Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

rez = (var == 1) ? 2 : 3;

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: rez = (var == 1) ? 2 : 3;

[ Pregleda: 2206 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aleksazr
zrenjanin

Član broj: 196784
Poruke: 245
*.mbb.telenor.rs.



+11 Profil

icon rez = (var == 1) ? 2 : 3;02.04.2010. u 16:46 - pre 170 meseci
Moze neko da mi potvrdi da se
rez = (var == 1) ? 2 : 3;

moze pisati i
if (var ==1)
rez = 2;
else
rez = 3;

znaci, ako VAR=1, onda REZ=2,
u *svim ostalim* slucajevima, REZ=3?

Hvala

CYRfree 2.0.5 - ako bi ćirilicu radije čitali kao latinicu.
Serbian Latin & Cyrillic keyboard layout 08.nov.2022 - za QWERTY tastature sa našeg tržišta.
http://users.beotel.net/~gwh/

 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4902
212.200.65.*

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: rez = (var == 1) ? 2 : 3;02.04.2010. u 17:09 - pre 170 meseci
U pravu si :)


P.S. Nemas pri ruci neki kompajler? U takvim slucajevima Google: "online c compiler" ... ukucas kod, posle samo ide Save As ... run...
 
Odgovor na temu

BrainDemage
gotovan

Član broj: 253985
Poruke: 114
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: rez = (var == 1) ? 2 : 3;02.04.2010. u 18:59 - pre 170 meseci
To sto si prvo napisao je ternarni operator,cija je sintaksa sledeca:
Code:
<test> ? <resultIfTrue> :  <resultIfFalse> 

Razlika izmedju iskaza if i koriscenja ternarnog operatora je u tome sto kod if iskaza nema rezultat (tj.ne koristi se prilikom dodele)

Život je polje svih mogućnosti.
Ono što izaberete to je vaš život.
 
Odgovor na temu

aleksazr
zrenjanin

Član broj: 196784
Poruke: 245
*.opera-mini.net.



+11 Profil

icon Re: rez = (var == 1) ? 2 : 3;02.04.2010. u 20:58 - pre 170 meseci
Citat:
BrainDemage: To sto si prvo napisao je ternarni operator


Hvala, nigde nisam mogao da nadjem naziv.

Imam dva kompajlera, za x86 i za ARM.
x86 dobro poznajem, ali me ARM zbunio, pa rekoh, da proverim...
CYRfree 2.0.5 - ako bi ćirilicu radije čitali kao latinicu.
Serbian Latin & Cyrillic keyboard layout 08.nov.2022 - za QWERTY tastature sa našeg tržišta.
http://users.beotel.net/~gwh/

 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: rez = (var == 1) ? 2 : 3;02.04.2010. u 21:08 - pre 170 meseci
Sa ispravnim kompilatorom, C je na oba isti.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: rez = (var == 1) ? 2 : 3;

[ Pregleda: 2206 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.