Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kodni raspored u VB?

[es] :: Visual Basic 6 :: Kodni raspored u VB?

[ Pregleda: 6873 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Kodni raspored u VB?24.06.2001. u 00:35 - pre 250 meseci
Sramota me je sto ovo ne znam ali da li neko eventualno moze da mi odgovori kako da podesim u VBu da mi kodni raspored bude 1252 odnosno da mogu da prikazujem nasa slova u aplikacijama (meniji, dugmad, labele i sl.)?
Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

#404

Član broj: 447
Poruke: 10
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?24.06.2001. u 21:48 - pre 250 meseci
otvoris font properti i izaberes neki od unicode fontova, onda ces moci u opciji script da izaberes kodiranje koje ti treba, dakle central european. a kad budes kucao onda za ta kvakasta slova moras ukucati ascii vrijednost, npr za c` (kao cuprija) vrijednost je 230 pa ukucas alt+0230 i tako to dobijes. ne znam napamet sve te vrijednosti, mogu poslije da ti pronadjem ako nemas..
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?24.06.2001. u 22:38 - pre 250 meseci
Bravurozno #404!!!! Hvala ti puno. Ono sa Alt+kod kod mene ne sljaka ali sam se snasao sa chr() funkcijom. Nego, trazio sam po MSDN-u te kodove za nasa slova ali nikako da nadjem - nasao sam samo za deo. Je l' ti nije frka da mi posaljes te kodove (za tj, ch, dj, zh, sh)? Hvala ti velika!
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?24.06.2001. u 22:41 - pre 250 meseci
E, a je l' sa ovim sigurno nema nikakvih problema kod deploymenta? Znam da su neki nasi genijalci umeli da koriste neki yu font koji posle pakuju sa aplikacijom...
 
Odgovor na temu

#404

Član broj: 447
Poruke: 10
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?25.06.2001. u 12:30 - pre 250 meseci

dj = 240
sh = 154
cy = 230
ch = 232
zy = 158
DJ = 208
SH = 138
CY = 198
CH = 200
ZY = 142

moralo bi da ti radi ovo sa alt, drzi alt i kucaj brojeve, npr 0208 na *numerickoj* tastaturi, i onda pusti alt, i tako za svako slovo.
nisam siguran da li moze biti problema, pa cu bas pitati jednog drugara koji je to koristio. koliko ja znam, ne bi trebalo biti problema. programeri rijetko koriste ove mogucnosti ali mislim da to nije zbog problema s tim nego zbog navike ili nemarnosti itd. ja sad upravo pravim jednu aplikaciju koja ce sluziti za konvertovanje teksta iz cirilicnog/latinicnog fonta u cirilicno/latinicno kodiranje (oboje, iso i windows) pa posto njena namjena jeste na neki nacin propagiranje cirilice na internetu racunao sam da bi bilo dobro da i aplikacija ima cirilicni interfejs, ali ostavio sam to za kraj, kad sve bude gotovo onda cu snimiti kopiju i prekucati interfejs u cirilicu..

javi ako bude problemos
pozdrav!




[Ovu poruku je menjao #404 dana 06-25-2001 u 12:33 PM GMT]

[Ovu poruku je menjao #404 dana 06-25-2001 u 12:37 PM GMT]
 
Odgovor na temu

#404

Član broj: 447
Poruke: 10
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?25.06.2001. u 13:02 - pre 250 meseci
rodd, sjetio sam se jednog drugog nacina, koji je bolji od ovog kuckanja sa alt, evo ovako:
otvoris frontpage i prebacis tastaturu na croatian (ne diras opcije u frontpage-u, nego samo windows-ov multilaguage), onda otkucas tekst i samo ga iskopiras u vb tamo gdje ti treba.
izvini, nije mi to odmah palo na pamet jer sam ja ovo radio preko tog malog programa koji sam poceo praviti..
ako nemas frontpage, poslacu ti ovaj moj progi, iako je nezavrsen..
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?25.06.2001. u 18:32 - pre 250 meseci
Hvala. Imam Front Page i to sljaka super za sve osim menija. Mada, sledeci zdravu logiku zakljucujem da u slucaju menija, title bara i tako tih stvari koje se definisu na nivou sistema, na nasa slova mogu i da zaboravim. Da li sam u pravu ili postoji nacin da se i ovo zaobidje?
 
