OK.
Razumeo....kartica iz modema se prebaci u MTS-ov telefon,poziva se *797#....i to bi trebalo da bude TO....ali nije.Hajde da sagledamo suštinu do kraja.Ja sam tu gde jesam / 22.km. od Negotina/....Godinama se mučim sa Dial-up.....onda mi crkne nešto u kompu i ne vidi više uopšte modem.Pored modema ne vidi ni TV karticu ni satelitski SKAY2.Sve se to lepo instalira....ali,da proradi - jok.Onda probam Telenorov mobilni modem....Divota,u poređenju sa prošlošću.Ali...Neko se sažalio na me i uključi me u POKER preko interneta.Nakon desetak meseci,shvatim suštinu igre....i,počinjem da se širim.....tražim već druge kuće,povoljnije. Frerolovi su u jednj kući / besplatni turniri / dosta primamljivi....Nisam nikada bio među prvih 100.Najbolji plasman mi je 240-ti....ali,i to je dovoljno za nagradu.Međutim.....Telenor je bio dosta spor.A za potrebe Pokera i šaha na netu,1.GB. je bio sasvim dovoljan / čak se nešto i prenosilo u naredni mesec/.Da predupredim sporost,u dogovoru sa jednim studentom,dobijem MTS-ov modem sa paketom ''apsolvent'' tj. 15.GB. mesečno.....i eto....godinu dana 3.G.mreža na MtS-u...funkcionisala je zadovoljavajuće.
U ovom mesecu / novembar 2010 / sa ''Megauploada'' skinem 8.epizoda serije 1001.noć.----i oko 10.novembra kontaktiram dotičnog studenta,na koga se vodi paket,sa molbom,da proveri stanje potrošnje....pri čemu ja budem obavešten tek 25.novembra,da sam još 15.novembra poptrošio svih 15.GB. i da sam nakon toga prekoračio potrošnju za dodatnih 5-6.GB.
Skinem karticu iz modema....uradim sve ono napred navedeno.....Stanje 10220,99.din.--a vidi se karticu kao ''apsolvent''...U početku,prvih meseci,skoro isto je bilo prikazivano.....tako da sam ono što piše 10 000.din. protumačio kao potrošnju 10.GB- / imam Binbir Gece - seriju na Fox-u do 75.epizode / i nikada nisam do sada prekoračio potrošnju....a ovo mi je poslednji mesec ugovorne upotrebe.
Molio sam MTS....da me upute kako da kontrolišem potrošnju.....jer,Telenorov modem, ima opciju kontrole....ista opcija je i na MTS-u,samo što to ne funkcioniše.....i,ništa.Prosto im odgovara da me drže u neizvesnosti.Objasnio sam im šta se dobije pozivom na *797#....i da to nema blage veze sa paketom ''apsolvent''...Moguće je da su shvatili ko je pravi korisnik ugovornog paketa,pa mi sada,tj. ''studentu'' naplaćuju neku cenu.....Da ostavim studenta na cedilu da se sam snađe....to ne bi bilo nikako uredu
Neverovatno.....8.epizoda serije to su nekih 7-8.GB....Poker i šah....uz ostala surfovanja....do sada nikada nisu prelazili 1-2.Gb. --a sada,već 15.11.utrošeno svih 15.GB. i u nastavku sledi prekopračenje???.....U mom narodu / prema slobodnom prevodu/ postoji naravoučenije KO NE PLAĆA NA MOSTU ''MOSTARINU'' PLAĆA NA BRVNU ''PUTARINU''....Nisam daleko od istine kada kažem - ni sam Bog mi ne može pomoći-
Videćemo....
(ps)....pored modema,imam sa MTS-om problem oko pretovarenih računa za mobilni telefon....stiglo do suda....odbijam da platim nešto što nisam potrošio,ali,pored toga što moram to da platim,sve se to uvećava za kamatu i dodatne sudske troškove....već dva puta dolazili na izvršenje -nisam tu!?...tako da,dobronamerna uteha oko neplaćanja neutrošenih GB. tj.da se žalim na deo računa....aman....M T S je dželat-ne prijatelj.Bit će Vam jasnije ako kažem,da sam M O R A O čak i fixni telefon da odjavim....Ne dao Vam Bog-od srca to kažem.
Lako je bilo Bogu, da vlada -
imao je samo Evu i Adama!