Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanje podataka iz fajla....

[es] :: C/C++ programiranje :: Ucitavanje podataka iz fajla....

[ Pregleda: 2577 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tommyldo
Student, FTN
Rio

Član broj: 261986
Poruke: 29
*.uns.ac.rs.



Profil

icon Ucitavanje podataka iz fajla....11.06.2010. u 15:54 - pre 139 meseci
Na koji nacin mogu da ucitam podatke iz .txt ili excel fajla u C++?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Ucitavanje podataka iz fajla....11.06.2010. u 17:17 - pre 139 meseci
O citanju i upisu podataka u ASCII (TXT) fajlove diskutuje se u mnogim temama an ES-u:
http://www.elitesecurity.org/p2219727
http://www.elitesecurity.org/t313141
Treba da kazes sta konkretno zelis da uradis, tada i odgovori mogu biti precizniji i korisniji.

O citanju iz EXCEL fajlova, secam se jedne teme
http://www.elitesecurity.org/p2084542
 
Odgovor na temu

tommyldo
Student, FTN
Rio

Član broj: 261986
Poruke: 29
*.uns.ac.rs.



Profil

icon Re: Ucitavanje podataka iz fajla....11.06.2010. u 17:48 - pre 139 meseci
Citat:
Treba da kazes sta konkretno zelis da uradis, tada i odgovori mogu biti precizniji i korisniji.


Ja sam odradio program koji ucitava 3 matrice,ali sam te matrice pravio preko nizova i vektora.Ucitavanje se vrsi pokretanjem programa.E sada, od mene se trazi da se ucitavanje ne vrsi u programu,nego da se vrsi iz .txt datoteke.Znaci,neko u .txt fajlu ispise vrijednosti matrica, pa ih on iz tog mog programa ucita.
 
Odgovor na temu

Mali Misha
Mihajlo Anđelković
NBGD

Član broj: 79396
Poruke: 379
92.244.138.*

ICQ: 195487525
Sajt: cpptea.com


+1 Profil

icon Re: Ucitavanje podataka iz fajla....11.06.2010. u 18:06 - pre 139 meseci
Vidiš, zato je dobro da uvek postaviš makar neko parče koda, gde se vidi pokušaj, tako da možemo otprilike da vidimo šta pokušavaš da uradiš. Ako govoriš o prostom čitanju iz fajla umesto sa cin objekta, onda je fstream zaglavlje za tebe, a treba ti ifstream klasa.

http://www.cplusplus.com/reference/iostream/ifstream/

Code:
#include <fstream>
using namespace std;

// netestirano, nepotpuno

void ucitaj(const char* ime_fajla)
{
  ifstream in(ime_fajla);

  // ako ne moze da cita fajl, prekida se
  if(!in)
  { return; }

  // nadalje "in" koristis umesto "cin"
  // ...
}

Ipak se ++uje.
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Ucitavanje podataka iz fajla....11.06.2010. u 21:33 - pre 139 meseci
Za rad s excelom pogledati i

http://www.elitesecurity.org/t336924-0#2058812
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4890
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Ucitavanje podataka iz fajla....11.06.2010. u 21:48 - pre 139 meseci
Na primer, ucitavanje matrice iz datoteke
http://www.elitesecurity.org/t357110
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Ucitavanje podataka iz fajla....

[ Pregleda: 2577 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.