Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje terminala

[es] :: C/C++ programiranje :: Brisanje terminala

[ Pregleda: 1497 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

s4ndclock
student

Član broj: 236154
Poruke: 8
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Brisanje terminala23.05.2010. u 23:31 - pre 134 meseci
Dali postoji u C-u neka funkcija ili neki algoritam koji bi mi brisao ono što piše na terminalu, npr imamo sljedeći program:

Izbornik:
1.stanje racuna
2.Uplata
3.Isplata

...i sada ako korisnik unese broj 1 da se sa terminala izbriše sve odnosno, ovo:

Izbornik:
1.stanje racuna
2.Uplata
3.Isplata

...i da na kraju imamo ispisano samo npr:

Stanje vaseg racuna je 120€.

...Dakle bez ovoga šta se prije dešavalo u izvođenju programa...



I moje drugo pitanje je:

Dali u C-u postoji mogucnost da on pamti neke unesene podatke (nešto tipa bazi podataka):

Recimo, ako ja danas u program unesem da na svom bankovnom racunu imam 100€ i sutra ponovno otvorim program i kazem da hocu dodat jos 50 da mi on
ispiše " na računu imate 150€"


Prvo i drugo pitanje je povezano, odnosno radi se o istom programu, unaprijed puno hvala! pozzz
s4ndclock
 
Odgovor na temu

mulaz
Ljubljana

Član broj: 47602
Poruke: 2239
*.dial-up.dsl.siol.net.

Jabber: mulaz@elitesecurity.org
Sajt: www.mulaz.org


+184 Profil

icon Re: Brisanje terminala24.05.2010. u 00:24 - pre 134 meseci
za prvo, pogeldaj sta radi clear() (ne znam kako je na windowsima, ali sa ncurses na linuxu moze clear() da se koristi)

za drugo pitanje, naravno da postoji, cak i MySQL mozes da upotrebis, pogledaj malo na mysql.com
ako hoces nesto "lakse" proguglaj malo o sqlite

Bolje ispasti glup nego iz aviona
http://www.mulaz.org/
 
Odgovor na temu

s4ndclock
student

Član broj: 236154
Poruke: 8
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Brisanje terminala24.05.2010. u 08:38 - pre 134 meseci
hvala na odgovoru za prvo pitanje sam našao rješenje to je, "system("cls");" a za drugo mislim znam da je mysql za to ali nije mi jasno kako to točno radi i kako se to može povezati sa C-om ??
s4ndclock
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1236



+93 Profil

icon Re: Brisanje terminala24.05.2010. u 09:13 - pre 134 meseci
Ako nemaš mnogo podataka za čuvanje onda možeš da ih čuvaš i u registry-ju. A možeš i u fajlu, recimo u .ini fajlu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Brisanje terminala

[ Pregleda: 1497 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.