Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem

[ Pregleda: 2190 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
62.101.138.*

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem15.10.2010. u 19:11 - pre 149 meseci
Neznam kako iskompajlirati neki c++ kod. Javlja mi neke cudne greske koje ne razumem ali verujem da treba ukljuciti neke opcije da bi moglo da radi. Imam Visual C++ 2010. Evo sajta gde se moze preuzeti: http://www.easyhackingtools.com/tools/enumeration/enum.tar.gz
Pise da je ovo potrebno:
Requirements
Microsoft Visual C++
Windows NT
Sense of Humour
Ako neko uspije da iskompajlira nadam se da mu nije problem da ga okaci i da objasni kako je uspio
Hvala unapred :D
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

danilo.s

Član broj: 13198
Poruke: 81
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem15.10.2010. u 21:35 - pre 149 meseci
Haker mora da bude u stanju takve greške da pojede za doručak. ;)

Koliko vidim, pored hiljadu upozorenja, na dosta mesta poziva sistemske funckije sa pogrešnim parametrima, tipa funkcija očekuje LPCWSTR, a on joj daje const unsigned short i te fore.

Onda ima problem što po difoltu VS (barem ovaj 2008 koji ja koristim) zna da se žali na konverziju char* u LPWSTR jer očekuje Unicode stringove, a dobija obične. Imaš u podešavanjima negde da se podesi da koristi Multi-Byte Character Set umesto Unicode.

A kad sve to rešiš onda će linker da ti jadikuje.

Sve u svemu, ima tu svašta i kad budeš rešio, znaćeš dosta više nego sada. :) Barem probaj da rešiš. U tome može da ti pomogne tvoj prijatelj Gugl: kada ti VS izbaci neku grešku, lepo u Gugl i vidi šta ustvari znači i kada se javlja. U VS 2008 može da se pritisne F1 posle klika na grešku u Error Listu pa će ti prikazati u Help prozoru podatke o njoj.

Sad, ako ti je engleski problem, onda bi valjalo to da rešiš jako brzo jer nema programiranja bez engleskog.
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
62.101.138.*

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem16.10.2010. u 21:41 - pre 149 meseci
Da sam neki haker daleko sam od toga, ali sam jednom naisao na neku frazu koja glasi ovako:"Haker ne postajes, haker postanes kada ucis!" E sada primetio sam da se iste greske javljaju sa mnogo istih kodova pa cu da trazim kako da popravim ;) Ima i ona kada naidjes na problem onda ces da i naucis nesto novo :D Dovoljno pozitivnih misli od mene :D
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

danilo.s

Član broj: 13198
Poruke: 81
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem17.10.2010. u 10:49 - pre 149 meseci
Samo napred. :) Nije lako ali je jedini način.
 
Odgovor na temu

abitbp6

Član broj: 221384
Poruke: 216
*.ptt.rs.



+17 Profil

icon Re: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem17.10.2010. u 14:13 - pre 149 meseci
Dodao bih nešto... Kada je C/C++ u pitanju, ako prilikom kompajliranja dobiješ više grešaka, treba da ih rešavaš onim redom kojim su prijavljene. Obično je samo prva greška zaista greška, a ostale potiču od nemogućnosti da se ostatak koda ispravno sintaksno analizira. Dakle - rešavaš samo prvu grešku, jednu po jednu, dok ih sve ne rešiš.
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1239



+94 Profil

icon Re: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem17.10.2010. u 15:26 - pre 149 meseci
A često se desi da i ta prva greška ima veze sa nečim što se desilo ranije u kodu, to jest da mesto greške nije tamo gde kompajler kaže nego u prethodnoj liniji. Najupečatljiviji primer je kad zaboraviš ";" posle deklaracije klase u hederu, pa ti javlja grešku u sledećem hederu koji je #include-ovan, ili pak u sorsu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem oko kompajliranja koda neke greske koje ne razumem

[ Pregleda: 2190 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.