Ej Žare,
..pusti ta besmislena skretanja sa postavljenog pitanja i priče koje nemaju nikakav dodir sa njim..... i previše se dobro znamo da bih se primio na njih...
Citat:
Nije to razlog sto ne moze da se smanji, vec je taj razlog sto se prilikom ciptuninga ne vrse intervenije na mehanickom delu menjaca.
A šta si ti ovim rekao drugačije od mene? Jesam li ja rekao da se da se čiptuningom vrše intervencije na menjaču?? Naravno da nisam niti to ima bilo kakvog smisla.
Citat:
E nije ni to. Audi/VW vozila ne daju prividno bolje rezultate vec stvarno bolje. I po voznim svojstvima i po potrosnji goriva. Po voznim svojstvima; od raznih takmicenja (wrtc, LaMan,...) pa sve do Dakara, a po portosnji od laboratorijskih merenja pa sve do realnih merenja koja sprovode sami vlasnici vozila kao sto su na primer ova:
Ni ovo naravno ne govori ništa, niti ima bilo kakve veze sa postavljenim pitanjem.
Ja sam rekao da oni puno troše u odnosu na potrošnju koju bi mogli da imaju
kada bi imali duže prenose, znači prenose koju si pravilno prilagođeni snazi motora.
Da VW auti imaju kratke prenose nije ništa novo, to smo primetili i postavljač teme i ja i bezbroj drugih ljudi koji donekle poznaju automobile, samo se Žare tome protivi, pri čemu navodi neke primere koji nemaju nikakav dodir sa tim.
Potpuno mi je idiotski da na 100km/h auto od 125 KS vrtim na 3000 rpm i trpim veću i buku i potrošnju i štošta drugo samo zato što fabrika ne ume/ne želi da u svoj auto ugradi odgovarajući prenos.
Ali kada bi to uradila, onda ne bi mogla da se hvali tobožnjom "elastičnošću"
, koja nema nikakve veze sa stvarnošću, čemu ni ova smešna priča o Dakaru, Le manu itd. ne može da pomogne.
Samo za primer: vozim se u jednoj od pomenutih kutijica koja sa svojih samo 80-tak KS na 100km/h ima
manje od 3000 rpm, a pri toj brzini troši
manje od 5l, između ostalog - i zbog pravilno odabranih prenosnih odnosa.