Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php linkovi objasnjenje

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: php linkovi objasnjenje

[ Pregleda: 1634 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.adsl.eunet.rs.



+7 Profil

icon php linkovi objasnjenje15.08.2010. u 21:33 - pre 115 meseci
kako da dobijem ovakve linkove:


1. http://www.elitesecurity.org/index.php?part=1&sid=ea5b417ff4409447b0772dde1049accb
Code:

index.php?part=1&sid=ea5b417ff4409447b0772dde1049accb


2 .
http://localhost/wordpress/?p=1
Code:

?p=1


3. http://www.elitesecurity.org/search.php?search_author=^&showresults=posts
Code:

search.php?search_author=^&showresults=posts


Moze neki tutorial ili da mi nabrzaka objasnite ovo.
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

Valerij Zajcev

Član broj: 40886
Poruke: 1374
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: php linkovi objasnjenje15.08.2010. u 22:07 - pre 115 meseci
http://www.w3schools.com/php/php_get.asp
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.rs.



+19 Profil

icon Re: php linkovi objasnjenje15.08.2010. u 22:18 - pre 115 meseci
hm, prilicno bazicne stvari, s obzirom da ti u potpisu stoji "Internet Programiranje".

te podatke citas iz promenljive $_GET.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

alfa-pro
Pancevo

Član broj: 241818
Poruke: 476
*.adsl.eunet.rs.



+7 Profil

icon Re: php linkovi objasnjenje17.08.2010. u 12:07 - pre 115 meseci
O ma to razumem nego me buni npr. imam script index.php i u toj scripti imam forme: Login, register itd..

kako iz istog scripta na kraju ?> u html-u da linkujem da na klik prikaze formu?

vidjao sam da ne neki radie
<a href ='index.php?login'>Login</a>
ali to ne radi...

Kako da ih linkujem u istom dokumentu da se svaki zasebno pokazuje na pozivanje odredjenog linka?
Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu
deo našeg života,
onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki
čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma
kako treba da prožive sopstveni život.
 
Odgovor na temu

Gost




Profil

icon Re: php linkovi objasnjenje30.08.2010. u 17:37 - pre 114 meseci
Jel moze neko da mi kaze zasto mi ovaj kod ne radi na forumu?
Odnosno gde je greska? Ili sta treba da doteram, uradim...


http://www.admiralmarkets.rs/contest/aboutforexball/?bannerid=137


<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com...sh/swflash.cab#version=8,0,0,0" id="ForexBall Skills SR 728x90">
<param name="movie" value="https://tc.fxservice.com/tmp/b...miralmarkets.com/?bannerid=137" />
</object>
 
Odgovor na temu

batika

Član broj: 72401
Poruke: 67
89.216.68.*



Profil

icon Re: php linkovi objasnjenje06.09.2010. u 12:39 - pre 114 meseci
Citat:
alfa-pro: O ma to razumem nego me buni npr. imam script index.php i u toj scripti imam forme: Login, register itd..

kako iz istog scripta na kraju ?> u html-u da linkujem da na klik prikaze formu?

vidjao sam da ne neki radie
<a href ='index.php?login'>Login</a>
ali to ne radi...

Kako da ih linkujem u istom dokumentu da se svaki zasebno pokazuje na pozivanje odredjenog linka?


E sad, ako ja tebe dobro razumem, ti hoces da jednoj skripti (npr. index.php) prosledjujes neke parametre kroz GET i da na osnovu toga radis neke akcije.

Evo ti primer koda.

Code:


$param = trim($_GET['param']);

switch ($param) {
    case 'login':  // ovde radis akciju za login
                     break;

    case 'register':  // ovde radis akciju za register
                         break;

   default:  // ovde stavis defaultnu akciju..... ovo mozes ponavljati n puta
               break;
}



A u tom istom fajlu ti mozes staviti linkove:

Code:


<html>
<head></head>
<body>

<a href="index.php?param=login">Login</a>
<a href="index.php?param=register">Register</a>
<a href="index.php?param=blabla">Default</a>


</body>
</html>

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: php linkovi objasnjenje

[ Pregleda: 1634 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.