Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

primer iz knjige

[es] :: C/C++ programiranje :: primer iz knjige

[ Pregleda: 3608 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.verat.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon primer iz knjige18.11.2001. u 17:33 - pre 238 meseci
C++ za 21 dan, odlicna knjiga (kako moze biti odlicna, kad primeri nerade)...

nego, zna li neko kako da ispravim ovo da lepo radi

#include <stdio.h>
#include <fstream>

int fd;
char buff;
char letter;
char putanja;
char fileName;

int main()
{
printf (" \n Unesi ime fajla:");
scanf ("%s \n", fileName);

ifstream fin(fileName);
printf ("Evo ga ceo sadrzaj fajla: ");
char ch;

while (fin.get(ch))
cout << ch;

fin.close();
return 0;
}
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

depilacija
Don Pablo Eskobar //LAM3R

Član broj: 1165
Poruke: 5
*.ptt.yu



Profil

icon Re: primer iz knjige18.11.2001. u 18:33 - pre 238 meseci
da i ja sam imao problema jos kod 2 dana kod dodavanja funkcija VC++ nece da dodaje funkcije kako tamo pise kad ceo onaj primer sledis
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.ptt.yu



Profil

icon Re: primer iz knjige18.11.2001. u 22:54 - pre 238 meseci
Iskreno ovaj primer nisam nasao u knjizi (doduse nisam je detaljno pregledao). Knjiga je odlicna, ali sada... kako kome lezi.
Prvo nije mi jasno zasto koristis printf i scanf u C++ ??
Drugo trebao si za promenljivu fileName da obezbedis mesta. Sada kako je velicina je 1 bajt ili jedan znak. Da je u pitanju pokazivac onda bi situacija bila drugacija ovako nemozes da uneses ime (osim ako nije 1 slovo ;) ) u fileName. Deklarisi ga kao string, a string je niz karaktera (char). Najzad napisi npr. char fileName[30];
Trece kada koristis scanf onda ako je u pitanju jedan znak (u ovom slucaju fileName, mada nije ispravno stavljas operator adresa od & ispred promenljive) u ispravnom slucaju, znaci kada bi to bio char niz a ne char promenljiva, onda u pozivu funkcije scanf ne bi morao da stavljas operator & jer je ime niza konstantni pokazivac na prvi element.
Cetvrto mnoge promenljive koji si deklarisao su beskorisne, mada one ne mogu da budu uzrok problema samo zato sto su deklarisane a nisu upotrebljen, naravno ako je program kao ovaj mali.
Mozda postoje jos neke greske, ali sada stvarno nemam vremena. Mogao bi da napises koje ti greske prijavljuje.
 
Odgovor na temu

unlimited

Član broj: 994
Poruke: 32
*.my-trion.net.



Profil

icon Re: primer iz knjige19.11.2001. u 14:10 - pre 238 meseci
#include <stdio.h>
#include <fstream.h>

char fileName[256];

int main()
{
printf("\nUnesi ime fajla: ");
scanf("%s", fileName);

ifstream fin(fileName);
printf ("Evo ga ceo sadrzaj fajla:\n");

char ch;
while (fin.get(ch))
cout << ch;

fin.close();
return 0;
}

 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.verat.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: primer iz knjige22.11.2001. u 22:10 - pre 238 meseci
Ovaj, ne znam kako da vam kazem... moja greska


Izvinjavam se svima na uznemiravanju, lose sam nesto preradio (ko je citao c++ in 21 day, sigurno nije naisao na scanf i printf tam ).

Jos jednom svima se izvinjavam i uskoro cu obrisati temu.

p.s. passanger javi mi na icq sta ti imas protiv printf u c++
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.041net.co.yu



Profil

icon Re: primer iz knjige24.11.2001. u 22:10 - pre 238 meseci
Svasta. Nemam ja nista protiv printf() i scanf() funkcija u C++ programima, ali znam da u toj knjizi (koja mi je inace pri ruci) nema ni pomena o tim funkcijama u listinzima u knjizi.
 
Odgovor na temu

MoHicAn

Član broj: 43
Poruke: 1893
*.yubc.net



Profil

icon Re: primer iz knjige25.11.2001. u 18:12 - pre 238 meseci
Ne da nema
nego nema ni pomena ni o cemu iz klasicnog c-a

osim ako me secanje dobro sluzi
nesto tamo kad pocinjes class da radis pa nesto pominju struct nisam siguran ...
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.041net.co.yu



Profil

icon Re: primer iz knjige25.11.2001. u 21:28 - pre 238 meseci
Ne, ima malo C-a u toj knjizi. Na primer, u listingu String klase. Tu se koristi strlen() i strcmp(). Ali da se koristi printf() i scanf(), stvarno nisam video.

Poz.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: primer iz knjige

[ Pregleda: 3608 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.