Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Smarty i dobra praksa.

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Smarty i dobra praksa.

[ Pregleda: 4323 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Trodmi

Član broj: 58036
Poruke: 193
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Smarty i dobra praksa.14.02.2010. u 01:03 - pre 134 meseci
User je logovan i sada se nalazi u svom CP-u koji poseduje razne sekcije, npr Personal data, Courses taken, Education records itd. U svakoj od ovih sekcija user moze unositi, menjati i brisati recorde. Interesuje me sta je najbolja praksa u ovom slucaju? Da li sekcijama pristupati preko: user.php?section=1 pa onda prikazivati {if $section==1} smarty elemente {/if }ili preko Ajax-a praviti tabove? Takodje me interesuje sta je dobra praksa kod fajlova koji procesiraju ove recorde. Da li je to eksterni processusers.php ili sam user.php? Vec postojeca resenja su dobrodosla. Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1074
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+213 Profil

icon Re: Smarty i dobra praksa.06.04.2010. u 21:09 - pre 132 meseci
Koliko kontam pitanje ovo nema veze sa Smarty ni 0.1% vec ne znas kako bi ti bilo najbolje i najprakticnije da odradis interfejs. Sve je to na tebi da odlucis i sve mogucnosti sto si naveo su dobre i prihvatljive.
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

milosijaa
Milos djordjevic
PHP Developer
srbija

Član broj: 88371
Poruke: 135
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Smarty i dobra praksa.23.09.2010. u 22:23 - pre 127 meseci
Ja bi to resio na sledeci nacin.

Na pocetnoj strani CP-a imas samo liknove / Tabove ili sta vec do svih tih sekcija. Po defaultu se prikazuje jedna od njih.
Za svaku sekciju kreiraj poseban template.
U php kodu odlucujes koji template da ucitas u zavisnosti od toga na sta je korisnik kliknuo.

Jos nesto, nemoj sekcije oznacavati sa 1,2,3,..... I tebi i ostacima koji ce eventualno gledati taj kod bice jasnije ako ih nazoves nekim malo intuitivnijim imenom

recimo
user.php?section=personal_data itd.....


 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Smarty i dobra praksa.

[ Pregleda: 4323 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.