Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji

[es] :: Informatika :: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji
(TOP topic, by Zoran Rodic)
Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 24226 | Odgovora: 50 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Zoran Rodic
Beograd

Član broj: 57538
Poruke: 3215
*.adsl-a-5.sezampro.rs.

Sajt: zoranrodic.in.rs


+63 Profil

icon Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji26.07.2010. u 20:44 - pre 146 meseci
Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvopokrenulo je program„Digitalna škola“koji će pružiti mogućnost da više od 1100 osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije budu opremljene novim digitalnim kabinetima. U zavisnosti od broja učenika koji pohađaju nastavu u školi i raspoložive učionice, digitalni kabinet će imati do 30 mesta za rad učenika na savremenim personalnim računarima. Za program „Digitalna škola“su planirana sredstva od 650.000.000,00 dinara iz budžetskog razdela Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

U programu „Digitalna škola“ mogu učestvovati sve osnovne škole čiji su osnivači Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. Za učešće u ovom programu, svaka škola može prijaviti jedan ili više školskih objekata u kojima organizuje redovnu nastavu. Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo će dodatno pomoći školama u nedovoljno razvijenim opštinama prilikom pripreme kabineta za instaliranje kompjutera.

Na web sajtu www.digitalnaskola.rs škole mogu preuzeti tekst poziva za učešće u programu „Digitalna škola“, obrazac za prijavu, a ujedno mogu pronaći i druge informacije u vezi sa programom „Digitalna škola“. Rok za prijavu škola je 15.9.2010. godine, a za potrebe ovog projekta Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo je uspostavilo i poseban uslužni centar za odgovore na sva pitanja, na broju 011/20 20 200, koji će raditi svakog radnog dana od 9-17 časova.


SORS

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 27.07.2010. u 12:36 GMT+1]
Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš! tm

 
Odgovor na temu

burex
Software developer
Iterro
46°05'N 19°39'E

Član broj: 24964
Poruke: 987
*.pppoe.as1.vidin.net.+679 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji27.07.2010. u 14:55 - pre 146 meseci
Podržavam... samo se nadam da neće biti nameštenih tendera za nabavku računara i kojekakvih sličnih malverzacija. Da napomenem samo - ovaj program bi bilo dobro prvo implementirati u škole koje se nalaze u ruralnim naseljima.
A man is smart. People are stupid.
 
Odgovor na temu

mokelet
Beograd, Vozdovac

Član broj: 89322
Poruke: 299
*.dynamic.sbb.rs.+20 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji27.07.2010. u 16:29 - pre 146 meseci
Citat:
burex: samo se nadam da neće biti nameštenih tendera za nabavku računara i kojekakvih sličnih malverzacija.

A hoće :-)
Već mi se manta da će te digitalne kabinete opremati računarima "domaće" proizvodnje ;-)
"Ima jedna vračarija za taj strav od vampiri. Kad se nekoj mlogo plaši, ja mu malko prebajem. Uznem jedno perce od crnu kokošku, jednu rženu slamku i malko bosiljak. Toj držim u ruku, a taj čovek što ga strav, on se krsti a ja bajem: "Otud ide crna kvačka, vodi crni piliki, dovede gi na crno bunjište, tuj čeprljaše i raščeprljaše, s kljunice iskljucaše, i raznesoše i odletoše."
 
Odgovor na temu

flighter_022
NS

Član broj: 18499
Poruke: 718
*.talia.net.

ICQ: 23089150


+231 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji27.07.2010. u 20:16 - pre 146 meseci
Pa nek ih opreme racunarima sklopljenim kod nas, nije to problem, problem koja cena ce da se pojavi na tenderu... Hoce li to biti 30.000, 60.000 ili preko 100.000 za jedan sasvim prosecan racunar. Ako ministarstvo prosvete zaista radi u interesu svih nas (umesto u interesu male grupice ljudi) onda bi samo na osnovu kolicine racunara koje kupuju mogli da spuste cene prilicno nisko.
 
