Sastaviti glavni program koji radi sa dvodimenzionalnim matricama realnih brojeva na dati način:
a) poziva potprogram koji učitava sve potrebne podatke (dimenzije i elemente matrice/matrica);
b) poziva odgovarajući potprogram koji izvrši zamenu redosleda elemenata svake vrste matrice zamenjujući prvi element vrste sa poslednjim, drugi sa pretposlednjim, itd.;
c) poziva potprogram koji ispisuje sve dobijene rezultate;
d) ponavlja prethodne korake sve dok se za broj vrsta ili kolona ne unese negativna vrednost.
Onda treba napisati novi program, koji predstavlja modifikaciju osnovnog programa. Treba dodati sledeću osobinu: nakon učitavanja podataka, a pre poziva potrograma koji radi samu obradu, poziva se novi potprogram, koji izvrši transponovanje matrice/matrica sa kojima se radi.
E, sad... trazila bih ja pomoc od svojih novostecenih kolega, ali ne umem da trepcem i da se prenemazem, pa mi nekako nezgodno da bilo koga od njih zamolim za pomoc, dok stapom teraju ostale koleginice... Zato, evo najiskrenije i najotvorenije molim za pomoc, pa kad ja jednog dana postanem strucnjak i kad porastem...

Unapred zahvalna cak i slucajnim citaocima ovog vapaja...

vapaj:
buhuhuhuuuuuuu ... smrc.... buhuuu... hu... OK, ovo je stvarno krajnja mera, kazu da bi neki ljudi sve uradili sto se od njih trazi, samo da ne bi slusali kuknjavu i plac... da vidimo... smrc...