Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Windows biblioteka,kako je ukljuciti?

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Windows biblioteka,kako je ukljuciti?

[ Pregleda: 2455 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Rato iks de
Ratomir Vukadin
Software Engineer
Sarajevo

Član broj: 254175
Poruke: 68
*.paleol.net.



+3 Profil

icon Windows biblioteka,kako je ukljuciti?24.07.2010. u 13:37 - pre 167 meseci
Da li se moze koristiti u Borlandovom C++ 4.9.9.2 verziji Windows biblioteka i sve sto ide uz nju?
(pravljenje prozora,WinMain(),obrada poruka,idt...)
Pa ako moze kako da to ukljucim ili sta vec trebam uraditi?
Znam ja kako da je pozovem ali kompajler je nerazumije.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4902
212.200.65.*

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: Windows biblioteka,kako je ukljuciti?24.07.2010. u 18:07 - pre 167 meseci
Nije Borlandov proizvod, IDE je samo uradjen u Delphi-ju :)
Bloodshed Dev-C++ 4.9.9.2

Sto se tice Windows GUI programiranja, da li si pokusao:
File > New > Project > Windows Application ...


E sad, ne bih da ulazim u tvoje razloge za odabir ovoga gore, ali mozda pronadjes i srecnije varijante (IDE, compiler, GUI biblioteka) za Windows razvoj. Vec je bilo nekih tema o tome ovde na forumu.
 
Odgovor na temu

Rato iks de
Ratomir Vukadin
Software Engineer
Sarajevo

Član broj: 254175
Poruke: 68
*.paleol.net.



+3 Profil

icon Re: Windows biblioteka,kako je ukljuciti?26.07.2010. u 11:00 - pre 167 meseci
Sto se tice Windows biblioteke to sam nekako uspio srediti.Kad je pozovem preko Project->Windows Application otvori se vec gotov program za pravljenje prozora.Ali sad imam problema sa Header file - ovima.
Evo kako ja to radim,ali izgleda grjesim.
Code:

class
{
neki kod...
};

Ovo snimim recimo kako klasa.HPP. I tako napravim heder file.

Sada pravim drugi dio programa ali zelim da ubacim ovaj header file i uradim to ovako.
Code:

#include <iostream>
#include "klasa.hpp"
int main()
{
neki kod...    
}


Greska je u tome sto kompajler ne moze da pronadje "klasa.hpp".
Kako ovo da popravim?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4902
212.200.65.*

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: Windows biblioteka,kako je ukljuciti?27.07.2010. u 06:51 - pre 167 meseci
1. File > New > Project > Windows Application > [Izbor lokacije za projekat] > Save

2. Project > New File [kreiran je Untitled1]

3. Preimeniovati [Rename] u Untitled1.cpp

4. UNETI KOD U NOVI FAJL:
Code:

#include "Untitled1.h"
// ...


5. File > New > Source File [kreiran je Untitled2], a mislim da moze i kao pod 2 (Project > New File)
6. Preimeniovati [Rename] u Untitled1.h
7. UNETI KOD U NOVI FAJL:
Code:

#ifndef UNTITLED1_H
#define UNTITLED1_H

class neka_klasa {};

#endif


8. DODATI KOD (main.cpp):
// ...
#include <iostream>
#include "untitled1.h"
// ...
neka_klasa objekat;
// ...

9. F9 [Save kad zatrazi]
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Windows biblioteka,kako je ukljuciti?

[ Pregleda: 2455 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.