Citat:
A sto se tice modeliranja max nije dobar za modeliranje , to bar zna svako ko se bavi sa time. Ja od programa koristim auto cad, mechanical desktop , catia , 3ds max i photoshop i to mi je dovoljno za sve.
Lupio si i ostao ziv.
Jesi li i jednom uradio nesto ozbiljno, ili samo modelovao za TS? Da jesi verovatno bi znao da ti je u 3D dobar mesh OSNOVNA stvar koje se vrednuje i pokazuje koliko si ti dobar u tome sto radis.
Mreza na modelima ti je katastrofalna. Za svaki tvoj model bi se morao raditi retoplogy. Ni jedan model ti nije upotrebljiv za bilo kakvu animaciju a da ne izgubis na njemu brdo vremena prepravljajuci ga. U startu si prepolovio prodaju modele, jer si ih ogranicio samo za odredjenu upotrebu.
I kada odes na Elance sve ovo ce ti imati vise smisla.
Citat:
Daj mi molim te jedan razuman argument: zasto bi neko kome treba 3D model osobe cekao mesecima da dobije odokativan skup model ako moze da ga dobije odmah i to savrsen?
Odavno niko vise ne ceka mesecima da bi dobio model osobe. A skeniran model nije ni blizu savrsenom, bar iz ovoga sto sam ja video na ovim linkovima sto si postovao, svaki od njih zahteva gomilu posla, retopology sigurno, i da se molis bogu da klijentu ne padne na pamet da nesto menja dodaje na modelu koji je sav od trouglova, nikakav flow poligona nema, ne prati anatomiju, prakticno ne moguce animirati. Niko vise normalan ne pravi base mesh modele kada moze na netu za dz da nadje gomilu, anatomski perfektnih modela koje moze upotrebiti za dalji razvoj, sto se moze brze odraditi nego da skeniram model i da imam poluupotrebljiv proizvod.
E sad ja mozda nisam upucen dovoljno u tu tehnologiju, pa je mozda moguce iz skenera izvuci i neke quadove i to sve sa odlicnim mesh-om koji prati anatomiju... Ali ta tehnologija sigurno toliko kosta da ce mi se to mozda isplatiti na jedno 100000 modela (mozda).
Najveci problem je sto je to ogranicen pristup, ono sto drzis u ruci mozes da 'izmodeliras'. U CG industriji, uglavnom, se radi na bazi koncepta, skice, opisa (u game i i flmskoj indutriji uglavnom), primera radi potrebno je jedno 150 godina da odgajis nesto ovako kako bi mogao da ga skeniras i imas 3D model.
http://www.zbrushcentral.com/attachment.php?attachmentid=170359.
Cela ta 3d skener prica je odlicna ako imas gomilu posla specificne namene, koji ti ocigledno imas, ali to pricas coveku koji prodaje modele ne TS, stvarno mislis da njemu to nesto znaci?