Odgovor na temu

Zoran Rodic
Beograd

Član broj: 57538
Poruke: 3215
*.adsl-a-5.sezampro.rs.

Sajt: zoranrodic.in.rs


+63 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji27.07.2010. u 20:31 - pre 146 meseci
Meni je već prilično muka od tih priča, ko će da namešta i za koliko će da namešta.

Generalno, više bih voleo da u školama postoji neko ko će dobro pročitati kako se popunjava ovaj obrazac, i šta je sve potrebno ispuniti pre nego se u školu donesu računari ... počev od toga da moraju imati stolove propisanih dimenzija pa do struje izvedene po propisima, čisto da ne iskače osigurač 12 puta dnevno.

A najviše bi voleo da ima neko ko će da brine o tom kabinetu.

Kako bilo, svaka škola je dobila dopis u pisanoj formi, sa jasno definisanim uslovima i načinu predaje zahteva.
Iskoristio bih priliku da prenesem ovde neka pojašnjenja, koja su već na sajtu
NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI:

1. Kako da odredim maksimalan broj mesta za rad učenika na računarima?

Izabrani broj mesta za rad mora da ispunjava oba uslova iz tabele:
Primer 1: U školskom objektu nastavu pohađa 152 učenika, a a za digitalni kabinet je određena učionica od 42 m².

Prema datoj tabeli, uslov za broj učenika dozvoljava 5, 10 ili 15 mesta za rad, dok uslov za površinu učionice dozvoljava 5, 10, 15 ili 20 mesta za rad. Dakle, škola se može opredeliti za 5, 10 ili 15 mesta za rad.

Primer 2: U školskom objektu nastavu pohađa 690 učenika, a a za digitalni kabinet je određena učionica od 53 m².

Prema datoj tabeli, uslov za broj učenika dozvoljava 5, 10, 15, 20, 25 ili 30 mesta za rad, dok uslov za površinu učionice dozvoljava 5, 10, 15, 20 i 25 mesta za rad. Dakle, škola se može opredeliti za 5, 10, 15, 20 ili 25 mesta za rad.

2. Da li je mesto za rad nastavnika na računarima uračunato u broj mesta za rad učenika na računarima u Digitalnom kabinetu?

U ponuđenim opcijama za izbor broja mesta za rad na računarima u digitalnom kabinetu u broj mesta za rad učenika na računarima nije uračunato mesto za rad nastavnika na računaru.

Ukoliko je izabrana opcija, primera radi, digitalni kabinet sa 5 mesta za rad učenika na računarima, digitalni kabinet će se opremiti sa 6 mesta za rad na računarima: 5 mesta za rad učenika na računarima i 1 mestom za rad nastavnika na računaru.

3. Da li se pri računanju ukupne površine za digitalni kabinet – učionice, u broj učenika koji se množi sa dva metara kvadratna dodaje i mesto nastavnika?

Mesto za rad nastavnika na računaru se ne dodaje broju mesta za rad učenika. Pri računanju se koristi samo broj mesta za rad učenika prilikom izračunavanja ukupne površine digitalnog kabineta.

4. Da li može da se opremi digitalni kabinet sa 17 mesta za rad učenika na računarima?

Digitalni kabineti se opremaju samo brojem mesta za rad učenika na računarima koje su ponuđene: 5, 10, 15, 20, 25 i 30.

5. Da li naša škola može da se opremi sa 2 digitalna kabineta, pošto je broj učenika koji pohađa školu koji smo izračunali prema obrascu koji ste nam dali 62?

Po jednom školskom objektu se oprema samo jedan digitalni kabinet, bez obzira na maksimalan broj učenika koji pohađa osnovnu školu.

Ukoliko nastavu u školskom objektu pohađa više od 240 učenika, ta škola može izabrati jedan digitalni kabinet sa 30 mesta za rad učenika na računarima ukoliko ima učionicu površine 60 m².

