KizaBG programer
Član broj: 169491 Poruke: 247 *.adsl-a-7.sezampro.rs.
|
Pozdrav svima,
i puno hvala za odlicne savete !!
za sad mi se cine najboji Dejanet savet 3. da simuliram tabove, tako sto cu, na primer, ako forma treba da ima 5 tabova, napraviti 5 web stranica. To je super ideja.
Takodjer i DeerBeer je dao odlican predlog sa ucitavanjem user controla. Probacu i jedno i drugo, pa da vidim sta je brze, lakse za implementaciju.
@jablan: evo kako izgleda forma sa tabovima : podaci o zaposlenom
1. Tab - licni podaci : ime, prezime, jmbg, ulica, grad, telefon, mobilni, pa 5-6 padajuci lista : odsluzena vojna obaveza, bracni status, itd. itd
2. Tab - Istorija zaposlenja : 5-6 text polja, i jedno list (data grid view) kontrola koja pokazuje listu firmi gde je radio
3. Tab - Istorija skolovanja : takodjer 5-6 text polja , i data grid za prikaz liste skola koje je pohadjao
4. Tab - Odsustva: isto kao prethodni tabovi
naravno, svaki od ovih tabova ima dugme Snimi.
E sad, zasto je meni malo 'frka' od tabova, zato sto citam (dok ucim) da u web programiranju, kada se na nekoj kontroli omoguci "auto post back" opcija, da onda se prilikom aktiviranja kontrole, svi podaci sa forme sjure na server.
Sta hocu da kazem / pitam: ako na web formi, imam jednu drop-down listu, koja ima opciju : auto-post back setovanu na true, da li onda, kad god odaberem neku vrednost na ovoj kontroli, svi podaci koji se nalaze na formi se posalju serverskom delu, i vrate nazad ?
ako DA, e zato sam razmisljao, da se ne bakcem sa tabovima i na web formi, jer mogu samo da zamislim kako sadrzaj svih tabova putuje na server i nazad, svaki put kada se na nekoj kontroli, koji ima "auto post back" setovano na true, izmeni sadrzaj.
Pitanje je pocetnicko, i deluje smesno, ali od skora sam u ASP.NET vodama, pa ima dosta stvari koje mi nisu jasne :)
Pozdrav i hvala puno svima jos jednom na savetima !!
|