Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

mp3

[es] :: Visual Basic 6 :: mp3

[ Pregleda: 5647 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4751 Profil

icon mp329.08.2002. u 17:40 - pre 236 meseci
Zna li neko kako mogu da dobijem trajanje nekog mp3 fajla ali da po mogucstvu e bude tako glomazno resenje kao sto je stavljanje media playera na formu pa ucitavanje fajla u njega i dobijanje duzine iz media playera
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: mp303.09.2002. u 11:11 - pre 236 meseci
Dodaj referencu na Active Movie Control Type Library i poigraj se. Ima mozda i bolju funkcionalnost nego Media Player.
Pogledaj u MSDN-u i Controlling Filter Graphs using Visual Basic ili tako nesto. Tamo je objasnjeno ovo sto ti treba a i vise.

Pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

markoub
Marko Milosevic
Ub

Član broj: 5369
Poruke: 87
*.ptt.yu

ICQ: 137081567
Sajt: markoub.myboard.info


Profil

icon Re: mp330.09.2002. u 10:41 - pre 235 meseci
Sve je to lepo ali ja ne mogu nikako da dobijem duzinu trajanja! Onaj ActiveMovie nece ni da ucita fajl, a MediaPlayer mi vraca vrednost (MediaPlayer1.Duration) tipa Double. Kad ga formatiram (Format$(MediaPlayer1.Duration,"mm:ss")) dobijem netacne podatke!
Bolje zivjeti sto godina u bogatstvu, nego dvije u siromastvu!
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: mp330.09.2002. u 17:23 - pre 235 meseci
ActiveMovie je jedno, a ono sto sam ti ja predlozio je drugo. Nemoj mnogo da nerviras, evo ti resenje ;)

Dim mediacontrol As IMediaControl
Dim pozicija As IMediaPosition
Dim audio As IBasicAudio

Set mediacontrol = New FilgraphManager
mediacontrol.RenderFile ("c:\pesma.mp3")
Set audio = mediacontrol
Set pozicija = mediacontrol

preko pozicija.duration dobices ono sto ti treba.

pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

markoub
Marko Milosevic
Ub

Član broj: 5369
Poruke: 87
*.ptt.yu

ICQ: 137081567
Sajt: markoub.myboard.info


Profil

icon Re: mp301.10.2002. u 12:08 - pre 235 meseci
Izvini, molim te, ali ja opet imam problem! Opet ne mogu da prikazem pravilno pizicija.Duration, zato sto ga dobijem kao (ja mislim) Double tip. Ja pokusam da ga prevedem ali ne znam ni u koji tip ni kako!

Hvala!
Bolje zivjeti sto godina u bogatstvu, nego dvije u siromastvu!
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: mp301.10.2002. u 19:59 - pre 235 meseci
Kog je tipa i nije toliko bitno, a duration vraca sekunde, bar za mp3.
Probaj ovako :

minuti :
pozicija.duration\60

preostale sekunde :
pozicija.duration mod 60

Valjda je sada ok.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

markoub
Marko Milosevic
Ub

Član broj: 5369
Poruke: 87
*.ptt.yu

ICQ: 137081567
Sajt: markoub.myboard.info


Profil

icon Re: mp301.10.2002. u 21:53 - pre 235 meseci
Ovo konacno radi! Mnogo ti hvala!
Bolje zivjeti sto godina u bogatstvu, nego dvije u siromastvu!
 
Odgovor na temu

markoub
Marko Milosevic
Ub

Član broj: 5369
Poruke: 87
*.ptt.yu

ICQ: 137081567
Sajt: markoub.myboard.info


Profil

icon Re: mp302.10.2002. u 21:48 - pre 235 meseci
Izvini, ali ovo opet ne radi! Tj. radi ali se cudno ponasa. Kako da prkinem konekciju sa prethodno renderovanim fajlom? On ucitava vrednosti, ali treba svaki put da renderuje drugi fajl. On mi daje za prvih pet-sest fajlova podatke prvog, za drugih prvog iz te liste (npr. od 7-10 daje podatke sedmog), kao da ne uspe da Refreshuje render!
Hvala
Bolje zivjeti sto godina u bogatstvu, nego dvije u siromastvu!
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: mp303.10.2002. u 07:24 - pre 235 meseci
Moras da 'poubijas' objekte pre renderovanja novog fajla :
set pozicija=nothing

i tako redom za sve ostale. Javi sta si uradio.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

markoub
Marko Milosevic
Ub

Član broj: 5369
Poruke: 87
*.ptt.yu

ICQ: 137081567
Sajt: markoub.myboard.info


Profil

icon Re: mp303.10.2002. u 10:00 - pre 235 meseci
Onako ne radi, ali si mi dao ideju i ja sam poubijao sve i ponovo im vratio vrednosti:

Set mediacontrol = Nothing
Set mediacontrol = New FilgraphManager
Set pozicija = Nothing
Set audio = Nothing
pa onda renderovao fajl:
mediacontrol.RenderFile (putanj)
i vratio vrednosti:
Set audio = mediacontrol
Set pozicija = mediacontrol
Hvala ti puno!
Bolje zivjeti sto godina u bogatstvu, nego dvije u siromastvu!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: mp3

[ Pregleda: 5647 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.