Pozdrav,
zanima me koliko je, po vašoj proceni, potrebno vremena da bi se dobio posao sistem inženjera/mrežnog/database administratora u Nemačkoj? Imam ukupno pet godina radnog iskustva kao (Microsoft) sistem inženjer u relativno jakim institucijama (Telekom, Narodna Banka, Ministarstvo kulture - doduše, sve je to u Makedoniji, rodom sam odozdo :), dve godine kao SQL db admin, dve godine kao MCSE predavač, završio Matematički u BGu (smer informatika) i poslednje skoro dve godine sam bio šef IT sektora u vodećem Beogradskom kablovskom operateru.
Sudeći po monster-u i nemačkoj berzi poslova posla za moj profil ima, aplicirao, aplicirao i aplicirao sam preko neta, ali sem nekoliko "hvala, ali ne hvala" odgovora, drugih odgovora nema.
Takođe, možda ova pitanja prevazilaze okvir teme, ali me zanimaju vaši odgovori:
1. Imam neko iskustvo u programiranju (.NET), ništa specijalno, par projekata - daleko sam od iskusnog programera.:)
Po vašem mišljenju da li imam veće šanse za zaposlenje kao senior administrator ili junior developer?
2. Da li bih povećao šanse za zaposlenje ako izostavim nešto u CV-ju? Radije bih da budem odbijen jer sam nekvalifikovan, nego jer sam prekvalifikovan :D
Svaka pomoć, savet ili sugestija je dobrodošla...
Hvala unapred.