6. U našoj školi je prema obracu koji ste nam dali za izračunavanje broj učenika 17, da li možemo da se opredelimo za opciju Digitalni kabinet sa 20 mesta za rad učenika na računarima?

Vaša opcija može biti 15 mesta za rad učenika na računarima, jer maksimalan broj učenika ne može biti veći od jedne osmine ukupnog broja učenika koji pohađa nastavu u objektu. Kako je maksimalan broj učenika u vašem slučaju 15, a ne 20, možete izabrati samo napred navedenu opciju, ili opciju koja nudi manji broj mesta za rad učenika na računarima u digitalnom kabinetu.

7. U našoj školi je prema obracu koji ste nam dali za izračunavanje broj učenika 25, ali u školskom objektu nemamo učionicu koja je površine 50m²da li možemo da se opredelimo za opciju Digitalni kabinet sa 25 mesta za rad učenika na računarima?

Ukoliko školski objekat nema učionicu te površine, opcija može biti jedan digitalni kabinet sa manjim brojem mesta za rad učenika na računarima (20, 15, 10 ili 5), a prema površini učionice koju školski objekat poseduje i koja ispunjava uslov od minimum dva kvadratna metra po mestu za rad učenika na računaru.

8. U našoj školi nastavu pohađa 38 učenika. Da li škola može da se opremi sa digitalnim kabinetom sa 5 mesta za rad učenika na računarima?

Ukoliko u školskom objektu nastavu pohađa manje od 40 učenikajedina predviđena opcija za te slučajeve je jedan prenosni računar i projektor.

9. U našoj školi nastavu pohađa 40 učenika. Da li možemo da dobijemo jedan prenosni računar i projektor?

Ta opcija je predviđena samo za slučajeve u kojima nastavu pohađa manje od 40 učenika, ali možete izabrati da se školski objekat opremi sa digitalni kabinetom sa 5 mesta za rad učenika na računarima ukoliko školski objekat ima učionicu površine 10m².

10. Naša škola već ima informatički kabinet. Pošto nam u školskom objektu ne treba još jedan takav kabinet da li možemo dadobijemo jedan prenosni računar i projektor?

Ta opcija je predviđena samo za slučajeve u kojima nastavu pohađa manje od 40 učenika.

11. Naša škola već ima jedan informatički kabinet. Da li imamo pravo da učestvujemo u Programu i dobijemo jedan digitalni kabinet sa 25 mesta za rad učenika na računarima?

Programom je predviđeno da se po jednom školskom objektu oprema jedan digitalni kabinet, bez obzira na to da li u školskom objektu već postoji digitalni kabinet. Vaša škola se može opremiti digitalnim kabinetom sa 25 mesta za rad učenika na računarima ukoliko u školskom objektu imate učionicu koja je površine 50 m².

12. U pitanju broj 24 je ponuđeno više načina fizičkog obezbeđenja učionice. U našoj školi učionica je obetbeđena i rešetkama, a imamo i alarm. Koju od te dve opcije trebamo da označimo?

Ukoliko je učionica na više načina fizički obezbeđena, označite sve načine na koje je učionica fizički obezbeđena. U vašem slučaju označite i rešetke i alarmni sistem.

13. Naša škola ne poseduje ni jedan način fizičkog obezbeđenja od provala koji ste ponudili. Učionica koju smo odredili se zaključava. Šta da označimo od navedenog u obrascu prijave?

Ukoliko učionica poseduje način fizičkog obezbeđenja od provala koji nije ponuđen, potrebno je u obrascu prijave u koji je u elektronskom obliku klinkuti na sivo polje ispred reči „drugo“ i upisati način fizičkog obezbeđenja u sivo polje iza reči „drugo“.

