Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dreamweaver mx8 muzika u pozadini

[es] :: Web dizajn softver :: dreamweaver mx8 muzika u pozadini

[ Pregleda: 3195 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milan016
milan016

Član broj: 200528
Poruke: 14
93.87.38.*



Profil

icon dreamweaver mx8 muzika u pozadini21.01.2010. u 17:08 - pre 156 meseci
Pozdrav svima

Imam problem kao sto naslov kaze, hocu u dreamweaver mx8 da ubacim pesmu u pozadini, i da pri svakim ulaksom na sajt cujem tu pesmu, ali to mi nije poslo za rukom. Krenuo sam ovim redosledom insert/media/plugin ubacio mp3 i zapamtio stranu otvorio je u WEB, ali nista, da li moze neko da mi objasni kako da ubacim pesmu u pozadini.

Hvala vam unapred
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: dreamweaver mx8 muzika u pozadini23.01.2010. u 21:13 - pre 156 meseci
Nemoj to raditi, vecina ljudi ne voli muziku u pozadini jer vec ima muziku koju slusa i rizikujes da ti neko zatvori i bez gledanja stranicu.
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

milan016
milan016

Član broj: 200528
Poruke: 14
93.87.38.*



Profil

icon Re: dreamweaver mx8 muzika u pozadini23.01.2010. u 21:42 - pre 156 meseci
Ne mislim da nekom to uradim, ali interesuje kako mogu to da uradim.

Pozz
 
Odgovor na temu

musicmaster

Član broj: 50955
Poruke: 1447
109.93.24.*



+7 Profil

icon Re: dreamweaver mx8 muzika u pozadini23.01.2010. u 22:20 - pre 156 meseci
Ovo ti je kod za ubacivanje mp3-ke kroz Windows Media Player plug-in.
Kod kao ovakav nije validan, ne prolazi validaciju za recimo xhtml 1.0 transitional, ali, radi u svim pretraživačima bez problema.
Čak i Safari pušta WMP plug-in umesto quick-time plejer plugin-a.... ako me kapiraš, no nebitno.

Code:

<object id="MediaPlayer1" classid="clsid:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" codebase="http://activex.microsoft.com/a...trols/mplayer/en/nsmp2inf.cab# Version=5,1,52,701" standby="Loading Microsoft Windows® Media Player components..." type="application/x-oleobject" width="280" height="46">

<param name="fileName" value="http://www.TVOJ_SAJT.com/zvuk/muzika.mp3" />
<param name="AnimationatStart" value="true" />
<param name="TransparentatStart" value="true" />
<param name="AutoStart" value="false" />
<param name="ShowControls" value="true" />
<param name="Volume" value="-100" />

<embed type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" src="http://www.TVOJ_SAJT.com/zvuk/muzika.mp3"" name="MediaPlayer1" width="280" height="46" autostart="0" showcontrols="1" volume="-100" />

</object>


E sada, ako hoćeš da sakriješ plejer, da ne bi tražio i ubacivao dodatni "param" name itd... možeš promeniti vrednosti width i height u 0 ili samo 1 pixel.
U tom slučaju menjaš i param name="AutoStart" iz false u true i na drugom mestu (<object>) austostart iz 0 u 1, to ti je za automatsko startovanje ili on demand.

Isprobavaj.
 
Odgovor na temu

musicmaster

Član broj: 50955
Poruke: 1447
109.93.24.*



+7 Profil

icon Re: dreamweaver mx8 muzika u pozadini23.01.2010. u 23:21 - pre 156 meseci
A sad bih malo da se ispravim,
ovo gore u code tagu kao što rekoh, može da prođe, međutim, nije validno - ali radi.

E, ovo ispod je ono što svima treba:

Code:


<object classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" codebase="http://activex.microsoft.com/a...trols/mplayer/en/nsmp2inf.cab# Version=5,1,52,701" standby="Loading Microsoft Windows® Media Player components..." type="application/x-mplayer2" id="player" width="280" height="46"> 
<param name="url" value="http://www.site.com/zvuk.mp3" /> 
<param name="src" value="http://www.site.com/zvuk.mp3" /> 
<param name="showcontrols" value="true" /> 
<param name="autostart" value="false" /> 
  
  <!--[if !IE]>-->   
<object type="application/x-mplayer2" data="http://www.site.com/zvuk.mp3" width="280" height="46"> 
    <param name="src" value="http://www.site.com/zvuk.mp3" /> 
    <param name="autostart" value="false" /> 
    <param name="controller" value="true" /> 
</object> 
   <!--<![endif]-->  
   
</object>



Malopre sam se igrao i sve to šljaka besprekorno u svim pretraživačima.
Dakle, evo ti rešenja.

Što se tiče codebase delića, on izgleda ovako:

codebase="http://activex.microsoft.com/a...trols/mplayer/en/nsmp2inf.cab# Version=5,1,52,701"

Namerno sam stavio u bold, jer u code tagu zamenjuje putanju tačkicama, tako da se ne dobije ono što treba kada neko uradi copy-paste kasnije.

Igraj se sa parametrima i dobićeš ono što želiš.
POz.

 
Odgovor na temu

milan016
milan016

Član broj: 200528
Poruke: 14
93.87.38.*



Profil

icon Re: dreamweaver mx8 muzika u pozadini24.01.2010. u 14:55 - pre 156 meseci
Hvala puno, pokusacu to da sredim nekako, ako mi podje za rukom naravno jos jednom hvala.
 
Odgovor na temu

musicmaster

Član broj: 50955
Poruke: 1447
109.93.206.*



+7 Profil

icon Re: dreamweaver mx8 muzika u pozadini24.01.2010. u 18:04 - pre 156 meseci
Kad sedneš da se zezaš sa dizajnom i raduckaš nekoliko sati, pa te odjednom - neće!.... ONda samo zabatališ i baciš se na nešto drugo.
Sutradan kad probaš isto to, ono hoće! :) Zato, samo polako i nema da omaneš.

Nema na čemu.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn softver :: dreamweaver mx8 muzika u pozadini

[ Pregleda: 3195 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.