Pozdrav svima,
Da li neko zna za neki softver koji pomaze u sastavljanju mesecnog rasporeda dezurnih 24h ekipa, u mom slucaju lekara?
U osnovi, potrebno je iz grupe od A osoba praviti ekipe koje imaju zadati broj clanova, ali tako da sto vise individualnih "zelja" (strukturiranih po hijerarhiji, ili iz spiska "dozvoljenih zelja") moze biti ispunjeno, a i da neki kriterijumi "pravedne raspodele posla" takodje vaze.
Naime, u mojoj bolnici (a mislim da je i drugde to slicno) to radi jedan kolega i to rucno, i ono sto napravi nikad nije svima po volji (ovaj nece sredom, onaj nece sa ovim u istoj ekipi, neki rade sutradan popodne a neki ne rade, radni i neradni dani...) (a pride sto to nikad ne bude pre 25-og u mesecu za naredni mesec), pa da vidimo da li vec ima jednostavnih, upotrebljivih besplatnih/jeftinih resenja. Google pretraga nije dala dovoljno dobro (ili je skupo, ili je uklopljeno u billing i druge medical software).
Posao bi radila i neka osnovna kombinatorika koja od svih mogucih kombinacija redom eliminise one "nezeljene" za svaku novu dodatu "zelju", dok se spisak zelja ne istrosi a bar jedna kombinacija preostane.
Izvinjavam se ako sam bio konfuzan u opisu.
Pozdrav, Dule