Za dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi saprijavljivanjem, škole se mogu obratiti telefonom na broj 011/ 20 20 200 ili elektronskom poštom na adresu [email protected]


[Ovu poruku je menjao Zoran Rodic dana 27.07.2010. u 21:45 GMT+1]
Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš! tm

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

maliradoznalac
radoznalac, okolina

Član broj: 215676
Poruke: 278
*.dynamic.isp.telekom.rs.+10 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 00:24 - pre 146 meseci
Citat:
Zoran Rodic:
A najviše bi voleo da ima neko ko će da brine o tom kabinetu.


e ovo je jedno od kljucnih pitanja na koje ministarstvo prosvete treba da odgovori. MIslim da je krajnje vreme da nastavnici informatike budu nastavnici a ne daktilografi, serviseri, sys admini, web admni, programeri....

Ako u paketu sa ovim racunarskim kabinetima bude u sistematizaciju ubaceno radno mesto nekog ko ce se brinuti o racunarima i o merezi, onda je ovo pun pogodak
 
Odgovor na temu

Zoran Rodic
Beograd

Član broj: 57538
Poruke: 3215
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: zoranrodic.in.rs


+63 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 08:36 - pre 146 meseci
U Javnom pozivu piše sledeće:

Podnošenjem prijave škola se obavezuje da će:

1. odrediti nastavnika koji će biti zadužen da se stara o tehničkom funkcionisanju digitalnog kabineta, za koga će Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo organizovati obuku za tehničko postupanje sa opremom;

2. direktor osnovne škole izveštavati Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo o stanju i aktivnostima u digitalnom kabinetu za svako tromesečje školske godine, u roku od 15 dana po isteku tromesečja;

3. digitalni kabinet u vreme rada škole, a u periodima kada se u kabinetu ne održava nastava, biti slobodno dostupan đacima škole, da će postojati istaknut raspored slobodnih termina i biti organizovano dežurstvo nastavnika u tim terminima;

4. Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, odnosno licu koje to ministarstvo odredi, radi praćenja realizacije Programa, omogućiti neposredan uvid u rad Digitalnog kabineta, uključujući i uvid u tehničku ispravnost opreme.

Prava i obaveze škole i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo u vezi realizacije opremanja digitalnog kabineta biće bliže uređene ugovorom koji će biti potpisan pre isporuke opreme.


Ostaje samo da se utvrdi ko je taj koji će biti zadužen, i ostaje da se definiše odnos prema njegovom očekivanju da za ovo bude adekvatno plaćen.
Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš! tm

 
Odgovor na temu

Srđan Pavlović
Specijalna Edukacija i Rehabilitacija MNRO
Vojvodina, Bačka Palanka

Član broj: 139340
Poruke: 5553
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.oligofrenolog.com


+379 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 13:40 - pre 146 meseci
Ja bih bez problema pristao da pored nastave odrzavam i skolske racunare,
uz to da budem za obavljanje tog posla adekvatno placen, naravno, i da
postoji jasan set pravila pod kojima se ti racunari koriste.

90% problema nastaje jer racunare koriste i kurta i murta i na njih instaliraju sta pozele.
 
Odgovor na temu

flighter_022
NS

Član broj: 18499
Poruke: 718
*.talia.net.

ICQ: 23089150


+231 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 13:51 - pre 146 meseci
"Deep freeze" je majka za takvu radnu okolinu :)

http://www.faronics.com

Pri svakom restartu racunara vraca kompletan sistem u stanje u kojem je bio pre nacinjenih promena (znaci moze da se instalira softver, kopira i brise itd).
 
Odgovor na temu

maliradoznalac
radoznalac, okolina

Član broj: 215676
Poruke: 278
*.dynamic.isp.telekom.rs.+10 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 19:37 - pre 146 meseci
Citat:
Zoran Rodic:Ostaje samo da se utvrdi ko je taj koji će biti zadužen, i ostaje da se definiše odnos prema njegovom očekivanju da za ovo bude adekvatno plaćen.


odrzavanje racunara po skolama je uglavnom bio "dodatni" posao nastavnika informatike pored pune norme a naravno da za to nisu bili "dodatno" placani. Zato se nadam da ce u ovom paketu biti ubaceno radno mesto u sistematizaciju i naravno biti placeno odrzavanje
 
Odgovor na temu

maksvel

Član broj: 107376
Poruke: 2417

Jabber: maksvel
Sajt: maksvel.in.rs


+161 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 19:52 - pre 146 meseci
Citat:
"Deep freeze" je majka za takvu radnu okolinu...

