Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

rad sa bazama podataka i vise foormi

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: rad sa bazama podataka i vise foormi

[ Pregleda: 2850 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon rad sa bazama podataka i vise foormi27.09.2010. u 19:48 - pre 148 meseci
imam problem, u stvari dva.

uspeo sam uz pomoc nekog tutoriala da napravim login prozor i to da povezem sa bazom podataka, i ako podaci nisu isti nece da se uloguje. e sada ja bih hteo da kada se logujem i kada mi se otvori sledeca forma da se prethodna odnosno login forma zatvori.

i drugi problem je kako da namestim da mi upisuje u bazu podataka, a ne samo da cita iz nje u text boksovima, ali da se upisuje pomocu text boksova , a ne preko dbgrid-a

da i jos jedno pitanje, kako da napravim logout kod

u napred hvala
 
Odgovor na temu

vuchko.vuchko

Član broj: 217112
Poruke: 301
*.teol.net.



+2 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi27.09.2010. u 20:34 - pre 148 meseci
Ajd okaci projekat pa da gatamo
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi27.09.2010. u 21:34 - pre 148 meseci
nije ti fazon, da se zafrkavas, a ja imam problem koji moram da resim u sto skorije vreme, i da napomenem koristim VB 2008

znam kako kada kliknem na dugme da mi otvori novu formu, ali ne i da se ona zatvori, poslacu ti projekat, ali mi je baza smestena u folderu my documents, pa to moram da prepravim, pa cu postaviti
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.adsl.eunet.rs.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi27.09.2010. u 22:20 - pre 148 meseci
1.) pogresio si forum, treba da postavis pitanje u .NET

2.) da zatvoris formu imas

Code:
Me.Close


ili

Code:
Me.Dispose


za upis u bazu

Code:
Dim MyConn As New OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="baza.mdb")

Dim MyCommand As New OleDb.OleDbCommand()

Dim MyReader As OleDb.OleDbDataReader

Dim strCommand As String
strCommand = "INSERT INTO Tabela Ime = 'Pera'";

MyCommand.CommandText = strCommand

MyConn.Open()

MyCommand.Connection = MyConn

MyReader = MyCommand.ExecuteReader()

MyConn.Close()


to je to, pa tumaci kod...
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi27.09.2010. u 22:27 - pre 148 meseci
Me.Close() da, Me.Dispose() ne treba koristiti za zatvaranje forme.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.adsl.eunet.rs.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi27.09.2010. u 23:08 - pre 148 meseci
Sta onda koristiti da se zatvori forma, a da se pri tom izgubi ono sto je uneto u istu :)
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi28.09.2010. u 12:16 - pre 148 meseci
pokusacu da rastumacim kod, u sustini mi je jasno, samo moram malo bolje pogledati.
e sada postoji problem, ako zatvorim prvu formu ugasi mi program, a ne samo prvu formu, kako to da regulisem

[Ovu poruku je menjao milos 2 dana 28.09.2010. u 13:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi28.09.2010. u 13:59 - pre 148 meseci
sto se tice koda, ja stavim gore na sam pocetak ime moje baze, ali mi stalno pokazuje gresku kod INSERT INTO.

da li mozete da mi pomognete u konkretnom slucaju: baza se zove "ucenici.mdb" ima jednu tabelu "Tabel1" i kolone "ID", "ime", "prezime", "odeljenje". kako ja sada u tu tabelu da dodam ime, prezime i odeljenje ako forma ima 3 textbox-a svaki je povezan u bazi sa odgovarajucom kolonom?
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi28.09.2010. u 15:56 - pre 148 meseci
Dobro ti je aleksandar objasnio
kod moras da prilagodis svojoj bazi i imena kolona
pa kod otprilike treba ovako da izgleda
Code:
strCommand = "INSERT INTO Tabel1 Ime = 'Pera' ";

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi28.09.2010. u 16:09 - pre 148 meseci
Citat:
Aleksandar Vasic: Sta onda koristiti da se zatvori forma, a da se pri tom izgubi ono sto je uneto u istu :)

Pa, Close(), kao sto sam i rekao.
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi28.09.2010. u 16:24 - pre 148 meseci
Citat:
Dobro ti je aleksandar objasnio
kod moras da prilagodis svojoj bazi i imena kolona
pa kod otprilike treba ovako da izgleda
Code:
strCommand = "INSERT INTO Tabel1 Ime = 'Pera' ";


ok, sve je to u redu, i ja sam tako pokusao sve dok nisam ovde izneo problem, ali mi kada pokusam da dodam novo ime, prezime, odeljenje kod dela
Code:
MyReader = MyCommand.ExecuteReader()
da je greska u INSERT INPUT delu
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.



+18 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi29.09.2010. u 09:21 - pre 148 meseci
Mislim da je greska u
MyReader = MyCommand.ExecuteReader().

ExecuteReader cita podatke iz baze, a ti treba da ih upises...

Probaj ovako nekako:
Code:

strCommand = "INSERT INTO Tabela Ime = 'Pera'";

MyCommand.CommandText = strCommand;

MyConn.Open();

MyCommand.Connection = MyConn;

strCommand.ExecuteNonQuery();

MyConn.Close();


I naravno pazi na apostrofe u Insert into komandi, posto si rekao da koristis text box-ove. Ili koristi parametre...
Npr.
strCommand = "INSERT INTO Tabela Ime = @ime";
cmd.Parameters.AddWithValue("@ime","Pera");


[Ovu poruku je menjao mish_ns dana 29.09.2010. u 10:33 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao mish_ns dana 29.09.2010. u 10:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

pl4stik
Senior .NET programmer/Consultant
oDesk
NI na nebu NI na zemlji

Član broj: 173596
Poruke: 713
89.216.37.*

Sajt: xx-auth.com.azhar.arvixe...


+31 Profil

icon Re: rad sa bazama podataka i vise foormi29.09.2010. u 12:37 - pre 148 meseci
Ma sacekaj, do codiranja treba mnogo toga da naucis ....

Idi ovde http://windowsclient.net/learn/videos.aspx i pocni da gledash filmove (preporucujem odozdo, znaci od zadnjeg ka prvom) da bi vido kako se prave programi aka programira.
C# i VB.NET ces najcesce da koristish za logiku nad xml reprezentacijama baze aka DAL koji ces dalje da napravish u wizardu i koji je kompleksniji/standardizovaniji/optimizovaniji/objektniji nego bilo koji koji ces u zivotu da napises.

Happy coding


To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank Zappa

https://youtu.be/DLe358DPGXU
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: rad sa bazama podataka i vise foormi

[ Pregleda: 2850 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.