Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikaz sadrzaja direktorijuma

[es] :: PHP :: Prikaz sadrzaja direktorijuma

[ Pregleda: 3073 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shoba

Član broj: 9447
Poruke: 134
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Prikaz sadrzaja direktorijuma13.01.2004. u 12:59 - pre 227 meseci
Koristio sam

$dir=opendir("./fajlovi");
da otvorim direktorijum ciji sadrzaj zelim da prikazem na stranici i
$file=readdir($dir);
da sve to prikazem.

Fajlovi su listani onako kako su unoseni u direktorijum, a meni treba ili obrnuti redosled (da na vrhu budu najnoviji fajlovi) ili po abecednom redu.
Pokusavao sam f-jom rewinddir(), ali nista se ne desava.

Sta u stvari radi ova f-ja i kako se koristi? Da li je ona resenje ili nesto drugo?

Nemam mogucnosti da otvorim bazu na serveru!

pozdrav!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
195.250.117.*



+256 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja direktorijuma13.01.2004. u 13:40 - pre 227 meseci
http://www.php.net/readdir
pa gledaj, imas primere kako da ubacis spisak u niz pa da sortiras....

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja direktorijuma13.01.2004. u 13:41 - pre 227 meseci
napuni fajlove u niz, za svaki fajl u isti niz stavi i vreme promene u UNIX Timestamp-u i onda sortiraj niz i prikaži ga.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.verat.net

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja direktorijuma13.01.2004. u 18:25 - pre 227 meseci
Evo ti kod (vec sam ga imao pa da ne budem sebican ;)

Code:

//read directory and return array with all files in dir
function get_file_list($dirname)
 {
   if (is_dir($dirname) && $dh = opendir($dirname)) 
    { 
      while (($filename = readdir($dh)) !== false) 
       { 
            if (is_file ("$dirname/$filename"))
                $filelist[]=$filename;
       }
       
      closedir($dh);         
        if (isset ($filelist))
              return $filelist;
        else
              return null;
    }
   else
    {
      return false;
    }
 }


Sve sto treba da uradis je da ovaj niz koji f-ja vraca sortiras kako tebi odgovara.

Pozdrav
Dinke
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja direktorijuma13.01.2004. u 18:47 - pre 227 meseci
samo što tebi treba da pored imena imaš i datum (u UNIX timestampu jer je pogodno za sortiranje) promene tog fajla. To možeš da dobiješ iz niza koji vraća fstat ili kako se već zove funkcija. Onda umesto da u niz dodaš string, ti dodaš novi niz od ime+datum ( $filelist[] = array('name'=>$filename, 'datum'=>~zadnja_promena~($filename)); ) Onda posle samo sortiraj niz i prikaži ga.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: Prikaz sadrzaja direktorijuma14.01.2004. u 17:28 - pre 227 meseci
Ako ce da sortira po abecedi onda mu ne treba timestamp.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prikaz sadrzaja direktorijuma

[ Pregleda: 3073 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.