Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Konverzija datuma

[es] :: Visual Basic 6 :: Konverzija datuma

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8052 | Odgovora: 27 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Konverzija datuma07.04.2013. u 14:28 - pre 113 meseci
loto17 Hvala jos jednom na tvojoj pomoci, medjutim imam drugi problem jer kasnije u kodu koristim text1.text = format(date, "mmmm") i uporedjujem ga sa drugim parametrima, tako da mi je bitno da promenom sa SRB na US zadrzim (decembar a ne december itd)
da li je moguce nekako da sve ovo radi ali sa SRB?

i jos jedno pitanje, koja je razlika u nacinu povezivanja baze u mom i tvom primeru koristeci DataEnvironment???
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1650



+62 Profil

icon Re: Konverzija datuma07.04.2013. u 23:15 - pre 113 meseci
A zasto koristis pun naziv meseca?
Jedina razlika ce biti oktobar - oct umesto okt, ali to mozes da resis...
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
82.208.215.*



+4 Profil

icon Re: Konverzija datuma08.04.2013. u 10:07 - pre 113 meseci
Citat:
miki987: loto17 Hvala jos jednom na tvojoj pomoci, medjutim imam drugi problem jer kasnije u kodu koristim text1.text = format(date, "mmmm") i uporedjujem ga sa drugim parametrima, tako da mi je bitno da promenom sa SRB na US zadrzim (decembar a ne december itd)
da li je moguce nekako da sve ovo radi ali sa SRB?


Samo stavi Serbian( Latin) umesto English ( United Kingdom) !!!


Citat:
miki987
i jos jedno pitanje, koja je razlika u nacinu povezivanja baze u mom i tvom primeru koristeci DataEnvironment???


Ja ne znam tvoj nacin :)



[Ovu poruku je menjao loto17 dana 08.04.2013. u 15:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Konverzija datuma08.04.2013. u 19:57 - pre 113 meseci
ti preko DataEnvironment-a uvlacis tabele a ja koristim otvaranje baze preko sql-a
ja bazu otvaram ovako

Code:
conn.Provider = "Microsoft Jet 4.0 OLE DB Provider;Data Source=" & txt.putanja & ";Jet " & "OLEDB:Database Password=pass"

i onda kada tvoj kod iskotistim ovako
Code:
SQL = "SELECT * FROM ulaz WHERE ""datum>=" & Format(DTPicker1.Value, "Medium Date") & " and datum<='" & Format(DTPicker2.Value, "Medium Date") & "'"

ne dobijam nista
izvini stvarno na cimanju, znam da su ovo elementarne stvari ali mi ne ide nikako od ruke
sto se tice meseci ok ukapirao sam da pomocu stringova mogu resiti to ali ovo ne znam kako
hvala
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Konverzija datuma10.04.2013. u 22:34 - pre 113 meseci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

loto17

Član broj: 184930
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Konverzija datuma11.04.2013. u 14:10 - pre 113 meseci
Miki, ne moze ovako!!!
Code:
SQL = "SELECT * FROM ulaz WHERE ""datum>=" & Format(DTPicker1.Value, "Medium Date") & " and datum<='" & Format(DTPicker2.Value, "Medium Date") & "'"




Ili namesti datum na US format i datume razdvajaj tarabama (#) , ili koristi ovo moje resenje sa : DataEnvironment1

Code:

       DataEnvironment1.rstablica.Open "Select * From tablica order by ID DESC"
       DataEnvironment1.rstablica.Filter = "datum>=" & Format(DTPicker1.Value, "Medium Date") & " and datum<='" & Format(DTPicker2.Value, "Medium Date") & "'"


CP podesavanja:
Datum : dd.mm.yyyy
Jezik: Serbian ( Latin )
Nazive meseci dobijas onako kako si trazio: Januar, Februar...
Polje datum u tabeli TABLICA nije text nego Date/Time



[Ovu poruku je menjao loto17 dana 11.04.2013. u 15:54 GMT+1]
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1650



+62 Profil

icon Re: Konverzija datuma13.04.2013. u 12:44 - pre 113 meseci
@Offtopic:
koliko je sve to prakticno za dalju/masovnu upotrebu?
Ne verujem da pise SW sam za sebe, a onda se postavlja pitanje da li menjati podesavanja na svakom sistemu na koji planira da instalira svoj SW samo zbog jednog programa?
Zar nije prakticnije/upotrebljivije da program prilagodi sistemu, a ne sistem programu?
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Konverzija datuma14.04.2013. u 11:47 - pre 113 meseci
predpostavljam da jeste i da si u pravu, npr. kad promenim ovo desava mi se da mi ceo sistem i excel fajlovi menjaju nacin formatiranja brojeva...ali kako ro odraditi ...
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Konverzija datuma

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8052 | Odgovora: 27 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.