Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sakrivanje adrese slike

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Sakrivanje adrese slike

[ Pregleda: 1839 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Proko
Martin Hric
St.Pazova

Član broj: 29355
Poruke: 1562
212.200.215.*

Sajt: proko.rs


+28 Profil

icon Sakrivanje adrese slike04.02.2010. u 14:40 - pre 129 meseci
Pokušavam pomoću PHP-a da na web stranici sakrijem pravu adresu slike. To mi i uspeva, ali nažalost samo do veličine slike nekih 10KB. Ako je slika veća, neće da je prikaže. Pošto sam u ovoj oblasti početnik, molio bih pomoć.
Kod za prikazivanje slike je sledeći:
Code:
<img src="img.php">

Poseban "img.php" dokument sadrži sledeći kod:
Code:
    <?
    include 'slike/neka_slika.jpg';
    ?>

 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Sakrivanje adrese slike04.02.2010. u 14:50 - pre 129 meseci
Prouči malo funkcije za rad sa slikama. To što tebi treba, uglavnom se svodi na funkcije imagecreatefromjpeg i imagejpeg.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Sakrivanje adrese slike04.02.2010. u 14:57 - pre 129 meseci
Nema nikakve potrebe da koristi imagemagick jer neće raditi nikakvu obradu slike. Dovoljno je da otvori ciljnu datoteku i ispiše sadržaj.

Code:

    $file = 'slike/neka_slika.jpg';

    header('Content-Type: image/jpg');
    header('Content-Length: '.filesize($file));
    flush();
    readfile($file);


Nešto komplikovanije je ukoliko želiš da keširanje slike ispravno funkcioniše kako preglednik ne bi nepotrebno učitavao slike svaki put.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Proko
Martin Hric
St.Pazova

Član broj: 29355
Poruke: 1562
212.200.215.*

Sajt: proko.rs


+28 Profil

icon Re: Sakrivanje adrese slike04.02.2010. u 15:24 - pre 129 meseci
Nešto mi to ne ide...Stavio sam sledeći kod u "img.php"

Code:

<?
    $file = 'slike/neka_slika.jpg';

    header('Content-Type: image/jpg');
    header('Content-Length: '.filesize($file));
    flush();
    readfile($file);
?>

A "pozivam" ga kao i pre sa kodom:

Code:
<img src="img.php">


ili nekako drugačije?

 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Sakrivanje adrese slike04.02.2010. u 18:20 - pre 129 meseci
Pa nadam se da nisi samo copy->paste-ovao Goranov kod, odnosno, nadam se da si upisao pravu putanju do te neke slike kod tebe, u tu promenljivu $file.
 
Odgovor na temu

Proko
Martin Hric
St.Pazova

Član broj: 29355
Poruke: 1562
212.200.215.*

Sajt: proko.rs


+28 Profil

icon Re: Sakrivanje adrese slike04.02.2010. u 18:56 - pre 129 meseci
Toliko ipak znam, ali izgleda nedovoljno.
Ako je adresa baš takva (folder sa slikama se zove "slike", ako se slika stvarno zove "neka_slika.jpg") da li to znači da bi takav kod trebao da radi?
I folder "slike" i fajl "img.php" i "index.php" su jedan pored drugog, i ne radi...
Gde sam mogao da pogrešim, ili šta još nedostaje u svemu tome?

I pošto je kod koji sam na početku naveo jedini koji mi zaista radi, u čemu je problem u vezi veličine slike (max 10KB), i može li se to nekako prevazići?



[Ovu poruku je menjao Proko dana 05.02.2010. u 01:02 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Sakrivanje adrese slike

[ Pregleda: 1839 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.