Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl

[es] :: MS SQL :: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl

[ Pregleda: 3459 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 15:18 - pre 134 meseci
preko programa sql server management studio sam napravio bazu podataka na svom serveru. sada hocu da napravim program koji ce biti povezan sa tom bazom, medjutim ne mogu da nadjem gde je ta baza snimnjena da bi mogao da je ubacim u program. da li mozete nekako da mi pomognete?
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 15:26 - pre 134 meseci
Ako nisi menjao default lokaciju onda bi trebalo biti ovde
C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.SQLEXPRESS\MSSQL\DATA
i potrazi ime baze.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

unisoft
Uzice

Član broj: 124050
Poruke: 346
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 15:27 - pre 134 meseci
Na mom racunaru baze su na sledecoj lokaciji (ovo ti je za SQL Server 2008 R2). Mada sumljam da ce ti dozvoliti bilo sta da radis sa bazom. Ne dozvoljava cak ni da kopiras bazu. Moj zakljucak je da baze SQL servra moraju uvek da budu na toj lokaciji, tj nije dozvoljeno njihovo premestanje. Ispravite me ako gresim.

Code:

C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\


Meni nije nikako jasno kako ti zelis da prekopiras bazu u program. Nije ti SQl server MS Access. Ti mozes da se na svoju bazu povezes preko ODBC, DSN, RDO, ADO ma na milion nacina.

Kada u SQL SQL Server Studio napravis bazu preko skripta ili preko winzarda moras da uradis refresh SQL Servera da bi u listi video bazu podataka.

[Ovu poruku je menjao unisoft dana 23.08.2010. u 16:37 GMT+1]
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 15:33 - pre 134 meseci
Citat:
Ne dozvoljava cak ni da kopiras bazu. Moj zakljucak je da baze SQL servra moraju uvek da budu na toj lokaciji, tj nije dozvoljeno njihovo premestanje. Ispravite me ako gresim.


Moguce je, moras prvo da detach-ujes bazu onda mozes da je kopiras, premestas i brises.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

unisoft
Uzice

Član broj: 124050
Poruke: 346
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 15:36 - pre 134 meseci
Ok. Hvala na odgovoru. Znam na sta mislis sa ovim 'detach-ujes bazu'. Tek proucavam SQL Server, jos sam pocetnik.

Bucko imam za tebe jedno pitanje: ako je moguce promeniti lokaciju neke baze SQL Servera mogu li ja sa njom da razgovaram preko DSN. Kada se pravi nova DSN veza prvo biramo tip drajvera. U sledecem prozoru, treci list box nam prikazuje listu svih vidljivih SQL Servera (ako je kao drajver izabran SQL Server). Kako ja da upostavim vezu sa bazom koja nije na lokaciji SQL Serera.
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 16:15 - pre 134 meseci
Jel si na ovako nesto mislio?

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 16:30 - pre 134 meseci
Citat:

Na mom racunaru baze su na sledecoj lokaciji (ovo ti je za SQL Server 2008 R2). Mada sumljam da ce ti dozvoliti bilo sta da radis sa bazom. Ne dozvoljava cak ni da kopiras bazu. Moj zakljucak je da baze SQL servra moraju uvek da budu na toj lokaciji, tj nije dozvoljeno njihovo premestanje. Ispravite me ako gresim.

Code:

C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL10.MSSQLSERVER\MSSQL\DATA\


Meni nije nikako jasno kako ti zelis da prekopiras bazu u program. Nije ti SQl server MS Access. Ti mozes da se na svoju bazu povezes preko ODBC, DSN, RDO, ADO ma na milion nacina.

Kada u SQL SQL Server Studio napravis bazu preko skripta ili preko winzarda moras da uradis refresh SQL Servera da bi u listi video bazu podataka.

[Ovu poruku je menjao unisoft dana 23.08.2010. u 16:37 GMT+1]
Citat:


u pitanju je baza pod imenom "test"
da, ali fazon je u tome sto ja na listi vidim bazu


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 16:43 - pre 134 meseci
klikni na plus pored baze "test" i drag&drop neku tabelu na formu.
Jel si na to mislio?
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 16:55 - pre 134 meseci
meni treba samo kako da ja program povezem sa tom bazom
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 17:03 - pre 134 meseci
Pa cim imas bazu u Object exploreru znaci da si se konektovao, to sto vidis bazu znaci da mozes da radis sa njom.
Ili te ne razumem najbolje.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 17:13 - pre 134 meseci
to je slika object explorer-a u sql server management, i ja bi sada tu bazu da prikacim na recimo program u C++-u, da tako sa tabelama radim sta hocu, a da bi ubacio u program mora baza da bude snimnjena u .db formatu, ili ja gresim, i jedino mogu da napravim da se kada udjem u program on konektuje na sql server, i onda menja bazu (dodajem i oduzimam vrednosti iz tabela)
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 17:18 - pre 134 meseci
U Visual studiu, imas meni opciju Data izaberi Show data sources i onda klikni add new Data Source i dalje prati uputstva.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

milos 2
milos ljatkovic

Član broj: 148450
Poruke: 669
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl23.08.2010. u 18:25 - pre 134 meseci
hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: MS SQL :: microsoft sql server express with advanced serviced 2008 kako napraviti .db fajl

[ Pregleda: 3459 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.