Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Text box-ovi i dugme u C++-u

[es] :: C/C++ programiranje :: Text box-ovi i dugme u C++-u

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6618 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp377.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Text box-ovi i dugme u C++-u27.12.2005. u 21:08 - pre 189 meseci
Imam sljedeci problem:
Kreirao sam dva text boxa i jedno dugme u C++.Hocu da uradim sljedece:
Prvo unesem odredjeni text u prvi text box i onda pri kliku na dugme da se isti text
pojavi u drugom text boxu.
Ako neko zna, pretpostavljam da zna jer problem je banalan,neka mi posalje kod.
Hvala
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u27.12.2005. u 23:43 - pre 189 meseci
.NET, MFC, Win32 API ili nesto cetvrto???
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp313.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u28.12.2005. u 13:30 - pre 189 meseci
mfc
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u28.12.2005. u 13:51 - pre 189 meseci
Ako te interesuje kako to radi bez MFC-a, vec samo pomocu Win32 API, pogledaj ovde ima dobar tutorial u PDF (i HTML ako hoces) sa gotovim primerima
theForger's Win32 API Tutorial
.

[Ovu poruku je menjao idb dana 28.12.2005. u 14:51 GMT+1]
 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u28.12.2005. u 17:07 - pre 189 meseci
U netu bi ti to bilo ovako (pa ako vidis slicnosti snadji se):
Texboxovi imaju nekakav objekt gdje se cuva njihov text.
Onda se vezes na button_click event i prekopiras taj objekt iz prvog textboxa na drugi.
 
Odgovor na temu

_VampiR_
Dejan Menges
Sarajevo, BiH

Član broj: 51402
Poruke: 83
217.199.128.*



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u28.12.2005. u 17:55 - pre 189 meseci
Koji IDE koristis?
:: Don't drink contaminated water - drink beer ::
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u28.12.2005. u 19:50 - pre 189 meseci
REKAO je da radi u MFC pa onda zaključujem da radi u VC++
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.proxy.astra-net.com.



+1 Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u29.12.2005. u 07:27 - pre 189 meseci
da,koristim Visual C++,sa .NET ne radim,ali hvala.Trenutno bi mi iskljucivo trebalo za mfc.
 
Odgovor na temu

cubicle
Beograd

Član broj: 39693
Poruke: 175
*.comtrade.co.yu.

Sajt: www.tvojstomatolog.com


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u29.12.2005. u 08:19 - pre 189 meseci
Najjednostavnije ti je ovako:

1. Na dijalog postavis dve edit kontrole (text boxovi) i button kontrolu (dugme)
2. U dialog editoru 2x kliknes na dugme i dobices handler za default dogadjaj dugmeta, a to je click.
3. U handleru napises sledeci kod:

Code:

CEdit* ed1 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_EDIT1);
CEdit* ed2 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_EDIT2);

CString strText;
ed1->GetWindowText(strText);
ed2->SetWindowText(strText);


(pod pretpostavkom da nisi menjao ID-jeve kontrola.

4. build and run...

Naravno, postoje i drugi nacini, ali najlakse je da ti ovako objasnim.
Najdetaljnije i najaktuelnije stomatološke informacije na:
http://www.tvojstomatolog.com
http://forum.tvojstomatolog.com
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u29.12.2005. u 10:41 - pre 189 meseci
sorry sto ti upadam u temu ali kako da to isto napravim u Borland C++ Builder?
ja sam napravio izgled te "aplikacije"(stavio gumb, text boxove)
ali ne znam sta dalje
 
Odgovor na temu

_VampiR_
Dejan Menges
Sarajevo, BiH

Član broj: 51402
Poruke: 83
217.199.128.*



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u29.12.2005. u 12:41 - pre 189 meseci
Kliknes dvaput na to dugme koje si napravio i napises:

Edit1->Text = "Neki tekst";

ili

Edit1->Text = "Neki tekst";

i to ti je to.
:: Don't drink contaminated water - drink beer ::
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp40.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u29.12.2005. u 16:20 - pre 189 meseci
cubicle,radi.
Ali sada,kad izvrsim tu simulaciju,
zelim da rucno izmjenim text u drugom text boxu i klikom na drugo dugme (naravno ne na ono kojim sam poslao text) dobijem
vijest da text nije isti u ova dva text boxa.
Zasto ne radi ovo:

void CIP4Dlg::OnProvjera()
{
// TODO: Add your control notification handler code here
CEdit* ed1 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_TEXT1);
CEdit* ed2 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_TEXT2);
// CString strText;
// ed1->GetWindowText(strText);
// ed2->GetWindowText(strText);

if ( ed1==ed2 )
MessageBox("TEXT je OK");
else
MessageBox("TEXT nije OK);

}
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u29.12.2005. u 17:31 - pre 189 meseci
Citat:
_VampiR_: Kliknes dvaput na to dugme koje si napravio i napises:

Edit1->Text = "Neki tekst";

ili

Edit1->Text = "Neki tekst";

i to ti je to.


nisam na to mislio

imam 2 edita(text boxeva)
i jedno dugme

ja u Edit1 upisem neki tekst i stisnem gumb, i taj tekst se pojavljuje u Edit2

kako da to napravim

1 more question: koja je dobra knjiga za ucenje Borland C++ ?(pdf)
i link ako imate
 
Odgovor na temu

cubicle
Beograd

Član broj: 39693
Poruke: 175
*.comtrade.co.yu.

