Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

setovanje property-ja NavigationButtons u VBA

[es] :: Access :: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA

[ Pregleda: 2926 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Au197/79
Zlatan Kadragić
Minhen

Član broj: 3556
Poruke: 772
*.med.bg.ac.yu.

Sajt: aurelije.blogspot.com


+47 Profil

icon setovanje property-ja NavigationButtons u VBA19.10.2006. u 14:33 - pre 185 meseci
Ne mogu da skontam VBA nikako. Pokušavam da iz VBA menjam property NavigationButtons ali mi se stalno javlja greška da se objektu ne može dodeliti vrednost. U dokumentaciji stoji da je property r/w i da se može menjati iz VBA. Evo kako ja to pokušavam:
Code:
Form_Racunari.NavigationButtons = True

Bolje džaba ležat nego džaba radit.
 
Odgovor na temu

BiloKoje
Beograd

Član broj: 40147
Poruke: 386



+4 Profil

icon Re: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA19.10.2006. u 16:02 - pre 185 meseci


Osobina NavigationButtons može da se menja na On Open forme ili na neki drugi događaj u modulu forme pomoću koda: Me.NavigationButtons = True.
 
Odgovor na temu

Au197/79
Zlatan Kadragić
Minhen

Član broj: 3556
Poruke: 772
*.med.bg.ac.yu.

Sajt: aurelije.blogspot.com


+47 Profil

icon Re: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA20.10.2006. u 10:35 - pre 185 meseci
Hvala na odgovoru.

Ja sam pokušao da iz komandne forme postavim property u formi za unos. Da li to znači da moram napisati metodu u formi za unos pa je onda pozivati iz komandne, jer direktno postavljanje proprety-ja ne može.

Imam još jedan problem. Pokušavam da komandnu i formu za unos objedinim u zbirnu formu tako što bi komandnu stavio kao subform u header, a formu za unos u detail. Sad je problem za izvršavanjem DoCmd.nekaMetoda na formi za unos. Pre objedinjavanja sam postavljao fokus na tu formu, ali sad to ne radi.

Evo primer metode za Filter by form:
Code:
Private Sub FilterPoObrascuCommButt_Click()
On Error GoTo Err_FilterPoObrascuCommButt_Click
    
    Form_Racunari5.SetFocus ' OVDE JE PROBLEM
    DoCmd.DoMenuItem acFormBar, 5, 0, 0, acMenuVer70
    Form_kontrolaFormeRacunari.SetFocus

Exit_FilterPoObrascuCommButt_Click:
    Exit Sub

Err_FilterPoObrascuCommButt_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_FilterPoObrascuCommButt_Click
    
End Sub

Bolje džaba ležat nego džaba radit.
 
Odgovor na temu

BiloKoje
Beograd

Član broj: 40147
Poruke: 386



+4 Profil

icon Re: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA20.10.2006. u 12:19 - pre 185 meseci


Osobinu NavigationButtons možeš da menjaš prilikom otvaranja forme ili kad je forma već otvorena. Možeš recimo na On Open formre da napraviš funkciju koja će proveriti neke podatke na drugoj formi pa da odluči da li će NavigationButtons biti True ili False.


Mislim da treba da staviš Me.Form_Racunari5.SetFocus, jer koliko sam ja razumeo Form_Racunari5 ti je sada podforma.
 
Odgovor na temu

Au197/79
Zlatan Kadragić
Minhen

Član broj: 3556
Poruke: 772
*.beotel.net.

Sajt: aurelije.blogspot.com


+47 Profil

icon Re: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA20.10.2006. u 20:19 - pre 185 meseci
Hvala na pomoći.

A ja nikako da shvatim VB i Access. Šef hoće da ima na dugme filtriranje po formi za unos. Napravio sam dugmad koja pozivaju sa DoCmd akcije: Filter by form, Apply filter i Remove filter. Ali je problem što kad se klikne na Filter by Form dugme to dovodi do blokiranja (deaktiviranja) ostalih dugmića pa ne mogu pritisnuti dugme za Apply filter. Rešio sam problem sa novom formom (komandna forma) ali mi je to bilo fušerski jer su se forme stalno preklapale. Pa sam probao da ih objedinim u zajedničku formu sa 2 podforme ali se opet dešava blokiranje. Ima li nekog rešenja? Da li bi se moglo rešiti sa menijima?
Bolje džaba ležat nego džaba radit.
 
Odgovor na temu

BiloKoje
Beograd

Član broj: 40147
Poruke: 386



+4 Profil

icon Re: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA21.10.2006. u 20:17 - pre 185 meseci

Pa, šef je uvek u pravu...

Neznam o kakvoj se aplikaciji radi. Valjalo bi ako možeš da okačiš primer aplikacije ili bar opišeš o kakvom se zadatku radi. Ovako pojedinačno neznamo da li idemo ka dobrom rešenju zadatka ili samo rešavamo poneki problem koji možda i ne postoji.
Problem filtriranja vrlo često se rešava jednostavno upisivanjem kriterijuma za otvaranje neke forme na osnovu podatka iz nekog polja pa nije ni potrebno pisanje nekog velikog koda.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Au197/79
Zlatan Kadragić
Minhen

Član broj: 3556
Poruke: 772
*.med.bg.ac.yu.

Sajt: aurelije.blogspot.com


+47 Profil

icon Re: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA23.10.2006. u 08:10 - pre 185 meseci
Šef i jeste u pravu. Aplikacija treb da se vrti na laptopu bez miša, pa je dugme najbolja stvar. Mada ako nema rešenja i toolbai i meni će rešiti stvar.

Evo primera: http://depositfiles.com/files/332240 . Problem je u formi zbirna koja je zbir formi kontrolaFormeRacunari i Racunari5. Ona 3 dugmeta za filtriranje (u obradi) su problem jer prvo dugme blokira ostale. Sve ostalo se da rešiti. Aplikaciju radim za medicinski faks, gde sam civilac. Ranije generacije civilaca su radile na bazi, a eto meni je pripala "čast" da je završim.
Bolje džaba ležat nego džaba radit.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: setovanje property-ja NavigationButtons u VBA

[ Pregleda: 2926 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.