Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

skripta za time and date

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: skripta za time and date

[ Pregleda: 1526 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KAK

Član broj: 200616
Poruke: 16
77.46.221.*



+1 Profil

icon skripta za time and date14.02.2010. u 17:25 - pre 129 meseci
Imam jednostavan php kod koji iz forme salje text u tekstualnu bazu

Code:


<p>&nbsp;</p>      <blockquote>
        <p class="unnamed1">&nbsp;<?
$nick = $_POST['nick'];
$ime = $_POST['ime'];
$mail = $_POST['mail'];
$tekst = $_POST['tekst'];

if ((empty($nick)) && (empty($ime)) && (empty($mail)) && (empty($tekst))) 
{ ?>
<form action="fotoja3.php" method="post" name="Prijava" id="Prijava" >
<div valing="top">
<span class="style4"><b>Vase ime_* </span>

 <input name="nick" type="text" class="textbox" id="nick" style="background-color: #0E4EA5 ; border : 1 ; border-color:ffffff ; color:ffffff" maxlength="15" onkeyup="return ismaxlength(this)"><BR>
<span class="style4"><b>_prezime_*</span>
<input name="ime" type="text" class="textbox" id="ime" style="background-color: #0E4EA5 ; border : 1 ; border-color:ffffff ; color:ffffff" maxlength="15" onkeyup="return ismaxlength(this)"><br>
<span class="style4"><b>Vaš email* </span>
<input name="mail" type="text" class="textbox" id="mail" style="background-color: #0E4EA5 ; border : 1 ; border-color:ffffff ; color:ffffff"  maxlength="40" onkeyup="return ismaxlength(this)"><BR>
<b>_____Vas komentar_____*</b><br>
 <textarea name="tekst" rows="3" class="textbox" id="tekst" style="background-color: #0E4EA5 ; border : 1 ; border-color:ffffff ; color:ffffff" maxlength="150" onkeyup="return ismaxlength(this)"></textarea><br>
<input name="Submit" type="submit" class="textbox" value="Posalji"> 
</div>
</form>



 <?
                }    
$die == "0";
if ((!empty($nick)) && (!empty($ime)) && (!empty($mail)) && (!empty($tekst)) && ($die != "1")) 
{
$bazafile = "fotoja3.txt";
$bazaopen = fopen($bazafile, "r");
$sadrzajbaze = fread($bazaopen, filesize($bazafile));
$content = "<table border='2' bordercolor='ffffff' width='700' ><tr><td bgcolor='87CEFA'><b><i>komentar:</i></b> $nick _ $ime </td></tr><td bgcolor='6495ED'><h2> $tekst </h2></td></tr></table>";
$write = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>";
$bazacont = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>";
$novabaza = fopen($bazafile, "w");
fwrite($novabaza,$bazacont);
print "<B>Upisani ste u nashu bazu Hvala !</B><br>";
print "<meta http-equiv=refresh >";

}

?></p>
        </blockquote>

<p>&nbsp;</p>



ovako...mene zanima kako da kada se posalje komentar, zabelezi tacno vreme i datum kada je komentar poslat i posalje ga u bazu sa komentarom???????
help!!!!!!!!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.ptt.rs.



+256 Profil

icon Re: skripta za time and date14.02.2010. u 17:49 - pre 129 meseci
http://www.php.net/manual/en/function.date.php
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

KAK

Član broj: 200616
Poruke: 16
77.46.221.*



+1 Profil

icon Re: skripta za time and date14.02.2010. u 18:25 - pre 129 meseci
problem resen...hvala...
 
Odgovor na temu

Googladzija

Član broj: 199719
Poruke: 63
92.36.165.*



+1 Profil

icon Re: skripta za time and date14.02.2010. u 18:54 - pre 129 meseci
ako ti nije tesko napisi kako je rijesen problem.
zbog onih koje zanima ova tema...
 
Odgovor na temu

KAK

Član broj: 200616
Poruke: 16
77.46.221.*



+1 Profil

icon Re: skripta za time and date14.02.2010. u 20:20 - pre 129 meseci
samo sam u php kod dodao

Code:
$date = date("d/m/Y/H:s");

i u content ga izlistao


Code:


 <?
                }    
$die == "0";
if ((!empty($nick)) && (!empty($ime)) && (!empty($mail)) && (!empty($tekst)) && ($die != "1")) 
{
$date = date("d/m/Y/H:s");
$bazafile = "fotoja3.txt";
$bazaopen = fopen($bazafile, "r");
$sadrzajbaze = fread($bazaopen, filesize($bazafile));
$content = "<table border='2' bordercolor='ffffff' width='700' ><tr><td bgcolor='87CEFA'><b><i>komentar:</i></b> $nick _ $ime _______$date</td></tr><td bgcolor='6495ED'><h2> $tekst </h2></td></tr></table>";
$write = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>";
$bazacont = "$content <br>-----##END----- $sadrzajbaze <br>";
$novabaza = fopen($bazafile, "w");
fwrite($novabaza,$bazacont);
print "<B>Upisani ste u nashu bazu Hvala !</B><br>";
print "<meta http-equiv=refresh >";

}

?>






 
Odgovor na temu

KAK

Član broj: 200616
Poruke: 16
93.87.158.*



+1 Profil

icon Re: skripta za time and date15.02.2010. u 13:24 - pre 129 meseci
OPET JA IMAM PROBLEM...
na mom serveru je podeseno neko polupano lokalno vreme i ja pokusam da promenim vremensku zonu ,datum i sate prikazuje normalno a minuto kako mu se ćefne...
pr.
upisem se u formu i posaljem je u 12:06 on ispise da je poslada u 12:35
opet posaljem u 12:10 on ispise 12:15
Code:
date_default_timezone_set("Europe/Belgrade");

u cemu je problem pomagajte...!!!!!!!!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: skripta za time and date

[ Pregleda: 1526 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.