Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pocetnicko pitanje iz knjige php

[es] :: PHP :: pocetnicko pitanje iz knjige php

[ Pregleda: 3445 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vuckozr
zrenjanin

Član broj: 19758
Poruke: 2
*.ptt.yu.



Profil

icon pocetnicko pitanje iz knjige php26.01.2004. u 21:46 - pre 215 meseci
ovo je kod iz knjige php profesional-originalna knjiga sa neta i ovaj kod nece da mi radi...
<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY BGCOLOR="#FFFFCC">
<FORM>
Please type your name here:<BR>
<?php
$prom;
?>
<INPUT TYPE="TEXT" NAME="prom"><BR><BR>
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Submit data">
</FORM>
<BR><BR>
You typed:
<?php
echo $prom;
?>
</BODY>
</HTML>
e u cemu je fora,kad popunim neki tekst ne pojavljuje mi se provenljiva uopste,nego samo zuta strana i u toolbaru ispis promenljivu koju sam upisao....pa ako moze neko pojasnjenje jer sam vec poceo da gubim kosu...
 
Odgovor na temu

ivanb
ivan bajalovic
sabac

Član broj: 18371
Poruke: 6
*.vdial.verat.net

ICQ: 244375419
Sajt: www.sabac-portal.co.yu


Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php26.01.2004. u 22:55 - pre 215 meseci
e probaj ovako

Code:

<HTML>
<HEAD></HEAD>
<BODY BGCOLOR="#FFFFCC">
<FORM>
Please type your name here:<BR>
<?php
$prom = \"prom\";
?>

.....


Mislim da bi ovo trebalo da radi... U svakom slucaju, ukoliko ne radi...(jer sam i ja pocetnik) moras da devinises da promenljiva $prom bude EDIT polje PROM
"Covek je najslabija trska, ali trska koja misli"
Blez Paskal
 
Odgovor na temu

m4j3v1c4
Oliver Maksimovic
Freelancer
Novi Sad

Član broj: 17007
Poruke: 63
195.252.123.*

ICQ: 99573455
Sajt: www.maksimovic.net


Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php26.01.2004. u 23:34 - pre 215 meseci
njegov code (onaj koji je ostavio vucko) radi savrseno, ne znam sta je radio pogresno... mozda da probas dodati action="ime_tvog_fajla" i method="POST", a tvoj ce uvijek da ispisuje nesto ovako:

Citat:
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/virtual/site29/fst/var/www/html/test/fajl.php on line 7

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/virtual/site29/fst/var/www/html/test/fajl.php on line 9


ako bi ostavio $prom = "prom" onda bi ti uvijek, ali uvijek ispisao "You typed: prom" jer bi na ovaj nacin $prom zauvijek postao "prom" bez obzira sta bi unosio u formular :)

http://www.lopare.net/test/fajl.php i radi kako treba
Freelance PHP/MySQL web developer - http://www.maksimovic.net
Aura+ - http://www.aura.rs.ba/ [progressive rock band]
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php27.01.2004. u 11:51 - pre 215 meseci
Neke kombinacije servera i php-a jednostavno nece tako da dodele vrednost promenljivoj (POST). Ne znam zasto ali primetio sam da nece. Najsigurni je da umesto echo $prom napises echo $_POST['prom'];
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php27.01.2004. u 12:29 - pre 215 meseci
Formular se prosleđuje GET metodom ako POST nije specificiran. Vidi
Citat:
vuckozr:
...kad popunim neki tekst ne pojavljuje mi se provenljiva uopste,nego samo zuta strana i u toolbaru ispis promenljivu koju sam upisao...

Dobro, nije toolbar, nego AddressBar. Ovo radi u svakom slučaju:

<?php echo @$_REQUEST ['prom']; ?>
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php27.01.2004. u 12:57 - pre 215 meseci
Evo ispravnog koda.

Code:

<!DOCTYPE html public "-//W3C//DTD HTML 4.0 //EN">
<HTML>
<HEAD>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="#FFFFCC">
<FORM method="post" action="<?=$_SERVER['PHP_SELF']?>">
Please type your name here:<BR>
<?PHP
if (isset($_POST['prom']))
{
$sProm = $_POST['prom']; // "pokupimo" unetu vrednost
echo "<P>You typed: $sProm</P>n";
} // if
else
$sProm = "";
?>
<INPUT TYPE="TEXT" NAME="prom" value="<?=$sProm?>"><BR><BR>
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Submit data">
</FORM>
</BODY>
</HTML>

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

vuckozr
zrenjanin

Član broj: 19758
Poruke: 2
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php27.01.2004. u 13:57 - pre 215 meseci
Hvala vam mnogo,proradio je iz cuga sa <?php echo @$_REQUEST ['prom']; ?>
SRDACAN POZDRAV !!!
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.metrohive.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php27.01.2004. u 16:40 - pre 215 meseci
Prvi primer nije radio zato sto je register_globals bio off. Vise o ovom problemu mozes procitati u jednom tutorijalu koji sam napisao:

http://www.ionbee.net/modules/...hp?w=art&idx=15&page=1
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.vdial.verat.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php28.01.2004. u 05:13 - pre 215 meseci
vuckozr: pre učenja PHPa, ja ti preporučujem da savladaš bar osnove HTMLa.. (jel php generiše html)

kad savladaš to, i vratiš se na PHP, pročitaj bar TOP teme na forumu. tamo je većina ovakvih pitanja već odgovoreno.. (između ostalih i ovo)

a i btw, nema potrebe da gubiš kosu zbog ovakvih gluposti.. ;)



ivanb: nije neophodno da pišeš odgovore ako već nisi (bar razumno) siguran da su tačni. tvoj kod je mnogo netačniji od originalnog..



dejan: nisu to neke kombinacije servera, nego sve instalacije PHPa novije od 4.2 sa default konfiguracijom (u php.ini). i za tebe važi da pročitaš bar TOP teme.. ;)



ilija: sve sve, ali ceo tutorijal o tako prostoj stvari kao što su register globals? ;)


 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
195.252.80.*

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: pocetnicko pitanje iz knjige php28.01.2004. u 15:56 - pre 215 meseci
Citat:
-zombie-:
ilija: sve sve, ali ceo tutorijal o tako prostoj stvari kao što su register globals? ;)


Pisano je o bezbednostoj "rupi" koju register_globals = on moze napraviti i kako uciniti kod sigurnijim. Mislim da je sigurnost dovoljan razlog da se napise tuturoijal ;)
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: pocetnicko pitanje iz knjige php

[ Pregleda: 3445 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.