Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Administrativna meni

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Administrativna meni

[ Pregleda: 2043 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ladnan
Marko Markovic

Član broj: 128011
Poruke: 29
62.4.49.*



Profil

icon Administrativna meni22.01.2010. u 09:14 - pre 127 meseci
Kako mogu u phpu napraviti administrativna meni, mislim kad admin veba ode na sajt da moze da ucitava slike. Poput onog kao sto je na facebooku.


Pozdrazv
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
109.106.235.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Administrativna meni22.01.2010. u 09:28 - pre 127 meseci
Nisam siguran kako izgleda admin na facebooku, niti sta podrazumevas pod "da moze da ucita slike", ali pretpostavljam da zelis da admin na sajtu moze da ubacuje slike.
Bilo je vec reci o tome, ali ti treba login deo za identifikaciju administratora, potreban ti je upload, lista i brisanje slika.
Nije previse komplikovano, ali nije ni za jedno prepodne ako kreces od nule.
 
Odgovor na temu

Ladnan
Marko Markovic

Član broj: 128011
Poruke: 29
62.4.49.*



Profil

icon Re: Administrativna meni22.01.2010. u 09:38 - pre 127 meseci
Ja sam mislio da admin ode na bev da se loguju i samo da moze da kilkne na dugne dodaj fotografiju, i da mu se otvori prozor da pronadje fotografiju i da istsne ok i slika da se prebaci na veb.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
109.106.235.*

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Administrativna meni22.01.2010. u 09:42 - pre 127 meseci
Dobro, to je jos lakse ako nema nista drugo da radi na sajtu, ako si krenuo da radis, kazi gde je tacno zapelo u kodu, pa da ti pomognemo konkretno.
 
Odgovor na temu

Ladnan
Marko Markovic

Član broj: 128011
Poruke: 29
62.4.49.*



Profil

icon Re: Administrativna meni22.01.2010. u 09:58 - pre 127 meseci
Da li znas da il ima na nekom sajtu slican kod jer bas ne znam bas php umijem samo da ga modifikujem ali sam da pocnem od nule ne znam. Ja sam samo radio u html sad pocinjem malo sa php.
 
Odgovor na temu

grozda

Član broj: 738
Poruke: 508
93.87.182.*



+6 Profil

icon Re: Administrativna meni24.01.2010. u 12:47 - pre 127 meseci
Ovo je html + php strana koja cita passworde iz SQL baze LOZINKA

HTML strana pass.htm

Code:

<body bgcolor="#FFF8F0">

<form action="pass.php"
method="POST" onsubmit="return Form1_Validator(this)" name="Form1">
<p>

<b><font face="Verdana" size="2" color="#FF0000">Pristup bazi podataka</font></b><p>

<font face="Verdana"><font size="2"><b>Ime</b>: </font>
    <input type="text" size="15" maxlength="15" name="myusername"><font size="2"> <br>
    (Najmanje 3 alfanumeri&#269;ka karaktera)</font></font><p>

<b><font face="Verdana" size="2">Lozinka</font></b><font face="Verdana"><font size="2">:
</font>
    <input type="password" size="15" maxlength="10" name="mypassword"><font size="2">
<br>
    (Unesite vašu lozinku, najmanje 4 karaktera)</font></font><p>


<p>

<font face="Verdana">

<input type="submit" name="Submit" value="Posalji"><font size="2"> </font>
<input type="reset" name="Reset" value="Obrisi"></font><p>
</form>
<p><b><font face="Verdana" size="2" color="#FF0000">Ukoliko nemate korisnicko
ime i lozinku, registrujte se
<a title="Klik za registraciju !!!" href="student13.htm">ovde</a>.</font></b></p>




PHP strana pass.php

Code:
<?php
    ob_start();
    $host="localhost"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password=""; // Mysql password
    $db_name="tvoja_sql_baza"; // Database name
    $tbl_name="lozinka"; // Table name

    $myusername=$_POST['myusername'];
    $mypassword=$_POST['mypassword'];



// Connect to server and select databse.
    mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
    mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");


    $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'";
    $result=mysql_query($sql);

// Mysql_num_row is counting table row
    $count=mysql_num_rows($result);

// If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
    if($count==1){

// Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_successforms.php"
    session_register("myusername");
    session_register("mypassword");
    header("location:forme.htm");
    }

    else {

// echo "Pogresno ime ili lozinka, vratite se na predhodnu stranu i pokusajte ponovo !";
echo "<h1>Pogresno ime ili lozinka, pokusajte ponovo !</h1>";
    }



    ob_end_flush();
?>


Mozda ti nesto bude znacilo, pa proanaliziraj
(~ ~)( o o )(~ o)
-(_)---(_)---(_)-

 
Odgovor na temu

Ladnan
Marko Markovic

Član broj: 128011
Poruke: 29
62.4.49.*



Profil

icon Re: Administrativna meni24.01.2010. u 13:34 - pre 127 meseci
Hvala vam ja sam napravio galiriju koja vuce slike iz foldera image, i radi prefekt. Meni samo treba da napravim korisniku da moze kad korisnik otvori veb sktanicu koja je samo nemu poznata da klikne na dugme dodaj sliku da se prebaci sa njegovog racunara u folder image koji se nalazi na serveru.

Unaprijed hvala
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.adsl.eunet.rs.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: Administrativna meni24.01.2010. u 14:01 - pre 127 meseci
@grozda ti je dao login formu, provera korisnika u bazi i postavljanje sesije...sve sto ti treba da uradis je, ako je sesija u redu, echo "dugme za ubacivanje slika"...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Administrativna meni

[ Pregleda: 2043 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.