Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a

[es] :: Visual Basic 6 :: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a

[ Pregleda: 2786 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a18.11.2010. u 10:16 - pre 112 meseci
Zdravo svima.Molim vas za pomoc, treba mi sledece:
Da iz jedne aplikacije izvucem tekst koji se nalazi u Lisbox-u te aplikacije ciji je lisbox.enable = false i ne mogu da ga iskopiram rucno
Citajuci razne postove nasao sam Windows Spy preko koga uspevam da saznam sledece (prilog)

Moze li iko da mi pomogne sa ovim problemom, tacnije kako da u mojoj aplikaciji, svom textbox-u prikazem taj sadrzaj

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a19.11.2010. u 07:46 - pre 112 meseci
Evo ovako:

Code:

Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function GetWindow Lib "user32" (ByVal hwnd As Long, ByVal wCmd As Long) As Long
Private Declare Function GetWindowText Lib "user32" Alias "GetWindowTextA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpString As String, ByVal cch As Long) As Long
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Private Declare Function GetClassName Lib "user32" Alias "GetClassNameA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpClassName As String, ByVal nMaxCount As Long) As Long

Const SW_SHOWNORMAL = 1
Const GW_CHILD = 5

Private Const GW_HWNDFIRST = 0
Private Const GW_HWNDNEXT = 2
Private Const WM_GETTEXT = &HD
Private Const WM_GETTEXTLENGTH = &HE
Private Const WM_SETTEXT = &HC

Dim tWnd As Long, bWnd As Long, sSave As String * 250, a As String, str As String

Private Sub Form_Load()
    
    Procitaj
    
End Sub


Private Sub Procitaj()
Dim tmp As String
    
    ' Uzimamo hWnd objekta/prozora koji ima oznaku Forma
    tWnd = FindWindow(vbNullString, "Forma")
    
    ' Ovako dolazimo do njegovog prvog child objekta
    bWnd = GetWindow(tWnd, GW_CHILD)
    Do While Not bWnd = 0

        ' Provjeravamo o kojoj se kalsi radi...
        GetClassName bWnd, sSave, 250
        
        ' i ako je u pitanju ListBox
        If InStr(1, sSave, "ListBox") > 0 Then

            ' Prosledjujemo njegovu adresu funkciji WindowTextGet koja ce očitati upisani tekst.
            tmp = WindowTextGet(bWnd)
            If InStr(1, tmp, "http:") = 0 Then
                str = str & vbCrLf & tmp
            End If
        End If

        ' Ovako uzimamo adresu sledećeg objekta
        bWnd = GetWindow(bWnd, GW_HWNDNEXT)
        
    Loop
    
End Sub

Private Function WindowTextGet(ByVal hwnd As Long) As String
    Dim strBuff As String, lngLen As Long
    lngLen = SendMessage(hwnd, WM_GETTEXTLENGTH, 0, 0)
    If lngLen > 0 Then
        lngLen = lngLen + 1
        strBuff = String(lngLen, vbNullChar)
        lngLen = SendMessage(hwnd, WM_GETTEXT, lngLen, ByVal strBuff)
        WindowTextGet = Left(strBuff, lngLen)
    End If
End Function


SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a20.11.2010. u 20:21 - pre 112 meseci
hvala na pomoci, no nisam uspeo da shvatim, nisam bas dobar u ovome, znam samo osnove.
ja hocu da iz jednog programa ciji source nemam da izvucem jedan tekst koji se nalazi u listbox tog programa
e sad uz pomoc spy-a imam sve podatkete aplikjacije , meni samo treba objasnjenj kako da taj sad tekst izvucem i smestim na moju aplikaciju u listbox? primera radi rade obe aplikacije moja samo izvuce tekst iz one i i to je to













 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a22.11.2010. u 19:58 - pre 112 meseci
Tamo gdje piše "Forma", zamjeni sa nazivom prozora programa u kojem se nalazi taj listBox iz kojeg želiš pročitati tekst. Kao što je tvom programu koji si uslikao u prvom postu naziv prozora "Form1"
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a22.11.2010. u 21:03 - pre 112 meseci
Dava:






















' Uzimamo hWnd objekta/prozora koji ima oznaku Forma
Code:
 tWnd = FindWindow(vbNullString, [b]"Calculator"[/b]) '=============== Ovo je ime/Window Text, odnosno ime te forme aplikacije od koje vadim text koji se nalazi u listboxu


kako sad da prikazem u MOJ textbox taj tekst koji sam iscupao
Dakle moj tekstbox sam stavio na moju aplikaciju
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a22.11.2010. u 21:06 - pre 112 meseci
Dava:

' Uzimamo hWnd objekta/prozora koji ima oznaku Forma
Code:
 tWnd = FindWindow(vbNullString, [b]"Calculator"[/b]) '=============== Ovo je ime/Window Text, odnosno ime te forme aplikacije od koje vadim text koji se nalazi u listboxu


kako sad da prikazem u MOJ textbox taj tekst koji sam iscupao
Dakle moj tekstbox sam stavio na moju aplikaciju
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a23.11.2010. u 06:54 - pre 112 meseci

Code:
Text1.Text = strText 

ako je strText varijabla koja drzi tvoj tekst.

Jbg, sad skočišmo sa subclassinga na najelementarnije stvari.
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a23.11.2010. u 21:11 - pre 112 meseci
dava, izvini pomenuo sam da nisam bas dobar u ovome
da bi resili evo okacicu ti sta sam probao, meni ne uspeva
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a28.11.2010. u 12:39 - pre 112 meseci
dava...moze li pomoc




 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a13.02.2011. u 18:05 - pre 109 meseci
meni ovo onda nije uspelo a jako mi je potrebno obzirom da je program u zavsnoj fazi. moze li mi neko pomoci, evo i primera u predhodnom postu. hvala
 
Odgovor na temu

vuchko.vuchko

Član broj: 217112
Poruke: 301
*.teol.net.



+2 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a04.03.2011. u 22:17 - pre 109 meseci
Evo druze, odvojih nekoliko casova i rjesih tvoj problemcic :-) . Ako negdje jos zapne samo pitaj.
Pozdrav!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
178.217.12.*



+5 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a05.03.2011. u 12:05 - pre 109 meseci
hvala Vuchko ziv bio :D proveri poruku na private
 
Odgovor na temu

Nikola Dunja

Član broj: 92486
Poruke: 75
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a16.02.2013. u 20:36 - pre 85 meseci
Vucko da li bi bili ljubazni da mi objasnite kako uz pomoc ovog vaseg programa ja mogu izvuci odredjeni tekst koji se nalazi u programu koji aktivan.
Ja pokrenem taj program i pokrenem ovaj vas, ali sve sto dobijem kada unesem ime forme je neki brojevi i imena listboxova dok meni treba sadrzina tih listboxova?
Bio bih vam neizmerno zahvalan na pomoci
 
Odgovor na temu

Nikola Dunja

Član broj: 92486
Poruke: 75
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a19.02.2013. u 21:22 - pre 85 meseci
Moze li mi neko pomoci evo nasao sam neki program spy koji cita sve ali kao za inat nece da procita sadrzaj teksta iz ListBox-a
Moze li neko da pregleda evo postavljam vam source. Stvarno mi je potrebna pomoc. Hvala
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: citanje teksta iz listbox-a druge aplikacije uz pomoc window spy-a

[ Pregleda: 2786 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.