Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Trenutni datum u MS SQL serveru.

[es] :: MS SQL :: Trenutni datum u MS SQL serveru.

[ Pregleda: 4309 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.vdial.verat.net



Profil

icon Trenutni datum u MS SQL serveru.26.01.2004. u 20:39 - pre 223 meseci
Treba da koristeci komandu alter table podesim da je po defaultu datum (jedno od polja) podeseno na danasnji/trenutni datum.

alter table imetabele
add constraint DF_ime
default ?sta ovde? for Datum
go

Dakle ne znam samo kako da podesim da to polje automatski dobija po defaultu vrednost trenutnog datuma.

Hvala.
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.avenue.co.nz

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.26.01.2004. u 23:07 - pre 223 meseci
Koristi GetDate() funkciju da dobijes trenutni datum.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
..dle.rnc.net.cable.rogers.com



+1 Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.27.01.2004. u 07:39 - pre 223 meseci
DEFAULT NOW(); ??
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.27.01.2004. u 09:55 - pre 223 meseci
Znaci :

alter table imetabele
add constraint DF_ime
default now() for polje


? Ok hvala
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.27.01.2004. u 19:49 - pre 223 meseci
Lepo ti je rekao covek: getDate()
 
Odgovor na temu

Free_Sex
Aleksandar
Beograd

Član broj: 9601
Poruke: 616
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.28.01.2004. u 13:20 - pre 222 meseci
E hvala ljudi. Nece now() dakle getdate()

Nego kako da ga ogranicim. Kada projektujes bazu ne mozes da stavis samo datum.... vec on stavlja automatski i sate.

Tj. kad postavim default vrednost na getdate() on stavi nesto tipa
01.01.02 11:23:45 ili nesto slicno.

I sad da me neko ubije ne mogu da se setim dali sam to uspeo da resim tako sto sam
postavio masku tj pravilo kako treba da izgleda date tj :
Datum like [0-3][0-9][.].....

Jer postoji neki drugi nacin. Nekako mi je ovo malo sumljivo, ma da radi ovako ali jer postoji neki drugi nacin.

Inace u samom zadartku za Visu poslovnu skolu, se kaze da se postavi komandom alter table default OGRANICENJE .... eh sad koliko ja znam ogranicenja se nalaze na drugom mestu tj ne idu preko alter table default naredbe ?
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.28.01.2004. u 15:29 - pre 222 meseci
Ne brini se za sate i minute. neka njih. Ako ti trebaju iskljucivo dani, onda pogledaj funkciju Convert u helpu i mmnogo toga bice lakse. Dakle, u svim views koji koriste tvoju tabelu, umesto TvojeDatePolje koristi Convert.

:-)
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
195.66.163.*



+1 Profil

icon Re: Trenutni datum u MS SQL serveru.09.02.2004. u 07:10 - pre 222 meseci
Cao :)
Da malo citiram velikog filozofa i humanistu:
Citat:
tizza:
DEFAULT NOW(); ??

:) Izvini sto ti nijesam odmah sve rekao:
Nemoj definisati polje kao DATETIME vec kao TIMESTAMP. U tom slucaju DEFAULT NOW() radi upravo ono sto ti zelis...

Pozdrav :)
Tica
 
Odgovor na temu

[es] :: MS SQL :: Trenutni datum u MS SQL serveru.

[ Pregleda: 4309 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.