Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako programirate?

[es] :: PHP :: Kako programirate?

[ Pregleda: 3229 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Kako programirate?26.01.2004. u 13:03 - pre 196 meseci
Interesuje me nesto:

Jel svoje PHPove pisete u klasama ili ne?
Prije nisam nesto koristio klase, ali sada nesto kontam da zadnjih 10ak skripti sve pisem u klasama.

A?A?Jeste OO?
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin
Zoran Knezevic
programer u jednoj X kompaniji, radim na
daljinu online.
Beograd

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.ppp-01.sa.lol.ba.

Sajt: www.rentalio.com


Profil

icon Re: Kako programirate?26.01.2004. u 13:57 - pre 196 meseci
pa sta mi za sta treba, uglavnom mjesavina, sve sto se ponavlja je u klasama a onaj dio koda gdje je glavna "akcija" to tradicionalno zna se kako...
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.dip.t-dialin.net

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: Kako programirate?26.01.2004. u 14:04 - pre 196 meseci
Ja jok, dok mi na poslu nisu zahtevali da pisem u klasama. A sada mi se "primilo", ali nije to potpuni OO.
A vise mi se svidja kako se neke stvari odrade pomocu klasa, nego bez njih. Mada je to stvar ukusa.
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako programirate?26.01.2004. u 14:14 - pre 196 meseci
Ja od kad PHP ima klase programiram UGLAVNOM na OO nacin. Prosto zato
jer sam C++ covek...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Kako programirate?26.01.2004. u 19:52 - pre 196 meseci
Script backend - klase, script frontend oldschool...

Pored toga koristim i dispacher klasu koja umnogome olaksava neke stvari kod frontenda, ali to je druga prica.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.verat.net

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Kako programirate?27.01.2004. u 09:01 - pre 196 meseci
pa dobro, kad ćeš da nam je ispričaš? :)

Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.metrohive.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Kako programirate?27.01.2004. u 16:46 - pre 196 meseci
Jednog lepog dana, a mozda i pre ;)

Ima u jednom od starijih brojeva php|a. Sad se ne secam u kom, a fajl nemam pri sebi. Mislim da je jedan od njihovih besplatnih brojeva. Pogledacu pa cu vam javiti. A mozda i napisem tutorijal o tome :)

Inace mnogo prosta i korisna klasica.
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako programirate?27.01.2004. u 16:59 - pre 196 meseci
Kad neko napise "mozda" to u 95% slucajeva bude "nikada"...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: Kako programirate?27.01.2004. u 17:30 - pre 196 meseci
Hajbolje je znati i OO i proceduralno programiranje, pa prema potrebama koristiti jednu od te dve metode ili kombinaciju istih.
Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.vdial.verat.net



+10 Profil

icon Re: Kako programirate?27.01.2004. u 19:22 - pre 196 meseci
Dugo godina programiram u oop okruzenju pa se trudim i PHP da korsitim na isti nacim mada je OOP u PHP-u prilicno slab i nekad je mnogo lakse raditi proceduralno ili mesati.

 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.vdial.verat.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako programirate?28.01.2004. u 05:26 - pre 196 meseci
Citat:
leka:
Kad neko napise "mozda" to u 95% slucajeva bude "nikada"...


cenim da kod ilije ta statistika ne važi..



inače, odgovor na pitanje je vrlo prost:

- reusable (utillity) delove koda je sasvim logično pisati u klasama, zbog enkapsulacije, kasnije kompozicije.. (OO model)

- kod za jednokratnu upotrebu završava posao i u proceduralnom stilu (osim ako zbog nekog nepraktičnog razloga ne insistirate na OO kodu čak i kada ta dodatna sintaxa ne doprinosi ništa kvalitetu ili čitljivosti koda. npr 130+ pojavljivanja $this->... u fajlu od 70tak linija koda ;)

 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.vdial.verat.net



+10 Profil

icon Re: Kako programirate?28.01.2004. u 12:57 - pre 196 meseci
Postoji mali milion razloga zasto je bolje koristiti OOP al ije PHP uspeo da nametne i neke protiv :)

To $this-> je jedan od razloga, kao i to sto se promenljive ne moraju deklarisati i to sto se promenljive vide samo u bloku u kome im je dodeljena vrednost.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako programirate?

[ Pregleda: 3229 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.