Citat:
banetv: Nisam shvatio ovaj forum kao pomoć laicima da sami rade već da mi serviseri razmenjujemo iskustva - kada i pored znanja i iskustva zapnemo u poslu.
Dakle, sručna razmena. Ja često ne vidim razmenu, već samo da se po svaku cenu izbegne servis. I još pomažemo u tome.
Izvinite ali ja neću - ja živim od ovoga i teškim radom sam došao do iskustva. Plaćam i porez! Laici i sitne šićardžije mogu da se ljute ali to je njihov problem.
Već smo dosta o tome razgovarali a opet neke kolege iskaču iz naše struke nepotrebno. Hvala.
Bravo Bane ! Slazem se u potpunosti.... ma 101% sa tobom ! I sam sam vec diskutovao na ovu temu i ovim tonom i ovde i na drugim forumima jer se takodje i sam nalazim u "tvojoj kozi" !
Ali, ovo je forum otvorenog tipa, registrujes se i ... furaj ! Da l" si strucnjak, da l" si laik, il" totalna "dijabola"... nema veze... eto malo bi se igrao elektronike !
Mi naravno vecinu ucesnika odavde ne znamo... mali broj ljudi se prepoznaju na osnovu svojih diskusija kao strucni, i to je jedini mehanizam da kol"ko - tol"ko napravis neku selekciju s" kim i kako diskutujes !
Kad vidis da je neko totalno zalutao i da je beznadezan slucaj onda se ne vredi ni truditi... ne zbog sujete, vec zato sto je to "nemoguca misija" !
Ali" ako neko uzme ucesce, pa jos kao novi clan, a vidis da ne lupa gluposti... sta onda !?
Ja znam da bi bilo najbolje da nekako ustanovimo ko zaista zivi od ovog posla a ko je sitni sicardzija kome mi "stavljamo testeru u ruke da nam sece granu" , ali na ovom forumu takva identifikacija i evidencija bar do sada (a bojim se i ubuduce) nije praktikovana !
Administratori su tako organizovali forum i to je to... ! I sa mnom i bez mene on ce tako funkcionisati !
Nama jedino preostaje da napravimo naku nasu internu, licnu, a mozda bi smo mogli i kolegijalnu, listu ucesnika koji ce se medjusobno pomagati, a za ostale... sorry !... kad dostignu reference !
Ali onda bi svaka ozbiljnija i strucnija diskusija trebala da ide na PP, jer za pracenje tema cak ne moras biti ni registrovan !
I tako bi se ozbiljne teme svedene na PP pretvorile u privatnu prepisku, za koju nam uostalom forum nije ni potreban !
Ovako... idemo dalje ! Znamo mi koji smo dugo godina u ovom poslu, sta je za free a sta za private, i to nam za sada izgleda ostaje kao jedini mehanizam zastite !
Pozdrav i hvala na razumevanju ako sam preopsiran !
Neznanje je veliki izvor hrabrosti!