Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C# prelazak sa jedne na drugu formu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# prelazak sa jedne na drugu formu

[ Pregleda: 2744 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

neskokejdz
Pancevo

Član broj: 174831
Poruke: 62
195.252.79.*



Profil

icon C# prelazak sa jedne na drugu formu18.04.2010. u 16:50 - pre 155 meseci
Postovani, hteo bih da vas zamolim ako neko zna kako se radi sledeci primer:

Naime, imamo dve forme, jednu roditelj i jednu dete...
Na roditelj formi se nalaze labela i button. Kada kliknemo na taj button otvara se forma dete, na kojoj se nalazi buton.

Stvar je u sledecem: kada kliknemo na taj button na formi dete, umesto texta npr. label1 (u roditelj formi), treba da se stavi neki nas tekst, npr. Pera...

Kako je to moguce uraditi?
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: C# prelazak sa jedne na drugu formu18.04.2010. u 19:48 - pre 155 meseci
http://www.dreamincode.net/for...ng-data-between-forms-in-c%23/

Probaj.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

CiribuCiriba
CiribuCiriba

Član broj: 49944
Poruke: 21
92.36.245.*



Profil

icon Re: C# prelazak sa jedne na drugu formu18.04.2010. u 21:52 - pre 155 meseci
U namespace-u dete forme, "napravi" novi string. Npr: string txtlabele; , kursor ostavi u tom redu, pritisni ctrl+r+e > enter > enter i dobices novi "properti" koji ces moci setovati iz roditelj forme.

ctrl+r+e ce da napravi slicno ovom ispod
Code:

        public string Txtlabele
        {
            get { return txtlabele; }
            set { txtlabele = value; }
        }

A ovako mozes proslijediti ime dete formi
Code:

// u methodu za dugme
frm_dete f = new frm_dete() ;
f.Txtlabele = "ime";
f.show();
//potom u dete formi mozes napraviti nesto kao
label1.text = txtlabele;


 
Odgovor na temu

neskokejdz
Pancevo

Član broj: 174831
Poruke: 62
195.252.79.*



Profil

icon Re: C# prelazak sa jedne na drugu formu20.04.2010. u 01:24 - pre 155 meseci
Hvala puno, samo ako ti ne bi bio problem da mi okacis primer kako bi to izgledalo, jer mislim da me nisi najbolje razumeo...
U svakom slucaju hvala...
 
Odgovor na temu

CiribuCiriba
CiribuCiriba

Član broj: 49944
Poruke: 21
*.dlp448.bih.net.ba.



Profil

icon Re: C# prelazak sa jedne na drugu formu20.04.2010. u 14:56 - pre 155 meseci
hmm fkt sam pogresno razumio, izvinjavam se
ali evo drugog rjesenja, koje je uradeno pozivom funkcije iz parent forme

ukratko:
u parent formi
Code:
     

   // funkcija koja ce mjenjati txt labele 
        public void NoviTekst(string txt) {

            label1.Text = txt;        
        }

u child formi:
Code:

  
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
        // Form1 je parent forma...
            Form1 f = (Form1)MdiParent;
            f.NoviTekst(textBox1.Text.Trim());
        }


Pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

wex-alpha
Sarajevo

Član broj: 7580
Poruke: 845
..to512.806592-163.bih.net.ba.



+13 Profil

icon Re: C# prelazak sa jedne na drugu formu07.05.2010. u 09:18 - pre 155 meseci
Evo jos jedan nacin gdje je izbjegnut form clutter.


http://rapidshare.com/files/38...dowsFormsApplication1.rar.html
 
Odgovor na temu

neskokejdz
Pancevo

Član broj: 174831
Poruke: 62
195.252.79.*



Profil

icon Re: C# prelazak sa jedne na drugu formu13.05.2010. u 15:39 - pre 155 meseci
Hvala vam puno, bili ste mi od velike pomoci...

Pozdrav veliki
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# prelazak sa jedne na drugu formu

[ Pregleda: 2744 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.