Zeleo bih da napravim sam diferencijalni termostat za sloarnu energiju pa me znanima da li neko ima neku elektricnu semu kao i stampanu plocicu sa spiskom el. komponenata kako bi to mogao da izvedem.
Unapred hvala
I ja sam to davno pravio ne znam ni za sta mi je trebalo pa kad dodjem kuci potrazicu mozda jos uvek negde ima ta sema sklopa kao i izgled stampane plocice...
Pa i ova tvoja semica ima dve sonde?Malo teze ces naci KTY10 ali kao sto u testu imas zamenu F1 = KTY 10 = KTY 81/220 B semica je jednostavna i mislim sasvim OK.pozdrav
Nisam video sta sam napisao naravno da je sa 2 sonde, normalno. Hvala u svakom slucaju. Hocu da razmotrim vise sema pre nego sto se upustim u to da napravim nesto prakticno. Treba mi neka proverena.
Evo sad pogledah tvoj link to je ta sema :) sto ti hocu da nadjem pa eto vec si je nasao. A u radioklubu se prodaje kao kit.
Puno srece u gradnji. Pozdrav
Drugari a sta kazete na ovu semicu?? OVa ima potenciometar koji verovatno sluzi za podesavanje temperaturne razlike. Tj. da podesimo na koji temp. treba da se ukljuci pumpa. dif. ter. 2
Kakav bi mi trafo trebao za obadve seme?? (od 10-15V sa kojom stujom????)
Pazi najbolje ti je uzmes semu pred sebe i vidis sta imas na semi pa vidis kolko relej/releji vuku, sam sklop kolko vuce, i saberes sve to i onda uzmes 10% veci trafo dovoljno je, sto je veci trafo bolje je ali opet ne valja prevelik... Nikad ne uzimaj, kosto bi nas narod reko, knap trafo jer onda se greje...
Pozdrav