Citat:
tdjokic: na taj pasivni stavi bilo kakav ventilator, sigurno ce biti bolje.
Da, zaboravio sam da napomenem, na taj pasivni sam i nakačio ventilator, ali rezultati su upravo takvi kakvi jesu, tačnije, temperatura je oko 5 stepeni viša u idle-u nego što je to bio slučaj sa fabričkim kulerom. Verovatno zato što je taj pasivni kuler malo neobičan, jedan njegov deo stoji direktno na čipu, a od njega dva pipe-a vode do sekundarnog dela, koji je na drugoj strani same grafičke i upravo na tom sekundarnom delu hladnjaka je ventilator.
Znam da takvih ventilatora sigurno ima u inostranstvu, ali mene je zanimalo da li isti mogu da se nabave i negde u Beogradu?
Citat:
tdjokic: Jos nesto - za naleganje rashladnih tela na cipove je od izuzetne vaznosti da to bude sto bolje, zato se i stavljaju one paste itd. Ali, za vazduh to ne vazi. Ubedjen sam da bi ti sluzio i ventilator koji bi prisrafio samo jednim srafom - neki cetvrtasti ili okrugli za graficku - ali je vazno da ima priblizno isti protok vazduha kao ovaj stari. Ili da cak probusis nove rupe za novi ventilator, da ga drze bar 2 srafa, onda nema problema.
Sve je to meni jasno, i kad sam stavljao taj pasivni, najpre sam acetonom brisao staru pastu, pa sam onda stavljao sloj nove, sve u cilju boljeg odvođenja toplote sa čipa.
Znam da bi verovatno tim zahvatima bušilicom i moglo nešto da se "zbudži",
ali ja sam najpre hteo da vidim da li to ikako može da se izbegne, odnosno, da li postoje šanse za pronalazak ventilatora koji bi odgovarao pasivnom delu mog fabričkog kulera.