SteadyState je džabe, a može da završi posao.

Ako ne ubace radno mesto, a onda bar da datom nastavniku smanje normu.
 
Odgovor na temu

flighter_022
NS

Član broj: 18499
Poruke: 718
*.talia.net.

ICQ: 23089150


+231 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji28.07.2010. u 22:13 - pre 146 meseci
Kako stvari stoje, vrlo je verovatno da ce znacajan broj nastavnika informatike ili sta se vec bude predavalo, biti nastavnici nekih drugih predmeta koji su samo dokvalifikovani na nekom 15-dnevnom kursu.
 
Odgovor na temu

Zoran Rodic
Beograd

Član broj: 57538
Poruke: 3215
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: zoranrodic.in.rs


+63 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji29.07.2010. u 09:36 - pre 146 meseci
Citat:
maliradoznalac: odrzavanje racunara po skolama je uglavnom bio "dodatni" posao nastavnika informatike pored pune norme a naravno da za to nisu bili "dodatno" placani. Zato se nadam da ce u ovom paketu biti ubaceno radno mesto u sistematizaciju i naravno biti placeno odrzavanje


Da, to bi bilo jako lepo, ali član 36. Zakona o bužetu Republike Srbije, obavezuje Ministarstvo prosvete da mesečno dostavlja podatke o broju zaposlenih Ministarstvu finansija, tako da broj zaposlenih na početku štkolske 2010/2011. godine mora biti manji u odnosu na prethodnu školsku godinu, što je u skladu sa sprovođenjem Programa racionalizacije broja zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.
Tako da, taj film, skoro nećemo gledati :(

Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš! tm

 
Odgovor na temu

maliradoznalac
radoznalac, okolina

Član broj: 215676
Poruke: 278
*.dynamic.isp.telekom.rs.+10 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji29.07.2010. u 23:51 - pre 146 meseci
neka povecaju normu nastavnicima fizickog pa ce biti prostora
 
Odgovor na temu

Atlantic777
učenik srednje škole

Član broj: 166316
Poruke: 42
*.dynamic.isp.telekom.rs.Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji30.07.2010. u 11:05 - pre 146 meseci
Iako sam osnovnu školu završio pre par godina, zanima me da li se zna koji će operativni sistem biti instaliran. Mislim da su *nix sistemi mnogo bezbedniji i pogodniji za ovakve uslove rada, a još bi se i smanjili troškovi. Izbeglo bi se i konstantno instaliranje igara i prenošenje raznih zlonamernih programa, a to je vrlo značajno pošto su školski računari jednaki neodržavanim javnim toaletima. Uz to, recimo da postoje projekti otvorenog koda podržani od strane Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo što se sasvim lepo uklapa u ovu priču. Takođe sam upućen u to da je Micro$oft dozvolio školama u Srbiji da koriste njihov operativni sistem, ili neka varijacija na tu temu međutim ja još ni jedan legalan sistem u osnovnim i srednjim školama nisam video, a obišao sam ih dosta.

Nikola
 
Odgovor na temu

Zoran Rodic
Beograd

Član broj: 57538
Poruke: 3215
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: zoranrodic.in.rs


+63 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji30.07.2010. u 11:48 - pre 146 meseci
Mislim da će sasvim sigurno biti u pitanju neki Windows.
Na ovom podforumu imaš i dve teme koje se bave tom tematikom, pa pogledaj šta se imalo reći na tu temu:

Linux i njegova primena u obrazovanju
Slobodan softver u obrazovanju
Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš! tm

 
Odgovor na temu

Marko83
bez

Član broj: 264513
Poruke: 122+767 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji30.07.2010. u 12:27 - pre 146 meseci
Citat:
maksvel: Ako ne ubace radno mesto, a onda bar da datom nastavniku smanje normu.

