Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Automatsko ubacivanje podataka u tabelu

[es] :: Access :: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu

[ Pregleda: 7901 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

KrEvEt111111
Ivan Zdravkovic
inzenjer teh podrske
Beograd

Član broj: 251247
Poruke: 2
77.46.171.*



Profil

icon Automatsko ubacivanje podataka u tabelu13.02.2010. u 20:04 - pre 152 meseci
Molim sve one koji znaju da rade u accessu da mi pomognu u resavanju sledećeg porblema:

Imam jednu i tabelu sa šiframa proizvoda, nazivom proizvoda, dimenzijama proizvodai cenom proizvoda.
Imam drugu tabelu u kojoj unosim objekte gde su ti proizvodi ugrađeni.
Kako da, kada u drugu tabelu u koloni sa šiframa kliknem na određenu šifru, ona meni automatski izbaci naziv proizvoda, dimenzije proizvoda i cenu proizvoda iz prve tabele?
Hvala
 
Odgovor na temu

golic
Doboj

Član broj: 91529
Poruke: 82
188.124.196.*



Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu13.02.2010. u 20:32 - pre 152 meseci
Proguglaj malo, mislim da ti Dlookup funcija moze pomoci, a najbolje ako nije velika baza da zakacis.
Probaj ovako
Dlookup("[naziv_polja]","[naziv_tabele]","[naziv_polja]=[naziv_polja_na_formi]")
 
Odgovor na temu

maliradoznalac
radoznalac, okolina

Član broj: 215676
Poruke: 278
195.178.63.*



+10 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu14.02.2010. u 08:56 - pre 152 meseci
Citat:
KrEvEt111111:
Kako da, kada u drugu tabelu u koloni sa šiframa kliknem na određenu šifru, ona meni automatski izbaci naziv proizvoda, dimenzije proizvoda i cenu proizvoda iz prve tabele?
Hvala


bas da kliknes u tabeli nece ici tako lako :-)

napravi parametarski upit koji ce ti filtrirati podatke. Uslov za filtriranje mozes da povuces na primer sa forme. Pregledas podatke ili pretrazis, i kad ti se na formi pokaze zeljeno mesto, ti isfiltriras klikom na dugme koje pokrece taj upit
 
Odgovor na temu

Catch 22

Član broj: 148083
Poruke: 6176
79.101.255.*



+21 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu14.02.2010. u 10:08 - pre 152 meseci
A meni se čini da čovek samo ne ume u toj tabeli da pomoću Wizarda napravi LOOKUP polje povezano sa drugom tabelom (pa je malo nevešto postavio pitanje)?


PS
Ako si mislio na nešto ovako:



Onda prilikom pravljenja tabele za polje koje će da "gleda podatke" u drugoj tabeli odabereš ovako:


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 10:19 - pre 142 meseci
Odgovor na ovo pitanje i ja dugo trazim. Nasao sam na forumu slicnih odgovora ali nikako da dodjem do pravog resenja problema. Mislim da nije u pitanju lookup wizard u tabeli jer se trazi da u okviru forme za strukturnu tabelu na osnovu unosa sifre dobijem ostale podatke iz maticne tabele tj. hocu da unosom sifre automatski access popuni naziv proizvoda i njegovu cenu.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2764



+44 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 11:56 - pre 142 meseci
@vlade011
Pokušaj da na događaj AfterUpdate šifre koju unosiš napišeš nešto ovako:
Me![NazivIzlaza]= DLookup("[NazivIzlaza]", "MagacinProizvoda", "CSTR([SifraIzlaza])='" & CStr(Me![SifraIzlaza]) & "'")
polje na formi =.....kolona koju pretražuješ,...izvor koji pretražuješ,......uslov za pretraživanje

Sintaksa naravno zavisi od toga da li je šifra karakter ili numerik. Kod mene je šifra Long Intedžer.
 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 12:16 - pre 142 meseci
To je to Getsbi!!! Hvala puno na brzom odgovoru, puno si mi pomogao.
 
Odgovor na temu

KrEvEt111111
Ivan Zdravkovic
inzenjer teh podrske
Beograd

Član broj: 251247
Poruke: 2
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 12:41 - pre 142 meseci
@vlade011

Da li možes da zakačiš bazu ovde da vidim kako izgleda rešenje?
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.adsl.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 12:51 - pre 142 meseci
A možeš i na drugačiji naćin, recimo ako na formi imaš subformu pa da ti u njoj prokazuje samo one podatke
koje si odabrao.
sifgrupe ... je na glavnoj formi combobox i kad odaberemo na on click izvedeš ovaj dolje kod


strt = "SELECT Sif_artikla, Naziv_artikla, Slika, Naziv_dobavljaca, Zadnja_cijena, Sifra_dobavljaca FROM TblArtikli where sif_grupe=" & sifgrupe

' nazivartikla je ime subforme

nazivartikla.RowSource = strt ' znači podaci koji se prikazuju su određeni SQL uvjetom koji smo gore definisali
nazivartikla.requery ' osvježavamo prikaz subforme

 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 12:55 - pre 142 meseci
Evo primera.

Pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 13:09 - pre 142 meseci
Trtko nesto mi ne uspeva da odradim posao na taj nacin, Getsbijev radi. Mozes li da uradis na konkretnom primeru koji sam zakacio? Unapred hvala.
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 13:11 - pre 142 meseci
A evo i drugacije resenje...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 13:15 - pre 142 meseci
Zorane to sam pokusavao i ranije ali mi nije jasno odakle formiras Column(1) i Column(2)? Odnosno zasto bas 1 i 2.
 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 13:26 - pre 142 meseci
Mislim da razumem sada, jel to iz row source iz query builder-a?
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 13:27 - pre 142 meseci
Sustina je da je RecordSouce ComboBox-a po imenu ID_proizvoda upit:

SELECT maticna.[ID proizvoda], maticna.[naziv proizvoda], maticna.[cena proizvoda]
FROM maticna
ORDER BY maticna.[naziv proizvoda];

Kao sto vidite taj gore navedeni SELECT vraca vrednost tabelu koja ima 3 kolone, ako ste naveli da je osobina ovog ComboBox-a Column Count = 3 , znaci da zelimo da su nam na raspolaganju 3 od 3 kolone.

Brojac kolona .Column(i) broji kolone tako da od 3 odabrane za razmatranje pocinje da broji od prve da i polazi od broj 0 sto znaci da i ima vrednosti od i=0,1,2.

Otuda u dole navedenim referencama stoje brojevi kolona 1 i 2 sto znaci da je:

kolona pod 1 iz select-a maticna.[naziv proizvoda], a
kolona pod 2 iz select-a maticna.[cena proizvoda].


Private Sub ID_proizvoda_AfterUpdate()
Me.naziv_proizvoda = Me.ID_proizvoda.Column(1)
Me.cena_proizvoda = Me.ID_proizvoda.Column(2)
End Sub
 
Odgovor na temu

vlade011
Beograd

Član broj: 274567
Poruke: 26
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu07.12.2010. u 13:29 - pre 142 meseci
To sam i mislio, hvala Zorane na iscrpnom objasnjenju.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Automatsko ubacivanje podataka u tabelu

[ Pregleda: 7901 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.