Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sastanak gimnazijskih nastavnika informatike - Niš 3. jun

[es] :: Informatika :: Sastanak gimnazijskih nastavnika informatike - Niš 3. jun

[ Pregleda: 1916 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dragilic
Dragan Ilić
Profesor računarstva i informatike,
Prva niška gimnazija "Stevan
Sremac"
Niš

Član broj: 189194
Poruke: 156
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: pdisni.wordpress.com


+15 Profil

icon Sastanak gimnazijskih nastavnika informatike - Niš 3. jun03.06.2010. u 23:11 - pre 148 meseci
U četvrtak 3.juna je održan sastanak gimnazijskih nastavnika informatike u Nišu.

Sastanku su prisustvovali svi nastavnici informatike iz sledećih gimnazija:

1. Prva niška gimnazija "Stevan Sremac", Niš
2. Gimnazija "Bora Stanković", Niš
3. Gimnazija "Svetozar Marković", Niš
4. Gimnazija "9.maj", Niš
5. Aleksinačka gimnazija
6. Gimnazija Pirot

Detaljni zapisnik sa zaključcima sa ovog sastanka proslediću u toku naredne nedelje kada budemo obradili sav materijal u elektronskoj formi.

Sada iznosim samo glavne teme i zaključke ukrakto:
1. Podnet je kompletan izveštaj sa prve i druge sednice Koordinacionog tima Konferencije gimnazija Srbije održanih 8.maja u Kragujevcu i 29.maja u Beogradu.
2. Podnet je izveštaj sa sednice Nacionalnog prosvetnog Saveta održane 25.maja, onako kako je prezentovan na sednici Tima.
3. Diskutovalo se i o dokumentu o gimnazijskom obrazovanju koji je donet na Zajednici gimnazija Srbije 2005/2006. godine.
4. Podnet je kompletan izveštaj o rezultatima anketa iz gimnazija koje su prezentovane na drugoj sednici Koordinacionog tima.
5. Formirana je radna grupa koja će obrađivati sve postojeće i buduće ankete u narednom periodu.
6. Analizarana je uloga svih relevantnih udruženja i institucija u kontekstu zaključaka Konferencije gimnazija Srbije a pre svega na temu "Kakvu gimnaziju hoćemo" i kakva je uloga nastavnika u procesu odlučivanja, uključujući i stručna društva, fakultete i sindikate.
7. Razmatrani su naredni operativni ciljevi i zadaci i formirane su radne grupe i komisije za nekoliko narednih zadataka.
8. Zaključeno je da je potrebno održati treću Konferenciju gimnazija Srbije sa temom po nastavnim predmetima krajem avgusta ili početkom septembra.
9. Zaključeno je da je potrebno da i dalje učestvujemo u radu Konferencije gimnazija Srbije i u Koordinacionom timu i određen je predstavnik za narednu sednicu.
10. Zaključeno je da je potrebno da se održe nove sednice nastavničkih veća u svim gimnazijama na kojima će se podneti izveštaji sa sastanka Konferencije gimnazija Srbije.
11. Zaključeno je da je potrebno da se do kraja juna organizuje novi sastanak-okrugli sto svih nastavnika informatike iz svih osnovnih i srednjih škola i gimnazija na kojem će biti podneti izveštaji sa svih održanih sastanaka od Okruglog stola, održanog 24. marta na PMF-u u Nišu i razmotriti naredne aktivnosti i konkretni zadaci. Tačan datum i mesto održavanja još uvek nisu određeni.
12. Zaključeno je da je potrebno da intenziviramo aktivnosti i u okviru Pedagoškog društva informatičara Srbije i Udruženja profesora informatike Srbije, kao i sa predstavnicima sa fakulteta iz kojih ćemo doneti odluke i u formalnom smislu koje ćemp uputiti svim relevantnim institucijama.
Dragan Ilić
 
Odgovor na temu

[es] :: Informatika :: Sastanak gimnazijskih nastavnika informatike - Niš 3. jun

[ Pregleda: 1916 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.