Odgovor na temu

#404

Član broj: 447
Poruke: 10
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?26.06.2001. u 11:31 - pre 250 meseci
mislim da je tako kako kazes, koliko mi je poznato ne postoji nacin da se promijeni font za meni i title bar pa prema tome nema unicode itd, a za messagebox i inputbox sam citao negdje da ima preko api-ja ali je zapetljano do zla boga pa je jednostavnije umjesto toga napraviti posebnu formu itd.
pricao sam juce sa chovom koji je koristio nasa slova u programima, objasnio mi je da ima *normalan* nacin da se to otkuca - ide se u tools/options pa u editor format, pa se namjesti neki od sistemskih fontova koji ima nastavak CE, za central european, (odnosno CYR za cirilicu), npr arial CE. onda kad prebacis language na odgovarajuci jezik, mozes svugdje kucati u tom kodiranju.. bas zgodno..
a ja petljam sa alt.. c.. c.. c.. bruka..
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?26.06.2001. u 22:08 - pre 250 meseci
Jao, to zvuci odlicno ali sad sam proverio i nemam ni jedan font pored kojeg mi pise CE ?!
 
Odgovor na temu

#404

Član broj: 447
Poruke: 10
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?26.06.2001. u 23:42 - pre 250 meseci
pogledaj da li ti je ukljucena podrska za central european u multilanguage support, to ti se nalazi u AddRemovePrograms apletu, pa WindowsSetup kartica, garant ti je iskljuceno tamo..
bilo kako bilo, ja sam sad opet pogledao kako to radi kod mene, ima tri fonta sa CE nastavkom - arial, courier new, i times, i radi ovako kako je chova rekao.. ali radi isto to i sa drugim fontovima (!), npr sa verdanom, kuckam i cirilicu i latinicu bez problema samo kad prebacim language na serbian odnosno slovenian.. ranije kad sam pokusavao nije moglo da se prebaci language, a to je, kako sad vidim, samo zbog toga sto mi je bio fokus na tekstu u caption ili text propertiju.. ajd i ti probaj
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
217.26.71.*

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?27.06.2001. u 01:53 - pre 250 meseci
Evo, sve sam podesio i sljaka kao leptir Nisam imao multilingual nego samo tastaturu pa sam to sad instalirao... Hvala jos jedanput na korisnim savetima!
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?10.07.2001. u 15:31 - pre 250 meseci
Koliko se ja sećam, fontovi za Windows (titlebar, ikone i sl.) se podešavaju u okviru podešavanja za boje, pa bi tu trebalo isto podesiti CE fontove.

Toliko.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

Rodd
Rodoljub Petrović
web developer, Extreme
Beograd

Član broj: 242
Poruke: 358
*.verat.net

ICQ: 114756071
Sajt: www.rodpetrovic.com


Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?12.07.2001. u 01:36 - pre 250 meseci
Ma da ali to mogu ja da uradim i kod mene ce to lepo da sljaka ali na vecini korisnickih masina to nije instalirano (cini mi se da je neki default font ms sans ili tako nesto koji nije true type), tako da bi to bilo dzabe...
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net



+4 Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?15.07.2001. u 23:13 - pre 249 meseci
Na većini mašina ne šljaka, jer mnogi ljudi (pa čak i firme koje isporučuju računare) ne prilagođavaju računar "našem podneblju". Prilikom instalacije Windows-a treba izabrati Custom Install, pa izabrati Croatian za Keyboard Layout. Time se na računar instaliraju sistemski fontovi u CE skriptu i u tom slučaju naša slova šđ螊ĐČŽĆ se mogu koristiti u svim programima (menijima, naslovima prozora, nazivima fajlova i foldera i sl.). Naknadna instalacija sys fontova je malo teža, jer zahtjeva intervenciju iz DOS-a i u Registry-ju. Ti možeš riješiti taj problem tako što ćeš u svojoj aplikaciji umjesto MS Sans Serif izabrati pr. Arial CE, koji postoji na svim Windows platformama, i svi će moći vidjeti naša slova.
Pozdrav!
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

sanibo

Član broj: 4717
Poruke: 751
62.108.123.*



+17 Profil

icon Re: Kodni raspored u VB?19.07.2002. u 11:33 - pre 237 meseci
Hvala, sa ovim se zezam već nedelju dana i konačno od vas dobijem odgovor!!!
Sad nema problema ni za bazu koja se obradjuje preko VB-a jer access takodje podržava naša slova.
Još jednom hvala i pozdrav!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kodni raspored u VB?

[ Pregleda: 6873 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.