Stvarno je puno 3h dnevno (4 skolska casa) ;-) - smanjivati nego sta
Inace ideja je odlicna samo ako bude dovoljno kvalifikovanih ljudi da se ovo sprovede u delo u punoj meri i ako se istraje u sprovodjenju iste
Steta bi bilo da ovo potraje 1-2 god...

Zato što, kada uporediš VW i BMW koji koštaju isto, shvatićeš da za svaki taj evro koji čini cenu ta dva auta, kod VW dobijaš više nego kod BMW-a. Isto važi i MB.
 
Odgovor na temu

maksvel

Član broj: 107376
Poruke: 2417

Jabber: maksvel
Sajt: maksvel.in.rs


+161 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji30.07.2010. u 12:36 - pre 146 meseci
^Izgleda da iskustva prenosiš isključivo sa učeničke strane. Da li misliš da je izvodljivo da nastavnik ima 8 sati nastave dnevno?

Nema puno logike da neko sa punim fondom dobija "gratis" zaduženje.
 
Odgovor na temu

Marko83
bez

Član broj: 264513
Poruke: 122+767 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji30.07.2010. u 13:47 - pre 146 meseci
Citat:
maksvel: ^Izgleda da iskustva prenosiš isključivo sa učeničke strane. Da li misliš da je izvodljivo da nastavnik ima 8 sati nastave dnevno?

Ne bas sa ucenicke strane
Imam 90%
Stizem da radim i part-time pored
Mozda bi drugacije razmisljao da je u pitanju srednja skola i neki drugi predmet(da nije informatika)
Ali kad se vec zapitkujemo i proveravamo granice izvodljivosti...sta mislis koliko bi nastavnika/profesora prihvatilo da radi 50% vise sedmicno za 50% vise novca? (Da li postoji makar jedan koji bi smatrao da je to neizvodljivo?)
Mozda tako razmisljam dok sam mladji ... kad budem imao godina iza sebe mozda cu drugacije razmisljati
Ali odosmo mi u off...
On topic svakako da bi voleo da se tih par sati koje potrosim sedmicno i plati
Plus bi bilo i kad ti racunari koji se dele ne bi bili ciscenje nekog magacina nego iole pristojniji (sa ciljem da se sto duze moze na njima normalno raditi)

Zato što, kada uporediš VW i BMW koji koštaju isto, shvatićeš da za svaki taj evro koji čini cenu ta dva auta, kod VW dobijaš više nego kod BMW-a. Isto važi i MB.
 
Odgovor na temu

maksvel

Član broj: 107376
Poruke: 2417

Jabber: maksvel
Sajt: maksvel.in.rs


+161 Profil

icon Re: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji30.07.2010. u 17:02 - pre 146 meseci
Citat:
Da li postoji makar jedan koji bi smatrao da je to neizvodljivo?

Pazi, moguće da bi svi pristali da drže i 40 časova sedmično za kilo evra. Kako bi ti "časovi" izgledali, to je druga priča...

Čisto sumnjam da bi Ministarstvo ubacilo novo radno mesto - već je pomenuta racionalizacija istih. Stoga preostaje ili prebacivanje tog posla na postojeće kadrove, sa/bez ikakve nadoknade ili određena korekcija/preraspodela radnih sati. Ne baš tipa 50/50, ali npr. 10-15 % za ovaj deo posla.

Ne mora tu da ima nešto puno posla: ako se u startu sve iskonfiguriše kako treba, održavanje je lakše. Zavisi od konkretne situacije.
 
Odgovor na temu

[es] :: Informatika :: Digitalni kabineti za sve osnovne škole u Srbiji
(TOP topic, by Zoran Rodic)
Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 24226 | Odgovora: 50 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.