Sajt: www.tvojstomatolog.com


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 08:24 - pre 189 meseci
@bjtetf
Citat:
Zasto ne radi ovo:
Code:

void CIP4Dlg::OnProvjera() 
{
// TODO: Add your control notification handler code here
CEdit* ed1 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_TEXT1);
CEdit* ed2 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_TEXT2);
// CString strText;
// ed1->GetWindowText(strText);
// ed2->GetWindowText(strText);

if ( ed1==ed2 ) 
MessageBox("TEXT je OK");
else
MessageBox("TEXT nije OK);
}



Ne radi iz prostog razloga sto ti uporedjujes pokazivace na objekte CEdit klase (ta dva text box-a), a ne tekstove koji se u njima nalaze.

Moras da uzmes tekst iz jednog i iz drugog i onda da ih uporedis. Na primer ovako:
Code:

    CEdit* ed1 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_EDIT1);
    CEdit* ed2 = (CEdit*) GetDlgItem(IDC_EDIT2);

    CString strText1;
    CString strText2;
    ed1->GetWindowText(strText1);
    ed2->GetWindowText(strText2);

    if ( strText1.Compare(strText2) == 0 )
        MessageBox("TEXT je OK");
    else
        MessageBox("TEXT nije OK");

Najdetaljnije i najaktuelnije stomatološke informacije na:
http://www.tvojstomatolog.com
http://forum.tvojstomatolog.com
 
Odgovor na temu

_VampiR_
Dejan Menges
Sarajevo, BiH

Član broj: 51402
Poruke: 83
217.199.128.*



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 08:41 - pre 189 meseci
Citat:
wiktor: nisam na to mislio

imam 2 edita(text boxeva)
i jedno dugme

ja u Edit1 upisem neki tekst i stisnem gumb, i taj tekst se pojavljuje u Edit2

kako da to napravim

1 more question: koja je dobra knjiga za ucenje Borland C++ ?(pdf)
i link ako imate


Napises Edit1->Text = Edit2->Text; i to je to.

A za ucenje ti je najbolja dokumentacija, odnosno online help, i 2 pdf-a koja dobijes uz instalaciju.
:: Don't drink contaminated water - drink beer ::
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 10:11 - pre 189 meseci
hvala ti puno :)

jos jedno pitanje

ja sam malo eksperimentirao i probao sam napraviti mini kalkulator i napisao sam ovo

Code:
Edit3->Text = Edit1->Text + Edit2->Text;


ali to ne radi kako bi trebalo... ono samo spoji 2 broja i ako ja napisesem
Edit1=3
Edit2=5
u Edit3 napise 35

kako napraviti da se ti brojevi zbroje a ne samo napisu jedan uz drugoga?
 
Odgovor na temu

cubicle
Beograd

Član broj: 39693
Poruke: 175
*.comtrade.co.yu.

Sajt: www.tvojstomatolog.com


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 10:40 - pre 189 meseci
Citat:
wiktor
kako napraviti da se ti brojevi zbroje a ne samo napisu jedan uz drugoga?


Moras ih pretvoriti u brojeve, zato sto to sto ti radis je konkatenacija stringova.

Znate kako momci, morate da znate osnovne pojmove da biste mogli da programirate. Najpre procitajte neke knjige za pocetnike, pa onda, ako bas ne umete, postavljajte pitanja. Ovako nema nekog preteranog smisla.
Najdetaljnije i najaktuelnije stomatološke informacije na:
http://www.tvojstomatolog.com
http://forum.tvojstomatolog.com
 
Odgovor na temu

anon75319
freelancer
Varazdin(Hrvatska)

Član broj: 75319
Poruke: 239
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 10:49 - pre 189 meseci
ja sam trazio za Borland neke knjige na netu ali sve treba plačati i nema neke besplatne u .pdf formatu...

one knjige sto ste mi preporučili da dolaze uz instalaciju nemogu nači, a help mi i ne pomaže previše...
imal sam prije na kompjuteru neku knjigu za Borland C++ Builder ali sad naravno više nemam...

 
Odgovor na temu

NrmMyth
Ivan Maček
Split

Član broj: 63456
Poruke: 849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.dump.hr


Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 13:05 - pre 189 meseci
Najbolja knjiga je od papira!
Vjeruj mi, sa ebooka nemozes tako dobro nauciti kao sa obicne knjige koju mozes citati i u krevetu. A opet to je samo moje iskustvo.
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
*.dlp93.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Text box-ovi i dugme u C++-u30.12.2005. u 13:36 - pre 189 meseci
Hvala Cubicle, radi sve ok.poz
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Text box-ovi i dugme u C++-u

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6618 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.