Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Linq To Sql problem sa indeksom reda

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Linq To Sql problem sa indeksom reda

[ Pregleda: 1683 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.otpbanka.rs.



+17 Profil

icon Linq To Sql problem sa indeksom reda19.10.2010. u 07:35 - pre 147 meseci
Pozdrav.
Interesuje me kako bih mogao da izracunam redni broj sloga u tabeli koja je sortirana po nekoj koloni.
U tabeli imam identity (1,1) kolonu i ona je primarni kljuc. Kada unesem novi slog znam id tog sloga. Kada se sortiraju podaci u tabeli, sortiranje se radi po nazivu. Hteo bih da nadjem redni broj tog novog id kljuca u setu koji je sortiran po nazivu. U pitanju je Linq To Sql. Da li ima neko ideju?
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6038



+4629 Profil

icon Re: Linq To Sql problem sa indeksom reda19.10.2010. u 09:06 - pre 147 meseci
Postoji vise nacina da to postignes, a koji je najoptimalniji zavisi od toga za sta ti treba.

Ako hoces da je index deo result seta koristi select override projekciju koji daje index

Code:

// npr:
var x = db.Tabela.OrderBy(o => o.Name).Select((o, index) => new {index, o.name});



Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.otpbanka.rs.



+17 Profil

icon Re: Linq To Sql problem sa indeksom reda19.10.2010. u 10:13 - pre 147 meseci
Evo konkretno o cemu se radi.
U pitanju je sifarnik. Imam dve forme (prikaz stavki i izmena stavki).
U prvoj formi imam spisak svih stavki sifarnika koji je order-ovan po nazivu (ne po identity-ju).
Kada unosim novi slog, otvaram novu formu za unos sloga. Forma za pregled i za izmenu sloga nisu povezane.
Kada zatvorim formu za unos novog sloga, napravio sam da dobijem identity vrednost novog sloga koji se uneo u bazu.
Vracam se u formu sa spiskom i tamo radim refresh prikaza. E sada, tu bih hteo da se pozicioniram na zadnje uneti slog (da on bude selektovan u gridu).
Mislio sam u parcijalnoj klasi tabele sifarnika da dodam jos jedan field tipa int. Pa prilikom punjenja seta da se njegova vrednost uvek uvecava za jedan. Tako bi dobio field npr. RedniBroj koji bi bio sortiran po redosledu punjenja podataka. Mada mi je ovde problem to sto moram imati neki staticki field koji moram uvek postavljati na 0 pre izvrsavanja svakog select-a.
Ako imas neku ideju javi, svaka pomoc je dobrodosla!
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6038



+4629 Profil

icon Re: Linq To Sql problem sa indeksom reda19.10.2010. u 10:30 - pre 147 meseci
A sto tako onda?

Ne treba ti to uopste, ako znas dobijeni auto-identity PKID novog reda, lociraj ga u rezultatu sa ToList().FindIndex(c => c.PKID == mojNovId), taj indeks postavi kao aktivni row.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.otpbanka.rs.



+17 Profil

icon Re: Linq To Sql problem sa indeksom reda19.10.2010. u 10:59 - pre 147 meseci
Hvala ti puno!
Sada cu da probam kako to radi.
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+17 Profil

icon Re: Linq To Sql problem sa indeksom reda19.10.2010. u 18:24 - pre 147 meseci
Probao sam, ovo radi odlicno.
Hvala ti jos jednom!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Linq To Sql problem sa indeksom reda

[ Pregleda: 1683 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.