Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa

[es] :: Access :: klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa

[ Pregleda: 1936 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

duledixi
Banja Luka

Član broj: 62165
Poruke: 67
*.teol.net.



+3 Profil

icon klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa09.04.2010. u 11:46 - pre 141 meseci
Izvinjavam se ako tema postoji ali ja je ne nadjoh, dakle moje pitanje glasi kako da kroz VBA ili preko macroa da sa jedne forme klikom na dugme1 kliknem dugme2 na drugoj formi i pokrenem kod koji je pod tim dugmetom.
Hvala unaprijed.
 
Odgovor na temu

maliradoznalac
radoznalac, okolina

Član broj: 215676
Poruke: 278
*.dynamic.stcable.net.



+10 Profil

icon Re: klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa09.04.2010. u 12:02 - pre 141 meseci
posto ne znam sta radi Dugme2, pokusacu onako uopsteno

napravis Event OnClick na Dugme1 da uradi npr sledece
- da otvori formu na kojoj se nalazi Dugme2
- prekopiras kod sa Dugmeta2 u nastavku koda za Dugme1
- eventualno zatvara formu na kojoj se nalazi Dugme1


 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
109.106.240.*

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa09.04.2010. u 12:19 - pre 141 meseci
Evo jednog drugacijeg resenja...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

smal
Slobodan Maljković
Kragujevac, Srbija

Član broj: 228672
Poruke: 286
*.dynamic.sbb.rs.



+13 Profil

icon Re: klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa09.04.2010. u 13:43 - pre 141 meseci
Citat:
duledixi:kako da kroz VBA ili preko macroa da sa jedne forme klikom na dugme1 kliknem dugme2 na drugoj formi

Evo ga još jedno rešenje. Ne bih rekao da je baš pametno, ali radi :)

Code:
Private Sub Command1_Click()
    [Forms]![frmForm2].[frmForm1].SetFocus
    [Forms]![frmForm2].[frmForm1].[Form].[Command0].SetFocus
    SendKeys Chr(vbKeyReturn)
End Sub
 
Odgovor na temu

duledixi
Banja Luka

Član broj: 62165
Poruke: 67
*.teol.net.



+3 Profil

icon Re: klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa10.04.2010. u 11:54 - pre 141 meseci
Citat:
Zoran.Eremija: Evo jednog drugacijeg resenja...


Pokusavao sam na ovaj tvoj nacin ali sam negdje nesto propustio pa nije funkcionisalo al' sad je ok. Hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: klik dugmeta kroz VBA ili preko macroa

[ Pregleda: 1936 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.