Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da postavim na statusbaru image

[es] :: C/C++ programiranje :: kako da postavim na statusbaru image

[ Pregleda: 1235 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
92.55.82.*



+3 Profil

icon kako da postavim na statusbaru image10.09.2010. u 22:57 - pre 167 meseci
kako da postavim na statusbaru image...nesta ovako



nsao sam na netu nesta ali u delphiju pa ako nekome nije problem da mi "prevede" kod ako je ispravan...

Code:

 procedure TStatusForm.FormCreate(Sender: TObject) ;
 begin
   StatusBar1.Panels[0].Style := psOwnerDraw;
   StatusBar1.Panels[1].Style := psOwnerDraw;
 end;

procedure TStatusForm.StatusBar1DrawPanel(
   StatusBar: TStatusBar;
   Panel: TStatusPanel;
   const Rect: TRect) ;

 begin
   with StatusBar.Canvas do
   begin
     case Panel.Index of
       0: //fist panel
       begin
         Brush.Color := clRed;
         Font.Color := clNavy;
         Font.Style := [fsBold];
       end;
       1: //second panel
       begin
         Brush.Color := clYellow;
         Font.Color := clTeal;
         Font.Style := [fsItalic];
       end;
     end;
     //Panel background color
     FillRect(Rect) ;
 
     //Panel Text
     TextRect(Rect,2 + ImageList1.Width + Rect.Left, 2 + Rect.Top,Panel.Text) ;
   end;
 
   //draw graphics
   ImageList1.Draw(StatusBar1.Canvas, Rect.Left, Rect.Top, Panel.Index) ;
 end;

Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: kako da postavim na statusbaru image

[ Pregleda: 1235 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.