Imam problem kupio sam DVD rezac Asus drw 0402d/p dual.....i kada on nesto radi (kopiram cd-hard, narezujem.....) kompjuter uspori i pointer od misa se jedva pomera...gubi se cak i sada dok kucam, narezujem, a slova kasne po 7-10 sekundi..itd.....Inace imam relativno jak kompjuter 2,6Ghz P4 (512kesa)..512 DDR...asusp4p8x ploca....win2000....Da li je ovo neki problem do controlera ili ja nesto dobro nisam setovao u Biosu.....posto sam imao i mnogo slabije makine pa sam multitaskovao sa lakocom :)
Hmmm......dok kopiram 12v...mi pada do 11.883 a 5v ide do 4.999 .......Inace imam relativno slabo napajanje (280w)...drivere sam instalirao sa originalnog diska (ako mislis na INF update...) Jel imate jos predloga drugari :)
p.s. Testirao sam sa Asusprobe-om ........valjda je dobar?!?!
Nemoj nikad da vezes DVD i CD na istu granu, znaci ide HDD+CD, odvojeno DVD ili obratno kako hoces. Ako i to ne upali ides na Device Manager gde ces pogledati IDE kontrolere, ja mislim ali nisam siguran da postoji opcija kad udjes u Properties Primary ili Secondary kontrolera-Advanced Settings i kod transfer moda izaberes DMA if available umesto PIO only. To bi trebalo da resi problem.