prvi put Command1 neka bude
Shape1.FillColor = &HFF&
'a kada kliknem drugi put neka bude
Shape2.FillColor = &HFF00&
'i sve tako u krug...

Da li je to moguće, i ako jeste,kako?
Hvala unapred!
A.K.___
 
Odgovor na temu

t.marko016

Član broj: 255856
Poruke: 196
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+10 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 14:55 - pre 126 meseci
Recimo pamtis korake u promenljivu:

Code:

Dim i As Integer

Private Sub Command1_Click()
If i = 0 Then
    Shape1.FillColor = &HFF&
    i = 1
Else
    Shape2.FillColor = &HFF00&
    i = 0
End If
End Sub


Samo pazi pomrnljiva 'i' mora da ti bude public, kako se nebi obrisala posle izvrsenja event-a.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 16:00 - pre 126 meseci
Aha..hvala puno!, a kako mislis Public?
kako to da napisem?
Jeste. Brise mi se posle izvrsenja, pa te zato i pitam.
A.K.___
 
Odgovor na temu

t.marko016

Član broj: 255856
Poruke: 196
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+10 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 16:19 - pre 126 meseci
Pa deklarises je skroz na vrh programa, vidis kako sam je ja deklarisao izvan Command1 event-a.

Kad vidis sliku shvatices... :)

Pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 16:46 - pre 126 meseci
Ma oko je to nego...to sam uradio.. nego mi ne radi iz dva ili vise puta.... evo upload, pravim progrm za racunanje poena u pikadu, doduse nisam ga zavrsio, ali napisi mi ti u njemu kako to treba pa cu ja da shvatim...valjda..
A.K.___
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vuchko.vuchko

Član broj: 217112
Poruke: 301
*.teol.net.



+2 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 18:37 - pre 126 meseci
Evo ovako:
Code:
Dim i As Boolean
Private Sub Command1_Click()
If i = False Then
    Shape1.FillColor = &HFF&
    Shape2.FillColor = &HFF00&
    i = True
Else
    Shape2.FillColor = &HFF&
    Shape1.FillColor = &HFF00&
    i = False
End If
Label17.Caption = Label17.Caption - Val(Text1.Text)
Label5.Caption = Text1.Text
Label18.Caption = Label18.Caption - Val(Text2.Text)
Label16.Caption = Text2.Text
End Sub

Private Sub Form_Load()
i = False
Label17.Caption = 501
Label18.Caption = 501
Label1.Caption = InputBox("Prvi igrac", "Pikado", "ime")
Label2.Caption = InputBox("Drugi igrac", "Pikado", "ime")
End Sub
 
Odgovor na temu

t.marko016

Član broj: 255856
Poruke: 196
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+10 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 18:54 - pre 126 meseci
Evo vuchko je resio problem, ali da kazem gde si gresio, mada sad verovatno vidis.

Ti si stalno oduzimao 520 od unetog broj i zato ti nije smanjivalo rezultat svakim pritiskom na dugme:

Code:
Label17.Caption = 520 - Val(Text1.Text)


btw jedan savet, zar ti nije lakse da objektima dajes neka konkretnija imena, kad radis nesto vece neces znati ni sam kako se zoves... :)

Pozdrav
 
Odgovor na temu

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 19:32 - pre 126 meseci
da, da...stavljam... Hvala puno za ovo! Rešili ste mi svi problem!
Hvala!
Pozdrav!.....
A.K.___
 
Odgovor na temu

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Re: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo10.12.2010. u 20:11 - pre 126 meseci
Samo jos da pitam, a kako da u onim labelama za poene..u text1 da unesem jedan podatak, pa da mi se to ucita u jednu labelu, kliknem Ok, pa unesem sledeci podatak u isti TextBox, ali da mi se taj podatak učita u sledecoj labeli?
Hvala unapred!
A.K.___
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: na jednom kliku dugmeta da je jedno desi a na drugom kliku nesto drugo

[ Pregleda: 2537 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.