Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako pošarati captcha (slicicu)

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako pošarati captcha (slicicu)

[ Pregleda: 1928 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BLACK_SWORD

Član broj: 212173
Poruke: 168
93.157.198.*



+3 Profil

icon Kako pošarati captcha (slicicu)21.05.2010. u 21:29 - pre 124 meseci
Pozdrav!

Moželi mi neko reči kako da išaram ovu captcha

Code:
<?php

session_start();

$char='abcdefghijlkmnoprstuvzqyxABCDEFGHIJLKMNOPRSTUVZQYX123456789';
$size=strlen($char)-1;
for($i=0;$i<6;$i++)
    $string.=$char[rand(0,$size)];
//Vršimo kriptovanje string u md5 algoritam i sprema ga u session.
$_SESSION['string']=md5($string);

$image=imagecreate(140,50);
imagecolorallocate($image,200,200,200);
$background=imagecolorallocate($image,32,52,52);
imagettftext($image,23,0,13,35,$background,'Duality.ttf',$string);
header('Content-type:image/png');
imagepng($image);

?>


HVALA!
 
Odgovor na temu

Tudfa
Jovicevic Vladimir

Član broj: 152699
Poruke: 384
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Kako pošarati captcha (slicicu)22.05.2010. u 09:19 - pre 124 meseci
Bez zalazenja u estetiku, to ti posle nastimuj, evo kako mozes da dodas linije:

Code:
<?php

session_start();

$string = '';
$char='abcdefghijlkmnoprstuvzqyxABCDEFGHIJLKMNOPRSTUVZQYX123456789';

$size=strlen($char)-1;
for($i=0;$i<6;$i++)
    $string.=$char[rand(0,$size)];
//Vršimo kriptovanje string u md5 algoritam i sprema ga u session.
$_SESSION['string']=md5($string);

$w = 140;
$h = 50;
$image=imagecreate($w,$h);
imagecolorallocate($image,200,200,200);

$background=imagecolorallocate($image,32,52,52);

imagettftext($image,23,0,13,35,$background,'Duality.ttf',$string);

//dodavanje linija
$num_of_lines = 10;
$linecolor = imagecolorallocate($image,200,50,100);

for( $i=0; $i<$num_of_lines; $i++ )

   imageline($image, rand(0,$w), rand(0,$h), rand(0,$w),rand(0,$h),$linecolor);
}
header('Content-type: image/png');
imagepng($image);

?>


Pogledaj sta jos sve php nudi od funkcija za "saranje" pa vidi dal ti nesto koristi.
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1062
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+211 Profil

icon Re: Kako pošarati captcha (slicicu)24.05.2010. u 16:27 - pre 124 meseci
@BLACK_SWORD

Ti imas problem sa osnovnom logikom programiranja. Preskocio se jedan veliki deo ucenja i odmah si se bacio na pravljenje sajtova a ne zelis da se iskreno posvetis problemima
vec za svaku sitnicu postavis pitanje i onda dobijas odgovore koje ne razumes a objasnjeni su ti na najnizem mogucem nivou.

Utrosi 3-4 meseca na osnove programiranja bez i da napravis neki sajt.
Kada naidjes na neki problem nemoj da ti je zao da utrosis i 3 dana da resis taj problem iako mozes da ga resis za 3 minuta.
To sto ces ga resavati 3 dana a ne 3 minuta nije nikako bacanje vremena jer ces ti za ta 3 dana isprobati 100 kombinacija i imati 100 resenja koja su pogresna
ali to sto ti je u ovom slucaju pogresno u nekom drugom slucaju ce ti biti koristno kao iskustvo a mozda ce ti cak biti i kao dobro resenje i usput ces nauciti 100 novih stvari.

Tvoja pitanja su tipa - resavas slozeni integral i pitas koliko su 3+4 a ja te pitam kako ti uopste resava integrale kada ne znas sabiranje??????

Pitanja tipa kako se pravi boolean polje u bazi i da li smeta da bude isti if u if-u stvarno nema smisla ni za najveceg pocetnika.


[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako pošarati captcha (slicicu)

[ Pregleda: 1928 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.