Citat:
mantas: uvek treba proveriti da li je servis za Wireless Zero Configuration na automatic(nisi napomenuo da li jeste ili nije,a kada nisi kontam da taj servis radi) posto instalaciom nekih drivera za wi-fi adaptere ili pokretanje nekog softvera koji stavlja karticu u monitor mode kao sto je networkstumbler moze da uslovi gasenje tog servisa (mada uvek pita samo treba citati prilikom instalacije sta racunar govori) nadam se da nisi pravio dupli trosak kada si kupio karticu,tj da si taj usb imao od pre!!!!
Hvala na brizi, nije problem za USB adapter,vratio sam je i doplatio za karticu. Zanimljivo da kada instaliram pored drajvera za karticu i aplikaciju koja dolazi sa instalacijonim diskom dešava se to da se resetuje -isključi WZC servis i kao takav nemoguće je uhvatiti signal sve dok nisam deinstalirao pomenutu TP Link aplikaciju i ponovo pokrenuo WZC servis.
Malo bez veze jer bez te aplikacije ne mogu da menjam dole pomenute modove kartice,kao ni u db ili procentima vidim jačinu signala i još neka sitna podešavanja...
Citat:
mantas:kartica nema ap mod ima Ad-Hoc,Infrastructure,Wireless Range.
Infrastructure je po default-u mod,ovaj Ad-Hoc kapiram da je grubo povezivanje računara kao da sam to učinio kablovima samo bežično preko Wi-Fi adaptera,a ovo Wireless Range to ne znam ni za šta bi mi služilo?
Šteta što nema AP mod, mislim da bi mi to rešilo ovo što sam hteo u vezi shar-ovanja fajlova.
Citat:
mantas:pojasni malo svoja podesavanja tih racunara i tog routera!ovo ne mora da bude ali...da li su svi racunari u istoj radnoj grupi workgroup ili mshome, pogledaj i ovo---> my computer pa gore tools,folder options,view pa skroz dole stikliraj use simple file sharing ako nije stiklirano, iskljuci firewall ako je ukjucen.
Podesio sam baš tako,konfigurisao na svakom računaru koji će biti u mreži preko "Set up a home or small office network" novu mrežu odnosno workgroup istog naziva koja se zove mshome i on kasnije tu kad odem u workgroups ubaci svaki računar ponaosob,a na svakom računaru ponaosob sam izabrao koji ću folder da share-ujem.Ovo sa "simple file sharing" je aktivirano.
Nelogično mi je malo da recimo moram na svakom računaru da kreiram posebno preko "Set up a home or small office network" novu mrežu i da on tamo ne vidi nijednu bežičnu konekciju već samo LAN adapter,mada iako to sve zaobiđem i finaliziram on na kraju ubaci računare u istu Workgroup samo treba prilikom kreiranja iste na svakom da je nazovem isto,konkretno mshome u mom slučaju...
Eto ako sam nešto pogrešno odradio,slušam?
Born to be wild!!!